/
/
Cum îmbunătățești circulația sanguină a picioarelor? Optează pentru băile cu gaz uscat!

Cum îmbunătățești circulația sanguină a picioarelor? Optează pentru băile cu gaz uscat!

Ultima actualizare în 02 Aug 2023
|

shutterstock 1986166604

Pentru a fi în formă este important să ne simțim bine cu tot corpul. De aceea, o bună circulație a sângelui este esențială pentru a rămâne în formă, chiar și în ceea ce privește picioarele. Vara este cel mai delicat sezon pentru circulația sanguină: temperaturile ridicate, cu siguranță nu ajută la activarea acesteia cu ritmurile potrivite.

Prin urmare, persoane de toate vârstele pot suferi de un flux sanguin slab în picioare, ceea ce le afectează negativ calitatea vieții. Circulația sângelui la nivelul picioarelor este foarte importantă, deoarece ajută la transportul oxigenului și a altor substanțe nutritive în țesuturile din picior. O circulație slabă a sângelui poate fi un semn al bolii venelor; de aceea este important să ai grijă de sănătatea vasculară.

Ce înseamnă circulația slabă în picioare?

Circulația slabă a sângelui în picioare înseamnă adesea că arterele nu pot transporta suficient oxigen în țesuturi. Sângele este responsabil pentru transportul oxigenului și al altor substanțe necesare celulelor. De asemenea, îndepărtează deșeurile, cum ar fi dioxidul de carbon (CO2), care este apoi expulzat prin respirație sau prin porii pielii. Lipsa de oxigen în picior poate provoca probleme cu vindecarea rănilor, infecții ale pielii și chiar celulită.

Care sunt cauzele care duc la o circulație slabă la nivelul picioarelor?

La baza unei circulații slabe a sângelui pot sta o serie de afecțiuni medicale, cea mai frecventă fiind boala arterială periferică (BAP). Acest lucru este cauzat de acumularea plăcii în artere, ceea ce restricționează fluxul sanguin. Medicamentele, cum ar fi beta-blocantele, pot provoca, de asemenea, o circulație slabă a sângelui în picioare sau o afecțiune numită insuficiență venoasă cronică. Dar acestea nu sunt singurele cauze.

Alte cauze ale circulației proaste la nivelul picioarelor includ: obezitate; cheag de sânge; boli venoase; insuficiență venoasă cronică; graviditate; îmbătrânire; diabet; fumat.

Ia aminte! Există câteva simptome comune ale circulației deficitare la nivelul picioarelor.

Cele mai frecvente simptome ale circulației proaste la nivelul picioarelor sunt dureri de picioare, crampe la nivelul picioarelor, furnicături, dureri musculare și senzație de greutate sau oboseală la nivelul picioarelor. Aceste simptome cresc adesea atunci când stai perioade lungi de timp în picioare, deoarece gravitația trage sângele în jos în partea inferioară a corpului.

Alte simptome includ: amorţeală; senzație de frig; crampe musculare; modificări ale pielii (decolorare, piele uscată, căderea părului); inflamație; mâncărimi ale picioarelor.

Cum să îmbunătățești circulația sanguină slabă la nivelul picioarelor?

Există multe modalități prin care poți îmbunătăți circulația sanguină slabă în picioare. Dacă ai încercat să faci unele modificări ale stilului de viață și să adopți o dietă sănătoasă, dar încă te confrunți cu o circulație slabă a sângelui în picioare, poate fi necesar să soliciți tratament medical.

În acest sens, un prim pas este consultarea unui medic specialist care, după realizarea unui control amănunțit, va putea stabili tipul de tratament potrivit problemei cu care te confrunți.

Iată câteva dintre tratamentele care îți pot fi prescrise, ideale pentru îmbunătățirea circulației și ameliorarea durerilor:

Băi cu gaz uscat

Secretul gazului uscat? Ei bine, gazul uscat emite dioxid de carbon care este folosit pentru tratamente de diferite intensități și cu diferite efecte pentru a accelera vindecarea, în special pentru a reduce tensiunea arterială și pentru a îmbunătăți circulația.

În cadrul unei băi cu gaz uscat, pacienții stau întinși într-un balon umplut cu CO2 (păstrând afară partea de sus a corpului), pentru ca gazul să poată fi absorbit cu ușurință în piele. Acesta are efectul de dilatare a vaselor sangvine, reducând astfel frecvența cardiacă și stimulând circulația sangvină. Totodată, o baie cu gaz uscat stimulează hormonii sexuali pentru a spori libidoul și funcția sexuală și pentru a atenua simptomele menopauzei. Aceasta se datorează faptului că gazul este absorbit mai ușor de numeroasele mici artere din zona inghinală.”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

În plus, CO2 pătrunde în organism și prin intermediul băilor cu apă minerală, care sunt extrem de relaxante mulțumită senzației calmante a bulelor de carbon care rămân lângă piele.

Injecții de gaz

Un alt tratament de care poți beneficia în baza de tratament Ensana și care te ajută în îmbunătățirea circulației sanguine a picioarelor, constă în injecțiile cu gaze. Mai exact, despre ce este vorba?

Cu ajutorul unui ac hipodermic se introduce CO2 subcutanat în anumite zone specifice ale corpului pentru a ameliora durerea și pentru a relaxa complet zona. Aceasta este, de fapt, o procedură necomplicată și calmantă care redresează, de asemenea, tulburările circulatorii ale problemelor degenerative ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale. Injecțiile de gaz sunt cele mai eficiente pentru o atenuare rapidă a durerii.”, completează medicul balneolog.

De altfel, injecțiile de gaz sunt bine-cunoscute pentru efectele lor bune și, prin urmare, fac parte dintre cele mai eficiente tratamente de ameliorare a durerilor.

Efectele tratamentelor cu gaz? O circulație sanguină clar îmbunătățită!

Aceasta deoarece, gazul natural de dioxid de carbon este o puternică resursă terapeutică pentru durerea fizică, atunci când este injectat direct în mușchi și articulații.

Ai o problemă de sănătate? Există întotdeauna o soluție care să corespundă nevoilor tale. La Sovata mizăm pe factorii naturali și efecte garantate! Te așteptăm!

https://www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *