/
/
Ce iei cu tine când mergi la sală?

Ce iei cu tine când mergi la sală?

07 Dec 2018
|
MG 5105 1024x683 1024x683 1
Ce iei cu tine când mergi la sală?

Felicitări! Dacă te-ai hotărât să mergi la sală, ai făcut deja primul pas către o viață sănătoasă și echilibrată. În același timp, dacă este prima dată când iei o astfel de decizie, cel mai probabil te confrunți cu dilema pe care o au toți oamenii la începutul unui astfel de drum. Ce iei cu tine atunci când mergi la sală? Prin urmare, astăzi îți vom răspunde la această întrebare. Totodată, vom trece în revistă toate accesoriile de care ai nevoie pentru un antrenament de succes, fără întreruperi inutile. 

1. Echipamentul de sport

Pentru confortul și igiena ta, ar fi bine să ai câteva haine pe care le folosești doar pentru această activitate. Un tricou, o pereche de pantaloni de sport, șosete și, în cazul doamnelor, o bustieră sunt elementele principale ale ținutei de sală pe care ar fi bine să le achiziționezi dintr-un magazin sau un departament specializat în haine de sport. 

2. Încălțămintea de sport

Adidașii de stradă nu sunt deloc recomandați pentru sala de sport, atât din motive de igienă, cât și din motive de siguranță. Atunci când intri în sală, trebuie să faci acest lucru purtând o pereche de încălțăminte dedicată acestei activități. Aceasta trebuie să îți ofere susținerea și protecția de care ai nevoie. De asemenea, este necesar ca perechea de adidași pe care o folosești la antrenament să fie tot timpul curată pe tălpi ca să minimalizezi riscul aducerii microbilor de pe stradă pe aparatele și instrumentele din sală. 

3. Prosopul 

Acesta este esențial nu doar pentru a te șterge de transpirație pe față sau pe mâini, ci și ca măsură suplimentară de protecție. Atunci când folosești aparatele sau saltele din dotarea sălii, întinde pe acestea un prosop curat care să împiedice contactul direct al pielii cu instrumentele din sală folosite de toată lumea. 

4. Sticla de apă 

Indiferent că vii cu ea de acasa sau o cumperi de la sală, indiferent de tipul de antrenament pentru care optezi, sticla de apă trebuie să fie întotdeauna la îndemână, la propriu. Asigură-te că ai tot timpul apa aproape de tine astfel încât să nu fie necesar să te dai jos de pe bandă sau să te oprești în mijlocul setului de exerciții pentru că ți-e sete și ai lăsat sticla de apă în vestiar. 

5. Haine de schimb

Ca să nu fii nevoit să suporți pe tine un tricou umed, ideal ar fi să ai în geantă un tricou curat de schimb, șosete și lenjerie intimă. 

6. Papuci, gel de duș, deodorant

Chiar dacă sala și vestiarul sunt bine curățate, atunci când folosești un duș comun, șlapii de baie sunt mai mult decât indicați pentru a preveni orice neplăcere contagioasă. De asemenea, dacă ai părul mai lung, ți-ar prinde bine în geantă un uscător de păr și un elastic. Unul dintre cele mai enervante sentimente din lume este să faci sport (sau cel puțin să încerci să faci sport) și, în acelați timp, să încerci să îți scoți părul din ochi sau din gură. 

Accesorii opționale pentru sală:

  • Dacă te plictisești, poți să iei cu tine căști și un dispozitiv audio pentru a asculta muzică în timpul antrenamentului;
  • Pentru a evita bătăturile, apelează la mittens, mănușile speciale pentru sală care lasă degetele libere. (Nu uita să le cureți după fiecare utilizare);
  • O sticluță cu gel antibacterian.

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare