/
/
Cum sa eviti febra musculara dupa antrenament

Cum sa eviti febra musculara dupa antrenament

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Cum sa eviti febra musculara dupa antrenament
Cum sa eviti febra musculara dupa antrenament

Febra musculara dupa antrenament. Atunci cand dorim sa urmam un antrenament, unul dintre impedimentele pe care le intalnim consta in aparitia febrei musculare. Se intampla sa ne propunem ca intr-o saptamana sa ajungem la 2-3 programe de miscare, insa febra musculara sa ne impiedice in a ne duce la bun sfarsit planurile. 

Ce este febra musculara?

 Aceasta consta in durerea, dinsconfortul si rigiditatea pe care o resimtim la cateva ore sau chiar la o zi dupa un efort fizic.

De ce apare insa febra musculara? In timpul antrenarii muschilor se poate acumula acid lactic in celulele musculare. Asta duce de fapt la aparitia unei stari inflamatorii, la mici distructii ale fibrelor musculare. Si in final resimtim durerea si disconfortul.

Daca reusim sa metabolizam acidul lactic din muschi, prin prezenta locala a oxigenului, atunci putem scapa de febra musculara. Pentru a creste oxigenarea musculara avem nevoie:

  • fie de miscare (pe principiul „cui pe cui se scoate”, caci miscarea intensifica circulatia sangelui si deci creste aportul de oxigen adus prin intermediul globulelor rosii),
  • fie de cadura (realizeaza vasodilatatie),
  • fie de masaj (intensifica circulatia, dreneaza, relaxeaza).

Iata ce putem face pentru a evita febra musculara dupa antrenament.

Febra musculara dupa antrenament: Consuma alimente bogate in magneziu si carbohidrati inainte de antrenament 

Carbohidratii de buna calitate (cum ar fi cei continuti in cerealele integrale) prezinta absorbtie lenta. Astfel asigura energia pentru mai mult timp. Magneziul sustine sanatatea muschilor si a sistemului nervos si ajuta organismul sa se recupereze mai repede.  Aceste alimente pot fi consumate cu aproximativ o ora si jumatate inainte de antrenament: nuci, migdale, alune, seminte si alte fructe oleaginoase (toate acestea se consuma necoapte), cereale integrale, fructe uscate, cacao etc.

Sauna

Sauna este excelenta pentru mentinerea sanatatii generale. Cu precadere a sistemului cardiovascular, nervos si musculoarticular. Sauna urmata de dusurile dintre reprizele de sauna, contribuie semnificativ la cresterea oxigerarii organismului si a muschilor. Se reduce astfel considerabil febra musculara si se accelereaza refacerea dupa antrenament.

Febra musculara dupa antrenament: O plimbare lunga

Plimbarile lungi, realizate atat inainte de antrenament (pregateste musculatura), cat si dupa efortul fizic pot ajuta considerabil la evitarea febrei musculare si a disconfortului de dupa antrenament.

Masajul de relaxare sau sportiv 

Fara indoiala ca o sedinta de masaj la scurt timp dupa finalizarea antrenamentului sau chiar a doua zi va contribui la dobandirea unei stari de relaxare, de confort muscular si de asemenea la evitarea sau combaterea febrei musculare. Puteti opta pentru masajul de relaxare sau chiar pentru masajul sportiv, acesta din urma fiind mai puternic, mai profund, focusat pe zonele musculare afectate. 

Jacuzzi 

Jacuzzi reprezinta de fapt o forma de masaj (hidromasaj). Ajuta totodata musculatura si prin apa calda care relaxeaza si imbunatateste circulatia sanguina. Asadar jacuzzi poate fi o buna optiune pentru a fugi de febra musculara si pentru a va relaxa si a alunga stresul. 

Febra musculara dupa antrenament: Baile calde 

Baile calde, chiar si acasa, imbunatatesc circulatia sangelui atat la nivelul musculaturii, cat si a intregului organism. Daca nu reusiti sa ajungeti la sauna, la jacuzzi sau la masaj, atunci faceti o baie calda si lunga acasa, relaxandu-va si evitand astfel o febra musculara prea dureroasa.

 Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *