/
/
Cand ar trebui sa apelezi la un antrenor personal

Cand ar trebui sa apelezi la un antrenor personal

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Cand ar trebui sa apelezi la un antrenor personal
Cand ar trebui sa apelezi la un antrenor personal

Desi de cele mai multe ori alegem sa facem miscare la o ora de grup sau hotaram sa ne antrenam singuri in sala de fitness, totusi sunt situatii cand ar trebui sa apelam la un antrenor personal. Acreditarile si experienta capatata de-a lungul timpului fac ca antrenorul personal sa devina un prieten de nadejde la sala, oferindu-ne sfaturile cele mai potrivite pentru noi, dezvoltand programe de exercitii progresive care sa ne ajute sa ajungem la rezultatele dorite, gasind solutii pentru a avea o nutritie sanatoasa si totodata oferindu-ne motivatia de care avem nevoie pentru a nu ceda in fata oboselii si a merge mai departe. Pentru cei care inca se intreaba daca sa apeleze sau nu la un antrenor personal, iata cateva situatii cand ar fi cazul sa optati pentru serviciile unui profesionist. 

Apelati la un antrenor personal daca sunteti incepator 

Este deosebit de important sa faceti sport educat, nu orice miscare ne poate face bine daca corpul nostru nu este pregatit pentru aceasta. Uneori lucrul la aparate sau alergarea pe banda pot face mai mult rau decat bine, putand sa apara o dezvoltare lipsita de armonie a musculaturii sau chiar dureri articulare, cum ar fi cele de genunchi sau de spate. 

Un antrenor personal va intreba ce scopuri aveti, de ce v-ati hotarat sa veniti la sala, va evalua capacitatile corpului vostru si va elabora programe progresive de exercitii, menite sa va pregateasca si sa va antrenze in mod sanatos si eficient corpul. De asemenea aceste programe sunt adaptate in functie de stilul de viata, fiind asociate cu o nutritie adecvata varstei, sexului, nivelului de miscare sau statusului de sanatate al fiecaruia.

Pe scurt, un antrenor personal va crea un program individual de miscare, astfel incat, in timp, sa progresati si sa ajungeti sa lucrati singuri de la un anumit moment, corpul vostru devenind pregatit pentru a face miscare pe termen lung.

Apelati la un antrenor personal daca nu obtineti rezultatele dorite la sala

Cele mai intalnite motive pentru care alegem sa mergem la sala sunt legate de aspectul fizic, de greutate sau de sanatatea noastra. Fie dorim sa avem o silueta de invidiat, fie vrem sa crestem masa musculara sau pur si simplu facem sport pentru a ne simti bine si a ne mentine sanatatea. Pentru acele persoane care doresc sa scape de cateva kilograme in plus facand miscare sau care doresc sa creasca masa musculara lucrand la aparate, obtinerea rezultatelor nu este intotdeauna usoara.

De multe ori apar blocaje si rezultatele dorite intarzie sa apara. Daca va aflati intr-o astfel de situatie, este recomandat sa apelati la un antrenor personal. Acesta va va ajuta sa identificati elementele care v-au indus blocajul si de asemenea va gasi solutii pentru a creste eficienta programului de miscare si a ajunge in timp optim la rezultatele dorite. 

Apelati la un antrenor personal daca ati renuntat de mai multe ori sa mergeti la sala 

Nu este deloc rara situatia abandonarii unui program de miscare, cand pur si simplu intervin diverse motive care au ca rezultat final renuntarea de a mai merge la sala. Fie este vorba de comoditate, fie aveti programul incarcat si nu ati gasit o solutie pentru a va prioritiza timpul liber sau pur si simplu nu ati gasit un tip de miscare care sa va placa, sa vi se potriveasca. Pentru acele persoane care trec prin astfel de situatii un antrenor personal poate fi de mare ajutor. Un rol foarte important pe care acesta il joaca este acela de a mentine motivatia, dar si de a gasi solutii pentru a strecura antrenamentele in programul incarcat al clientilor.

De asemenea exercitiile alese in program sunt concepute pentru a fi dinamice, energizante si placute, pe cat se poate, pentru cei care le executa. Individualizarea programului de exercitii, obtinerea rapida a rezultatelor si mentinerea motivatiei pe termen lung reprezinta cele mai intalnite motive pentru care cei care merg la sala apeleaza la un antrenor personal.

 Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *