/
/
Cum ne ajuta Indoor Cycling pe timp de iarna

Cum ne ajuta Indoor Cycling pe timp de iarna

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Cum ne ajuta Indoor Cycling pe timp de iarna
Cum ne ajuta Indoor Cycling pe timp de iarna

Indoor Cycling reprezinta o metoda foarte distractiva si eficienta de antrenament. Poate fi practicat deopotriva atat de catre incepatori, cat si de catre performeri. La Indoor Cycling pot veni toti cei care doresc sa arda un numar mare de calorii sau sa isi imbunatateasca conditia fizica. Dar si cei care vor sa isi continue si sa isi imbunatateasca antrenamentul pe bicicleta. Exista cateva beneficii pe care indoor cycling ni le aduce pe timp de iarna, tocmai de aceea putem merge cu incredere la o astfel de clasa. 

Stimuleaza circulatia sanguina si creste rezistenta la frig

Se cunoaste deja faptul ca antrenamentul indoor cycling este unul cardio, imbunatatind considerabil circulatia sangelui in organism si stimuland functiile inimii. Ceea ce nu se cunoaste insa este ca acest sport ajuta si la cresterea patului vascular. Ajuta la cresterea cantitatii de sange din corp, surplusul fiind stocat in organele specializate ca splina si ficatul. Acest surplus ne ajuta atat in a face fata unui efort fizic mai mare, cat si in a rezista mai bine in fata frigului. 

Vi s-a intamplat vreodata sa alergati sau sa faceti o forma de miscare, in general cardio, care sa va produca o durere foarte intensa in abdomen, de scurta durata? Care sa va determine sa opriti orice activitate si care abia sa va lase sa respirati? Ei bine aceasta durere este data tocmai de contractia organelor „depozit”:

  • Contractia capsulei hepatice (durerea apare in dreapta), sau
  • cea la nivelul splinei (durerea in stanga). 

Sunt contractii menite sa „stoarca” aceste organe „depozit” de sange. In acele momente organismul vostru avea nevoie de o cantitate mai mare de sange circulant.

Daca ati patit asa ceva, atunci cu siguranta ar trebui sa urmati mai des programe de miscare ce includ si antrenamente cardio. 

Maini si picioare reci? 

Un alt simptom care este foarte deranjant mai ales in sezonul rece il preprezinta mainile si picioarele reci. Simptomul este cauzat de o circulatie periferica ineficienta.

Desi femeile incrimineaza mai des acest simptom, sunt totusi si destui barbati cu asa nemultumiri. Indoor cycling, la fel ca si alte sporturi cardio, ajuta in imbunatatirea circulatiei periferice.

Sustine imunitatea 

Indoor cycling ajuta in cresterea oxigenarii organismului, sporeste capacitatea pulmonara si stimuleaza functiile sistemului imunitar. Astfel organismul nostru va lupta mai eficient in fata racelilor de sezon si a altor posibile infectii. Este de mentionat faptul ca sportul joaca un important rol antiinflamator in organism. 

Daca vrei sa pedalezi cand vremea e urata…

Atunci mergi la clasele de Indoor Cycling. Aici te bucuri de experienta unei pedalari eficiente, de o atmosfera placuta si antrenanta, dar si de posibilitatea obtinerii unei rutine in antrenamentul saptamanal. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *