/
/
Colon hidroterapie la Alpin Vitarium SPA

Colon hidroterapie la Alpin Vitarium SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Colon hidroterapie la Alpin Vitarium SPA
Alpin Vitarium SPA

Sunt momente in care, daca stim sa ne ascultam corpul, vom sti sa-i descifram semnalele. Vom sti ca avem nevoie de mai multa odihna, ca trebuie sa mai renuntam la alimentele care ne fac rau sau sa facem o cura de detoxifiere. Eram intr-o perioada destul de stresanta a vietii mele, cand am decis ca e cazul sa fac o schimbare si m-am gandit sa incep printr-o … colon hidroterapie.

Citeam la un moment dat pe undeva ca sanatatea incepe in colon. Si, cum ma aflam intr-o stare de continuu stres, nervozitate, cu un apetit enorm pentru dulciuri si cu cateva nefericite kilograme in plus, am decis ca aceasta terapie poate fi inceputul unui nou stil de viata. Si asa a fost. Terapia cere o pregatire temeinica, cu interdictia de a consuma carne si alimente procesate cu cateva zile inaintea terapiei si cateva zile dupa terapie, cu pauza de la dulciuri, carbogazoase, cafea si alcool. Dar, in schimb, cu multe fructe si legume proaspete, sucuri naturale, supe si ceaiuri. Cu accent pe hidratare.

Colon hidroterapie la Alpin Vitarium SPA

Am optat pentru spa-ul Vitarium din Poiana Brasov, din cadrul hotelului Alpin. M-am „inarmat” cu foarte mult curaj, fiind insotita de prietenele mele bune, care m-au incurajat. Am fost intampinate cu caldura de catre personalul spa-ului si conduse catre camerele de tratament, rasfat sau relaxare (fiecare pentru ce-a optat).

Pot spune ca mi-era putin frica, dar terapia in sine nu a fost dureroasa, asa cum pare atunci cand vezi tubul. Insa e drept ca exista un sentiment de disconfort. Terapeutul mi-a explicat cu rabdare ca aceasta procedura este o metoda blanda. Procedura implica infuzia de apa purificata in colon prin rectum la o temperatura de 30-40 grade si o presiune optima, ambele fiind atent monitorizate. Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare. Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca intreg continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil, informatie care m-a linistit si mai mult. In timpul tratamentului se realizeaza o serie de infuzii si descarcari si de asemenea un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la peretii colonului.

As compara terapia cu o zi de curatenie in casa. Asa cum iti cureti locuinta, asa trebuie sa-ti cureti si corpul, care este casa ta. Practic, terapia ajuta la evacuarea reziduurilor acumulate de-a lungul timpului pe intestine. Utilizand apa purificata cu enzime.

Efecte:

  • pierderea de kilograme;
  • ten mai curat;
  • somn mai bun
  • digestie mult imbunatatita.

Sunt atat de incantata de colon hidroterapie incat am convins-o pana si pe mama mea sa incerce tratamentul. Am decis ca de-acum incolo ne vom detoxifia organismul prin aceasta terapie cel putin o data pe an! 

Articolul a fost publicat in Revista SPA & Wellness – editia septembrie 2014

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *