/
/
Deschidere Fontana Spa & Balneo Borsec

Deschidere Fontana Spa & Balneo Borsec

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
NZ7 5306 1024x683 1

În luna decembrie s-a deschis la Borsec Fontana Spa & Balneo, proiect desfășurat pe 12 ani. Creat sub deviza sănătate pentru toți, Fontana este un spațiu multi-wellness de 3000 mp și o capacitate de 1000 persoane pe zi în timpul verii, dedicat relaxării, prevenției, curelor și termalismului. Probabil cel mai frumos balneospa din Romania, centrul propune o estetică atemporală, construcția fiind unică în felul ei, tavanul urmînd profilul acoperișului, pe care îl dublează cu o boltă făcuta din mii de lamele de lemn, într-o casetare de tip plasă, stabilă și flexibilă în același timp. 

La deschidere au participat mai multe oficialitati din Harghita si Bucuresti, printre care si doamna Tudorita Lungu, secretar de stat in cadrul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului. Primarul Mik Jozsef, artizanul acestui proiect, a multumit celor care au contribuit la deschiderea centrului: Ministerul Turismului, Consiliul Judetean Harghita, proiectanti, reprezentanti ai firmelor care au executat lucrarile, membri ai consiliului local si colegilor care s-au implicat. 

CONCEPT SPA

Povestea spa-ului este creata in jurul motto-ului Natura este aliatul nostru. Toate resursele naturale au fost puse in slujba sanatatii: aerul nealterat si apele minerale ale muntilor Calimani, plantele pure alpine, namolurile si argilele romanesti. 

Fontana Spa Semnatura aduce experienta produselor naturale la un nou nivel, prin terapii ce poarta semnatura centrului. Brandurile alese au fost Kurland, linie de langa Salzburg care capitalizeaza pe extracte de plante naturale, esente alpine (pin, cedru, floare de colt) si argile, si Pell Amar, brand romanesc dezvoltat de Prof. Dr. Ionescu Calinesti in anii 70, avand la baza extractul de namol sapropelic de Balta alba. Fiecare ritual incepe cu servire cu sirop de brad si apa minerala, pentru vitalitate. Fontana Spa Semnatura abordeaza holistic starea de bine, incluzand masaje cu saculeti cu ierburi alpine, exfolieri si ritualuri intitulate sugestiv Fantana Tineretii, Floare de Colt sau Copacul Vietii. 

Colectia de tratamente pentru fata si corp, create atat pentru femei si pentru barbati, se adreseaza fiecarui tip de ten in parte. Un tratament facial particular este Lac Albastru, pe baza de argila albastra de Raciu, considerata una dintre cele mai pure si eficiente argile din lume. 

Baile Fontana vor hrani pielea si aduce relaxarea necesara. Oaspetii pot alege dintre bai cu lapte de capra, bai cu fan, extract de namol sapropelic sau, inedita baie cu bere. 

SPATIU

Spatiul interior si exterior Fontana este fluid si liniar, urmand ritmul unei zile perfecte de relaxare, incepand cu zona de piscine si saune, unde oaspetii se pot odihni, inota, sau se pot bucura de o zi in familie, existand si o piscina pentru copii. O mofeta, bazin cu greutati pentru elongatii si 40 de cabinete de recuperare, spa, hidroterapie si terapie cu namol stau la dispozitie celor ce doresc sau necesita tratamente individuale. Punctul final al calatoriei- Baia Sacrala- consta intr-o suma completa de experiente spa si panorama superba a boltei domului spa. 

                                UN SPA ACCESIBIL DE O FRUMUSETE ORGANICA

Consultanta spa fost asigurata de Oana Manole de la Spa d’Or Consulting in timp ce managementul de proiect a revenit firmei Kronstadt Hospitality Expert. 

„Putem spune ca suntem printre putinii consultanti care pot acoperi atat partea de spa cat si domeniul balneo in Romania cu toate aspectele sale, operational, economic, pregatire resure umane, fiind un domeniu extrem de important dar, totodata, sensibil. Termele, baile termale si spa-urile ar putea fi motorul care regenereaza statiuni, exact cum s-a dorit la Borsec, dupa cum arata si discursul de inaugurare a primarului Borsec, domnul Mik Josef.” – Oana Manole, Spa d’Or Consulting

CONCEPTUL BALNEO

Gata sa primeasca oaspeti din toata tara si din strainatate pentru a beneficia de cele mai complexe pachete de preventie balneara. Zona bazei de tratament include cabinete de hidroterapie, zona de cabinete medicale, sala de kinetoterapie, bazin de elongatii, namol si parafina, electroterapie si renumitele mofete. Partea de recuperare va fi elementul central prin curele balneare dezvoltate alaturi de medici balneologi. Amintim recuperarea prin cura balneara de recuperare a bolilor cardiovasculare, afectiuni respiratorii, afaratului locomotor si multe alte cure disponibilie si pentru alte afectiuni.

Despre Kronstadt Hospitality Expert | Blandu Alecsandru Ionut

Firma de consultanta hoteliera, KEXP are o experienta de peste 4 ani in deschiderea si operationalizarea hotelurilor cu baze de tratament si nu numai, acest lucru constituind liantul increderii acordate ca firma de consultanta de catre Primaria Borsec si, totodata, a specialistilor atrasi in proiectul Fontana Borsec. 

„Dorim sa ii multumim primarului Mik Jozsef pentru increderea cu care am fost investiti pentru punerea in opera a centrului Fontana Spa&Balneo. A fost un proiect la care ca si Project Management—Kronstadt Hospitality Expert a pus laolalta toate operatiunile legate de fluxuri, tarife, buget de venituri si cheltuieli, recrutare si selectie angajati, web design, stabilire gestiuni, fluxuri de documente, configurarea sistemului de rezervari si management al spa-ului si bazei de tratament (asigurat de Multisoft Constanta). De asemenea, cu ajutorul medicilor specialisti si al consultantului spa, am conturat pachete de preventie, deoarece dorim sa adresam sanatatea inca din aceasta faza. Preventia poate si trebuie sa devina o prioritate pentru oaspetii romani si straini, deopotriva. Investitia finala s-a ridicat la aproape 9 mil. Euro, iar in decursul anului urmator ne-am propus un grad mediu de incarcare de aproximativ 40%.” – Alecsandru-Ionut Blandu, Managing Partner, Kronstadt Hospitality Expert. 

Despre Oana Manole  I  Spa d’Or Consulting

Oana este consultant spa international, speaker si scriitor pe teme wellness, oferind servicii de la A la Z in domeniul ospitalitatii, de la design pentru spa, studiouri, centre balneo si resorturi la dezvoltare de produs si pozitionare brand pentru impact si imagine. Firma de consultanta spa a fost creata in 2006, printre proiectele unde a consultat aflandu-se 3 spa-uri pentru grupul Hilton, Belaqva la Kronwell Brasov, Tsarsky Kiev, Elixir Spa Baku, Wine spa Ramada Oradea, Casa Naturii la Tisa Olanesti. 

Anul acesta spa-uri create de ea au obtinut premii importante: Cel mai bun concept spa I Tisa Olanesti la Premiile OPTBR, Cea mai buna destinatie spa si cel mai bun spa ayurvedic I Up the River Spa la premiile Termalia, Cel mai bun spa de hotel business I Belaqva spa la premille Termalia. 

VA MULTUMIM PENTRU INTERES!

Alecsandru-Ionut Blandu 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *