/
/
Cum poți combate sau ameliora astenia de primăvară

Cum poți combate sau ameliora astenia de primăvară

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
samantha gades k95uqdEe8R4 unsplash
Cum poți combate sau ameliora astenia de primăvară

Astenia de primăvară nu este o boală în sine, ci mai degrabă răspunsul organismului stresat sau obosit la schimbările de sezon. Deși mulți dintre oameni se adaptează fără greutăți la trecerea de la iarnă la primăvară, alții resimt puternic mărirea zilei și, implicit creșterea gradului de lumină. Printre categoriile cele mai afectate de astenie se numără femeile, bătrânii și copiii, dar se poate manifesta în cazul oricărei persoane.

Cum se manifestă astenia de primăvară?

Simptome fizice

  • Stare ca de răceală
  • Febră
  • Oboseală inexplicabilă
  • Amețeli
  • Disconfort fizic general
  • Crampe musculare
  • Probleme ale tenului
  • Migrene
  • Căderea părului

Simptome psihice

Deși astenia apare surprinzător de des, nu vă autodiagnosticați. În cazul oricăreia dintre aceste manifestări, apelați la un consult medical pentru a elimina alte cauze posibile.

Cum o poți ameliora?

Astenia de primăvară nu necesită un tratament medicamentos. Totuși, dacă medicul vă va prescrie o anumită schemă de tratament care să vă ajute să depășiți momentul, este imperios necesar să îi urmați indicațiile.

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a ameliora efectele asteniei de primăvară este să vă bucurați de zilele frumoase și să petreci cât mai mult timp în aer liber.

De asemenea, este important să introduceți în alimentație fructe și legume proaspete, de preferat consumate fără a fi preparate termic. Mai mult de atât, preparatele din făină albă pot fi înlocuite cu cele din făină integrală și chiar cu făină obținută din pseudocereale. Alături de toate acestea, vă vor  fi de mare ajutor nucile, alunele și semințele crude pe care le puteți consuma ca gustare sau amestecate în salate.

În cele din urmă, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru starea de spirit este să vă înscrieți la o oră de sport. Dacă nu ați mai fost înregistrat la o sălă de fitness până acum, apelați cu încredere la serviciile unui antrenor personal sau profitați de una dintre clasele de grup de la Aviației Wellness Center.

Antrenamente fizice care contribuie la ameliorarea asteniei de primăvară

Pentru a trece mai ușor peste această perioadă de tranziție care provoacă numeroase neplăceri, specialiștii de la Aviației Wellness Center vă așteaptă la centrul premium din nordul Bucureștiului cu numeroase programe de antrenament.

Iată doar câteva dintre acestea:

Full Body Workout este o clasă energizantă în care vei avea parte de un antrenament exploziv de cardio și forță, conceput pentru a arde calorii maxime în timp record, un antrenament în care vei avea ocazia să îți testezi rezistența și voința. Exercițiile vizează lucrul cu propriul corp, dar și cu diferite accesorii. Este unul dintre cele mai eficiente antrenamente, care te ajută să slăbești și sa obții un corp tonic, atletic.

Power Jump este un tip de antrenament cardio-vascular, ce presupune activități prelungite la o anumită intensitate, în sistem aerob (corpul folosește oxigenul pentru obținerea energiei de care are nevoie). Exercițiile presupun sărituri pe trambuline elastice, unde impactul asupra articulațiilor este minim datorită suprafeței elastice pe care se aterizează.

Circuit Trening este un tip de antrenament care presupune utilizarea unei metode speciale de organizare a acestuia și vizează executarea fără pauză a unor exerciții, într-o succesiune continuă. Atingerea obiectivului antrenamentului este realizat fie cu ajutorul exercițiilor executate cu corpul liber, fie cu ajutorul exercițiilor executate cu corpul liber şi/sau cu diferite instrumente (bara cu greutăți, gantere, step, bosu, salteluța).

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *