/
/
De ce este baletul recomandat pentru copii

De ce este baletul recomandat pentru copii

14 Apr 2017
|
De ce este baletul recomandat pentru copii
De ce este baletul recomandat pentru copii

Baletul este mai mult decat un dans, acest tip de miscare reprezentand totodata si o forma de educatie. Baletul conduce la incurajarea disciplinei fizice, la intelegerea corpului si mesajelor acestuia, precum si la cresterea increderii in sine si dobandirea unei posturi elegante si sanatoase.

Beneficiile fizice ale baletului si limbajul gesturilor

Atunci cand copilul dumneavoastra invata cele 5 pozitii din balet, el executa practic o miscare anaeroba. Acest tip de miscare imbunatateste forta musculara si controlul motricitatii fine, oferind suplete si precizie miscarilor si ajutand la o dezvoltare armonioasa a corpului. Miscarile repetitive din balet ajuta copiii sa isi formeze modele de invatare si exersare, stimuland concentrarea si sporind motivatia.

Copiii devin mai constienti de corpul lor, de manierele sociale si limbajul nonverbal, de importanta unei conduite sanatoase in ceea ce priveste dezvoltarea corpului si nu in ultimul rand cei mici invata sa iubeasca miscarea, o atitudine importanta pentru atunci cand vor deveni adulti.

Un alt beneficiu adus de balet il reprezinta educatia motrica si posturala, constand in corectarea mersului inadecvat, a tulburarilor coloanei vertebrale si a pozitiilor vicioase ale umerilor. In urma cursurilor de balet sunt astfel corectate: modul in care copiii calca sau merg, tulburarile articulatiei genunchiului (genu varum si genu valgum), tulburari ale pozitiei coloanei vertebrale congenitale sau dobandite.

Beneficiile emotionale si sociale ale baletului pentru copii

Prin parcticarea baletului copiii isi inteleg mai bine corpul, capata incredere in propriile forte si dezvolta mecanisme de management al stresului si emotiilor. Cei mici dezvolta prietenii, isi sporesc interactiunile sociale si isi sculpteaza comportamentul, descoperind ceea ce este acceptat sau nu in grupurile de prieteni.

Baletul incurajeaza de asemenea echilibrarea emotiilor, exprimarea creativa si artistica, gratia si capacitatea de a se prezenta in fata altora. Cei mici invata sa devina curajosi, isi dezvolta ambitia, motivatia, spiritul competitional si de echipa deopotriva, acest tip de activitate stimuland cresterea stimei de sine.

Baletul sustine de asemenea dezvoltarea culturii coregrafice si muzicale, ajutand copiii sa inteleaga mai bine muzica, sa o aprecieze si sa o poata corela cu miscarea si expresia artistica.

Aviatiei Wellness Center va pune la dispozitie ore de balet pentru copii, special dezvoltate pentru cei mici, cu particularitati pentru fiecare grupa de varsta. Cursurile se desfasoara in colaborare cu Casa de Balet, ce practica prestigioasa metoda Vaganova, prin care copiii se bucura nu doar de invatarea dansului in sine, ci si de o intelegere profunda a emotiilor dezvoltate atat de balet, cat si de muzica, de interactiunea cu ceilalti si de asteptarile pe care le au de la propria persoana.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *