/
/
Care este rolul antrenorului personal

Care este rolul antrenorului personal

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Aviatiei Fitness Antrenor personal shutterstock 52871654 1024x683 1
Care este rolul antrenorului personal

Știm toți cât de importantă este mișcarea pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Însă nu puțini sunt acei oameni care stau deoparte de sala de sport pentru că efectiv nu știu ce se întâmplă dincolo de ușile acesteia, de la relația cu alți colegi până la tehnici esențiale pentru un antrenament eficient. Prin urmare, în special pentru cei care se află la primul contact cu sala de sport, antrenorul personal poate fi un ghid eficient. 

Cum alegi antrenorul personal? 

Dacă ai decis să faci acest pas, există câteva ”trucuri” care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere. Pentru că vei lucra direct cu antrenorul, primul pas este să vă întâlniți față în față și să puneți bazele unei relații profesionale oneste. 

În al doilea rând, află de la potențialul tău antrenor care sunt acreditările, diplomele și specializarea pe care le are. Pasiunea pentru fitness poate fi suficientă pentru cei cărora le place să facă mișcare. Însă acest lucru nu îi recomandă pentru a-i ajuta pe ceilalți să își atingă obiectivele. Un antrenor personal adevărat are cunoștințe de nutriție, de educație fizică în adevăratul sens al cuvântului, și de anatomie. Toate aceste fiind certificate în cadrul unor cursuri de specialitate. 

Află, de asemenea, care sunt rezultatele pe care le-a avut până acum și ce metode folosește pentru a vă atinge împreună obiectivele. Un antrenor personal bun va avea răbdare cu tine, îți va explica detaliat cum arată ședințele de coaching. Totodată, acesta te va informa constat asupra ajustărilor pe care trebuie să le faceți în programul de antrenament. 

Ce face un antrenor personal?

Rolul antrenorului personal este să te asiste și să te îndrume permanent în timpul exercițiilor fizice astfel încât să îți atingi obiectivul. De asemenea, acesta trebuie să te informeze corect cu privire asupra timpului în care vei ajunge în forma dorită. 

Transformările nu se vor întâmpla peste noapte, ci vor necesita muncă, efort și răbdare. Antrenorul personal trebuie să te incurajeze și, în același timp, să îți ofere o perspectivă realistă asupra rezultatelor tale. Dacă îți va promite transformări uluitoare peste noapte cu un minim de efort, fie se află la începutul carierei sale, fie va încerca să îți vândă tablete și suplimente care fac mai mult rău decât bine. 

Cel mai important rol al antrenorului personal este să îți ofere un program sigur și eficient de exerciții, personalizat în funcție de nevoile tale. De asemenea, acesta îți va măsura progresul și va face modificări în programul de exerciții si alimentație. 

Ce NU poate face un antrenor personal? 

Un antrenor personal nu poate executa exercițiile în locul tău și nici nu poate avea un stil sănătos de viață în locul tău. Este extrem de important să fii foarte sincer cu antrenorul si să stabiliți împreună obiective realiste. Totodată, trebuie să comunici în permanență cu acesta și să îi oferi feedback cu privire la programul de antrenament. 

În cele din urmă, nu trebuie să îți fie teamă să îi spui acestuia momentele în care trișezi. Cei mai mulți dintre antrenorii personali oferă posibilitatea unei mese trișate o dată pe săptămână. Dar dacă din diverse motive, vei face acest lucru mai des, trebuie să îl informezi astfel încât acesta să poată ajusta sesiunea de exerciții în funcție de context. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *