/
/
Curiozități despre mișcare și corp. Iată 10 dintre ele!

Curiozități despre mișcare și corp. Iată 10 dintre ele!

16 Feb 2018
|
10 Curiozitati despre miscare si corpul tau
Curiozități despre mișcare și corp. Iată 10 dintre ele!

Sportul ne schimba viata, ne aduce energie, frumusete si tinerete si totodata contribuie la sanatatea psiho-emotionala. Sunt multe curiozitati despre miscare si corp – descoperiri care atesta beneficiile de neinlocuit ale sportului, iar dintre toate am ales cateva curiozitati ce merita aflate.

Sportul echilibreaza nivelul serotoninei din creier

Stiati ca sportul echilibreaza nivelul serotoninei din creier? Aceasta este supranumita si „hormonul fericirii”, serotonina fiind tinta a numeroase studii ce demonstreaza o legatura clara intre depresie si nivelul scazut al acesteia.

Miscarea poate preveni efectul yo-yo al dietelor

Stiati ca miscarea poate preveni efectul yo-yo al dietelor? Se spune ca dieta slabeste, iar sportul mentine. Miscarea poate fi de asemenea utila in reglarea greutatii, daca se aleg exercitii adecvate.

Stimuleaza remanierea osoasa

Stiati ca sportul stimuleaza remanierea osoasa? Prin fortele pe care muschii le exercita asupra oaselor in timpul unui efort sustinut se stimuleaza refacerea structurilor osoase astfel ajungem sa avem un schelet mai puternic si mai… tanar. La aproximativ 7 ani o mare parte din celulele corpului sunt inlocuite – cat sa echivaleze cu intregul schelet!

Abdomenele sunt exercitii create pentru sanatatea coloanei vertebrale

Stiati ca abdomenele sunt exercitii care au fost create pentru sanatatea coloanei vertebrale? Cu timpul s-a observat efectul asupra muschilor abdominali, urmand ca aceste exercitii sa fie mult imbunatatite ca astazi sa lucram prin intermediul acestora intreg abdomenul, dar si o parte a musculaturii lombare. 

Curiozități despre mișcare și corp. Nu e bine să mâncăm înainte de antrenament

Stiati ca nu e bine sa mancam inainte de antrenament? Imediat dupa masa o mare parte din cantitatea de sange din organism se aduna in jurul sistemului digestiv, facilitand digestia si preluand nutrientii rezultati in urma acesteia. De aceea dupa o masa copioasa ne simtim somnorosi, caci scade si cantitatea de sange de la nivelul creierului, pentru a suplini nevoia sistemului digestiv. Daca vom incerca sa facem sport imediat dupa masa, cantitatea de sange ramasa pentru muschi va fi insuficienta, randamentul va fi scazut, iar digestia mult ingreunata.

Kinetoterapia combate durerile de spate

Stiati ca una dintre cele mai eficiente solutii de a combate durerile de spate este reprezentata de miscare? Exercitiile fizice adecvate si kinetoterapia pot reduce cu pana la 95% durerile de spate.

Alte beneficii ale miscarii pentru corpul tau

Stiati ca sportul combate insomnia, amelioreaza crizele de anxietate, creste capacitatea de concentrare si memorare si intareste sistemul imunitar?

Stiati ca exercitiile de aerobic fac inima mai puternica? Acestea antreneaza sistemul cardiovascular si cresc rezerva de sange din organism.

Stiati ca sportul reduce riscul aparitiei multor boli si disfuncti? Sportul este descris ca factor protectiv in bolile cardiovasculare si mintale, in diabetul zaharat, in obezitate si chiar in bolile canceroase.

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare