/
/
Cursurile de yoga, calea pentru echilibrul dintre trup și spirit

Cursurile de yoga, calea pentru echilibrul dintre trup și spirit

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cursurile de yoga, calea pentru echilibrul dintre trup si spirit
http://www.dreamstime.com/stock-photography-yoga-class-image28730242

Yoga este una dintre cele mai vechi practici din lume si are o istorie care se intinde pe 3000 de ani. Din punct de vedere etimologic, yoga inseamna uniune cu spiritualitatea, motiv pentru care cursurile concepute in jurul acestei discipline de la Aviatiei Wellness Center sunt menite sa intareasca trupul si sa relaxeze mintea. Pozitiile de yoga solicita grupele de muschi intr-o maniera inedita si imbunatatesc respiratia. Astfel, cu fiecare miscare si fiecare tranzitie lina dintr-o postura in alta, corpul invata sa respire corect.

Mai mult de atat, ritmul miscarilor permit constientizarea corpului, a nevoilor acestora iar prin aceasta constientizare ajungem sa ne cunoastem mai bine. Cei mai multi dintre noi asociaza yoga cu flexibilitatea iar acest lucru este cat se poate de adevarat insa practica presupune mai mult de atat. Aceasta presupune disciplina si vointa iar printre rezultatele sale se numara atingerea unei conditii fizice de invidiat precum si obtinerea echilibrului interior, atat de necesar pentru un stil de viata sanatos. Prin urmare, iata cateva dintre motivele pentru care trebuie sa incercati cursurile de yoga de la Aviatiei Wellness Center. 

De ce să te înscrii la cursurile de yoga?

1. Yoga intareste musculatura

Exercitiile de yoga sau inspirate din aceasta disciplina sunt menita, din punct de vedere fizic, sa intareasca trupul. Miscarile ample pot fi adaptate pentru fiecare participant in parte, la ritmul si nivelul de confort al fiecaruia. 

2. Yoga imbunatateste digestia

Pozitiile de yoga presupun numeroase miscari ale zonei abdominale, asa cum ar fi intinderile sau rasucirile lente. Toate acestea vor fi resimtite si de organele din aceasta zona, cu precadere de catre stomac, asupra caruia actioneaza ca un masaj care stimuleaza enzimele digestive pentru reglarea acestui proces. Tocmai datorita acestui echilibru atins cu ajutorul miscarilor specifice, toxinele sunt eliminate mai rapid din organism. 

3. Yoga imbunatateste circulatia 

Desigur, fiecare tip de activitate sportiva creste fluxul de sange si, implicit, gradul de oxigenare a celulelor insa yoga poate imbunatati circulatia intr-o modalitate pe care nu o poate face nicio alta activitate. Acest lucru se datoreaza posturilor specifice acestei discipline, care pozitioneaza uneori capul mai jos de inima. Astfel, circulatia catre creier creste, acesta este mult mai bine oxigenat si se mareste acuitatea mintala. 

4. Yoga face minuni pentru persoanele sedentare

Munca de birou poate strica pozitia corpului din cauza orelor numeroase petrecute intr-o singura postura. Miscarile acestei discipline, precum si pasajele statice sunt menite nu doar sa creasca flexibilitatea, ci si sa corecteze pozitia corpului. Astfel, pot fi prevenite afectiuni ale coloanei vertebrale cauzate de viata sedentara. In timpul exercitiilor de aceasta natura, muschii se intind, cutia toracia se mareste iar coloana vertebrala este indreptata. 

5. Yoga imbunatateste performanta sportiva – motiv să te înscrii la cursurile de yoga

Tocmai datorita acestei proprietati, exercitiile de yoga pot fi efectuate cu succes atat inaintea unor clase care solicita intens inima, precum si la finalul acestora, pentru relaxare. Miscarile de yoga pregatesc trupul pentru efort intens, cresc usor rata cardiaca si, asa cum spuneam, imbunatatesc circualtia sangelui, motiv pentru care performanta fizica la clasele de aerobic , de exemplu, va creste vizibil. 

Anca Grecu

DOCTOR IN EDUCATIE FIZICA SI SPORT

GENERAL MANAGER

anca@babyspa.ro / 0720 707 575

Soldat Pripu Gheorghe 22a, 014376 Bucuresti

031 437 99 06, 031 437 99 61

www.aviatieicenter.ro  

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *