/
/
Cauzele și combaterea durerilor de spate

Cauzele și combaterea durerilor de spate

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Cauzele și combaterea durerilor de spate
Cauzele și combaterea durerilor de spate

Indiferent de stilul de viață, cei mai mulți dintre oameni suferă de dureri de spate și de consecințele neplăcute ale acestora.

Dincolo de senzația supărătoare, printre urmările durerilor de spate se numără:

 • poziția greșită a corpului;
 • migrene insuportabile;
 • irascibilitate;
 • greață;
 • insomnie;
 • dureri în brațe;
 • afecțiuni renale;
 • tulburări de vedere sau de auz. 

De cele mai multe ori, atunci când nu sunt cauzate de o anumită boală, durerile de spate sunt provocate fie de statul prelungit pe scaun, fie, din contră, de statul prelungit în picioare. De asemenea, astfel de neplăceri apar în cazul celor mai multe dintre femeile însărcinate. Chiar dacă un analgezic aplicat local sau o pastilă pot oferi o ușurare de moment, acestea nu tratează cauzele durerilor de spate. Din fericire, la Aviației Wellness Center sunt disponibile o gamă amplă de programe și terapii care pot corecta acest aspect dureros. 

Efectul masajului asupra durerilor de spate

Masajul este una dintre cele mai plăcute modalități prin care putem ameliora durerile de spate. Prin mișcările specifice, circulația sângelui este mult îmbunătățită în corp. Iar acest lucru înseamnă că mușchii tensionați primesc mai ușor nutrienții de care au nevoie pentru a se reface. De asemenea, aceștia se relaxează iar efectele se vor face simțite încă de la prima ședință. 

Forme blânde de mișcare 

Dorești să faci sport însă durerile de spate sunt o piedică în calea unui stil de viață activ? La Aviației Wellness Center vei găsi câteva programe blânde de antrenament care pot fi practicate inclusiv de femeile însărcinate. 

bodyART

Este o clasă care are la bază principiul Yin şi Yang, construit din cele 5 elemente din cultura orientală: pământ, lemn, foc, metal şi apă. Mișcările blânde care se execută în cadrul acestei ore sunt, de fapt, încordări şi relaxări musculare sincronizate cu tehnicile de respiraţie. Alături de ameliorarea durerilor de spate, ora de bodyArt combate insomniile, modelează corpul armonios și scade simțitor nivelul de stres. 

PILATES

Este unul dintre cele mai complexe sisteme de exerciţii și, în același timp, se numără printre cele mai populare forme de mișcare din întreaga lume. Programul este special conceput pentru:

 • întărirea musculaturii;
 • dezvoltarea flexibilității musculare;
 • relaxarea tensiunii din mușchi, vinovată de multe ori pentru durerile de spate.

Sauna 

Efectele saunei asupra durerilor de spate sunt asemănătoare cu cele ale masajului însă, așa cum bine știți, acestea sunt obținute datorită temperaturii din încăpere. Sauna uscată acționează în două faze: cea dintâi, de încălzire, duce la relaxarea musculară, reglează presiunea arterială și, prin transpirația abundentă, elimină toxinele din corp. În faza de răcire, nivelul de oxigen va crește în corp iar acest lucru poate contribui la repararea țesuturilor care cauzează dureri de spate. 

Sauna cu aburi este o opțiune la fel de bună ca cea uscată. În timpul acesteia, inima va pompa sânge în organism într-un ritm mai alert. Drept urmare, organismul se oxigenează mai rapid, vasele de sânge devin mai elastice iar mușchii intră într-o stare de relaxare sub influența umidității și a căldurii. 

Alături de numeroasele programe de antrenament, Aviației Wellness Center vă pune la dispoziție servicii de spa, tratamente faciale și corporale. Totodată, vă pune la dispoziție una dintre cele mai îndrăgite destinații ale copiilor, Baby Spa, locul în care cei mici învață să înoate încă de la primele luni de viață.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *