/
/
Cauți un club de înot pentru copii? Iată ce trebuie să stii!

Cauți un club de înot pentru copii? Iată ce trebuie să stii!

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
club de înot pentru copii
Cauți un club de înot pentru copii? Iată ce trebuie să stii!

Indiferent de anotimp, înotul rămâne una dintre cele mai bune și mai distractive forme de mișcare. Este ideală pentru copiii de toate vârstele, inclusiv pentru cei care au venit pe lume în urmă cu doar câteva luni. Dacă ești în cautarea unui club de înot pentru copii, iată care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea sigură și potrivită pentru micuțul tău. 

Cauți un club de înot pentru copii? Pregătirea instructorilor 

Acesta este, în mod cert,unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont orice părinte atunci când se află în cautarea unui bazin special destinat activităților acvatice cu copii. Pe cât este de distractiv și ofertant, mediul acvatic poate fi periculos dacă micuții nu sunt supravegheați și învățați de oameni cu o pregătire excelentă. 

Tocmai de aceea, întreaga echipa de la Baby Spa din cadrul Aviatiei Wellness Center este alcătuită din absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport sau Kinetoterapie. De asemenea, cei mai mulți dintre instructori au urmat cursul de Activități Acvatice cu Bebeluși, fondat de Claude Devatine, Președintele Federației Franceze de Activități Acvatice și Timp Liber. Mai mult de atât, echipa este coordonată de Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România. 

Măsurile de siguranță și igienă într-un club de inot pentru copii

Cele mai multe dintre piscinele destinate adulților sunt curățate cu ajutorul clasicului clor. Deși poate fi o metoda eficientă, aceasta este complet contraindicată în ceea ce privește bazinele pentru copii. Tocmai de aceea, la Baby Spa curățarea și igienizarea apei se face printr-o metodă specială de electroliză salină. Aceasta nu doar că ucide orice urmă de agent patogen din apă, ci este, în același timp, baby-friendly. Acest procedeu nu dăunează pielii sensibile a copiilor și bebelușilor și nici nu irită mucoasele. 

De asemenea, la Baby Spa este folosită o lampă cu ultraviolete cu eficienţă foarte bună în distrugerea tuturor tipurilor de bacterii, virusuri sau paraziţi. Alături de toate aceste măsuri de precauție, împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare utilizator al piscinei, iar la fiecare 10 zile întreagă cantitate de apă din piscină este înlocuită complet. 

Un alt aspect extrem de important pentru sănătatea și siguranța copiilor este spațiul propriu-zis din jurul bazinului. Pentru a preveni orice urmare neplăcută a orelor de distracție la bazin, igienizarea zonelor adiacente acestuia se face cu un produs avizat sanitar de Ministerul Sănătății care distruge distruge bacterii (inclusiv Salmonella), fungi, levuri şi virusuri (HBV, HIV, ROTA) fără a dăuna mediului înconjurător.

Cauți un club de înot pentru copii? Temperatura  apei

Cei mai mulți dintre părinți asociază orele de înot cu sezonul cald. Din fericire, această activitate atât de sănătoasă și de distractivă nu este limitată doar la perioada verii. Spre deosebire de piscinele în aer liber, bazinul acoperit este încălzit în permanență la temperatura ideală pentru corpurile delicate ale bebelușilor. În general, apa are în jur de 32 de grade Celsius iar încăperea este încălzită până la 37 de grade Celsius. În această manieră, sistemului imunitar al copilului nu va avea de suferit, ci, din contră, va fi stimulat și întărit de orele de bălăceală în bazin și nici nu apare riscul instalării hipotermiei. La finalul orei, tot ce au de făcut părinții este să se asigure că micuții sunt bine uscați și  apoi îmbrăcați potrivit pentru temperatura de afară. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *