/
/
Drenaj limfatic prin Lymphatstim – rol si  beneficii

Drenaj limfatic prin Lymphatstim – rol si  beneficii

04 Mar 2022
|
Drenaj limfatic prin Lymphatstim – rol si  beneficii
Drenaj limfatic prin Lymphatstim

Drenajul limfatic reprezintă una dintre cele mai eficiente terapii. Acesta nu doar îmbunătățește circulația sanguină și accelerează eliminarea toxinelor din organism, recunoscute ca sursă a inflamației și a bolilor, ci contribuie la reducerea edemelor prin combaterea retenției de apă, stimulează funcția renală, susține refacerea pielii, ameliorează sindromul picioarelor neliniștite și, în general, redă starea de bine naturală a corpului.

O metodă nouă de drenaj limfatic este tehnologia BTL Lymphastim, aparat de înaltă performanță cu care este dotată Clinica Eliade, folosit cu succes în cadrul procedurilor de fizioterapie, grație efectelor dovedite și a rezultatelor vizibile pe multiple paliere ale sănătății.

Ce sunt limfa și sistemul limfatic

Sistemul limfatic este responsabil de curățenia în organism, fiind o componentă esențială a sistemului imun. Este alcătuit din vase, noduli și organe care funcționează împreună pentru a înlesni fluxul limfei pentru o eliminare optimă a reziduurilor. Limfa este un lichid similar cu sângele și conține substanțe nutritive și oxigen.

Limfa circulă prin nodulii limfatici, aceștia din urmă acționând ca un filtru care atrage și distruge elementele dăunătoare de care corpul nu are nevoie (combate infecțiile și agenții patogeni).

Dacă sistemul limfatic nu este sănătos, toxinele se acumulează în corp și se creează un mediu propice pentru dezvoltarea anumitor boli, unele cu consecințe grave. Astfel, sistemul limfatic combate infecțiile. Drenajul limfatic are ca scop funcționarea optimă a sistemului limfatic.

Mecanismul de funcționare a drenajului limfatic

Masajul sau drenajul limfatic, fie că este manual, fie că este realizat cu ajutorul dispozitivelor de nouă generație, contribuie la o mai bună circulație a fluidului limfatic și, astfel, redă funcționarea corectă a sistemului de apărare a organismului. Prin intermediul terapiei de drenaj limfatic, fluidul circulă către zonele afectate sau are acțiune de decongestionare datorită contracțiilor ritmice la care sunt supuse regiunile masate. Tratamentul este eficient atât în scop de recuperare și vindecare, cât și preventiv.

Acțiunea și beneficiile drenajului limfatic

Drenajul limfatic cu ajutorul noilor tehnologii vine cu multiple beneficii pentru sănătate. BTL Lymphatstim funcționează pe principiul presoterapiei, având aplicatori speciali prin care este asigurat un masaj blând cu numeroase roluri, precum: detoxifierea, combaterea celulitei și regenerarea cutanată, reducerea surplusului ponderal, ameliorarea simptomelor din sindromul picioarelor grele, stimularea funcției renale, accelerarea funcției circulatorii, întărirea sistemului imunitar, calmarea sistemului nervos autonom, inducerea relaxării și reducerea stresului, combaterea constipației, reglarea apei în organism, hidratarea și elasticitatea pielii, scăderea tensiunii arteriale, refacerea musculară după efort fizic, calmarea spasmelor musculare, recuperarea mai rapidă după o intervenție chirurgicală, reducerea durerii și a inflamației, îmbunătățesc oxigenarea fluxului sangvin.

Ședința de drenaj limfatic

Sistemul modern de drenaj limfatic BTL Lymphastim permite utilizarea unor setări avansate. Manșoanele speciale conțin mai multe camere suprapuse prin care este aplicat un masajul pentru diferite zone ale corpului. În funcție de nivelul de toleranță al pacientului, presiunea aplicată pe piele și mușchi este reglată astfel încât să fie oferit un disconfort redus cu maximum de beneficii demonstrate clinic.

Pentru rezultate sporite se recomandă hidratarea înainte, în timpul și după ședința de drenaj limfatic. Drenajul limfatic nu determină reacții adverse decât în rare cazuri. Unele persoane pot să se confrunte cu cefalee, greață și oboseală, dar acestea sunt tranzitorii.

Afecțiunile în care este recomandat drenajul limfatic

Există numeroase studii care susțin masajul limfatic ca terapie într-o serie de probleme de sănătate ușoare sau severe, între care:

 • Alergii sau intoleranțe alimentare
 • Balonare, probleme digestive, constipație
 • Oboseală cronică
 • Depresie
 • Noduli limfatici inflamați
 • Obezitate
 • Infecții sinusale
 • Afecțiuni ale pielii
 • Edeme de diferite cauze
 • Insuficiență venoasă cronică
 • Artrită reumatoidă
 • Fibromialgie
 • Boli cerebrale

Drenajul limfatic impune contraindicații în cazul în care există o tulburare cardiacă, insuficiență renală, tromboze, inflamații acute, limfedem malign.

Pentru programari sau eventuale intrebari, contacteaza-ne:

Adresa web: www.clinicaeliade.ro

Telefon: +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111

Adresa: Bd. Mircea Eliade, nr. 36, Sector 1, Bucuresti

Program: Luni-vineri 08:00-20:00 / sambata si duminica – inchis

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare