/
/
De ce este necesar sa mergi la clasele de aerobic

De ce este necesar sa mergi la clasele de aerobic

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
De ce este necesar sa mergi la clasele de aerobic
Clasele de aerobic

Exercitiul aerobic mai este numit si cardio sau “gimnastica cu oxigen”, reprezentand o forma de miscare ale carei efecte imediate constau in cresterea oxigenarii organismului si stimularea sistemului cardiovascular. De aceea clasele de aerobic se vor desfasura fie in aer liber, fie in sali foarte curate si bine ventilate. 

Exercitii aerobe sau anaerobe?

Pentru a ne mentine forma fizica si sanatatea ar trebui sa practicam ambele tipuri de exercitii. Exercitiile anaerobe sunt cele care consuma rapid oxigenul si lucreaza muschiul folosind depozitele energetice ale celulei musculare, iar printre acestea se poate incadra fitness-ul, cultrismul, dansul de performanta etc. 

Exercitiile aerobice cresc oxigenarea intregului corp, mentin tonusul cardiovascular (de unde si denumirea de exercitii cardio), ajuta in combaterea febrei musculare si in regenerarea tesuturilor. Exercitiile aerobice sunt recomandate atat inaintea antrenamentelor intensive, cat si dupa, iar pentru intretinere la persoanele care opteaza pentru un program moderat de sport sunt indicate aproximativ doua sedinte de aerobic pe saptamana. 

Exista mai multe programe de miscare care folosesc exercitii de aerobic: 

– Ciclismul si indoor cycling – Aviatiei Wellness Center va pune la dispozitie aparatura performanta si instructori acreditati pentru clasele de indoor cycling, foarte apreciate de cursanti;

– Gimnastica aerobica – de care va puteti bucura in cadrul claselor noastre de aerobic, al caror program il gasiti aici;

– Orele de dans de societate sau zumba;

– Alergarea, atat pe banda cat si in aer liber;

– Sporturile pe teren, cum ar fi fotbal, tenis, handbal, volei etc;

– Mersul rapid pe jos etc. 

Clasele de aerobic: care sunt beneficiile frecventarii lor?

Daca doriti sa va mentineti nivelul de energie de zi cu zi, dar si greutatea si silueta, atunci ar trebui sa practicati un tip de miscare aerobica sau sa va inscrieti la clasele de cardio/aerobic.

Clasele de aerobic: Aerobicul mentine silueta

Desi efectele in privinta pierderii in greutate ale exercitiilor aerobice nu le pot egala pe cele ale unei diete adecvate, totusi fara aerobic nu am putea mentine rezultatele nutritiei. Studiile arata ca, pentru a evita efectul yo-yo al dietelor, exercitiile aerobice sunt obligatorii. 

In timpul exercitiilor aerobice se modifica ritmul cardiac, metabolismul este accelerat, arderile grasimilor sunt intensificate, iar prin procesul de transpiratie organismul este supus unui intens efect de detoxifiere. 

Insa pentru a va bucura de toate aceste beneficii trebuie sa ii oferiti corpului un timp minim de reactie, de aceea sedintele de aerobic dureaza intre 30 si 60 de minute. 

Aerobicul mentine inima sanatoasa

In timpul exercitiilor de aerobic ritmul cardiac creste optim, circulatia este intensificata in tot organismul, plamanii sunt stimulati, iar oxigenarea corpului nostru este intensa. Studiile de specialitate arata ca cel mai bun antrenament pentru inima il reprezinta exercitiile cardio.

Numeroase loturi de studiu formate:

  • atat din oameni sanatosi din punct de vedere cardiovascular,
  • cat si din persoane cu diferite afectiuni cardiace,
  • hipertensiune arteriala sau ateroscleroza

au condus la concluzia clara ca minim doua sedinte de aerobic pe saptamana imbunatatesc semnificativ performantele cardiace si tonusul vascular. 

Clasele de aerobic: Alte beneficii recunoscute ale exercitiilor cardio:

– Cresc imunitatea generala;

– Imbunatatesc respiratia si oxigenarea organismului, reprezentand o buna alegere si pentru fumatori;

– Intaresc postura, dezvolta motricitatea si cresc performantele musculare;

– Combat stresul emotional si cotidian si, de asemenea, ajuta la tratarea depresiei. Sportul este unul dintre antidepresivele nemedicamentoase cel mai frecvent recomandate in combaterea stresului si depresiei;

– Scad riscul aparitiei hipertensiunii arteriale si chiar combat hipertensiunea in randul persoanelor care deja au dezvoltat aceasta afectiune;

– Previn diabetul zaharat;

– Imbunatatesc circulatia periferica, efect usor de observat mai ales la persoanele cu maini si picioare reci;

– Cresc toleranta la frig si la caldura sau la variatiile mari de temperatura;

– Imbunatatesc nivelul energetic si ajuta in combaterea oboselii;

– Cresc buna dispozitie, prin eliberarea in sange a unor substante chimice sintetizate la nivelul creierului, numite endorfine sau „hormonii fericirii”;

– Echilibreaza densitatea osoasa si ajuta in prevenirea osteoporozei;

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *