/
/
Bosu Ball Workout, antrenamentul care întărește musculatura abdominală

Bosu Ball Workout, antrenamentul care întărește musculatura abdominală

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
MG 5105 1024x683 1024x683 1
Bosu Ball Workout, antrenamentul care întărește musculatura abdominală

Mingea BOSU este un dispozitiv des întâlnit în sălile de sport, inventat de David Beck in anul 1999. Numele ei este un acronim al expresiei ”Both sides utilised”, adica ambele fețe sunt folosite. BOSU este, în fapt, o semisferă gonflabilă atașată la o suprafață dreaptă. Așa cum îi arată denumirea, acesta poate fi utilizată în executarea exercițiilor pe ambele părți. Bosu Ball Workout este o clasă de aerobic plină de energie de care nu te vei plictisi niciodată. Antrenantă și distractivă, scopul acestei ore este toniferea întregului corp, prin utilizarea semisferei anterior menționate care are dimensiunea de 65 de cm și o greutate de 7 kg.  De asemenea, pe lângă faptul că activează toate grupele musculare, mingea BOSU îmbunătățește echilibrul corpului. 

Datorită formei specifice, acest accesoriu impune menținerea centrului de greutate pe o suprafață instabil. De asemenea, mingea BOSU pune în mișcare grupe musculare diferite față de cele pe care le-am folosi pentru aceleași exerciții executate pe sol.

Echilibrul, ca orice altă abilitate a corpului, trebuie dezvoltat și îmbunătățit permanent, iar mingea BOSU va face întocmai acest lucru. Pentru că această funcție este extrem de importantă nu doar în sala de antrenament, ci și în viața de zi cu zi. Exercițiile cu BOSU sunt recomandate atât începătorilor, cât și persoanelor care merg la sală cu regularitate. De altfel, primul lucru pe care participanții la clasele de BOSU Ball Workout îl vor învăța și exersa este să își păstreze echilibrul. Sună aproape copilăresc, însă tipul de exerciții menite să învețe ”corpul” să stea în echilibru utilizează cu precădere mușchii abdominali, spatele și picioarele. 

Exerciții de bază cu mingea BOSU

1. Plank 

Plank-ul sau planșa este unul dintre exercițiile de bază în cadrul antrenamentelor cu mingea BOSU. Aceste exerciții îți vor permite să te familiarizezi cu semisfera și să îți exersezi stabilitatea. Spre deosebire de plank-ul la sol, cel executat cu BOSU va pune accent mai mare pe mușchii abdominali. Pentru aceste exerciții, mingea se va sprijini pe partea gonflabilă și te vei prinde cu mâinile de margini. Întinzi picioarele în spate astfel încât să formezi o linie dreaptă cu tot corpul și încerci să menții poziția cât de mult se poate, fără să te dezechilibrezi. 

2. Genuflexiuni

Un astfel de exercițiu va face minuni pentru fesieri și picioare, iar beneficiile acestuia sunt mult amplificate atunci când îl execuți la BOSU. Mingea trebuie așezată pe podea pe suprafața dreaptă și te urci cu picioarele pe partea gonflabilă. În special la început, senzația poate fi ciudată, ca și cum mingea s-ar sparge în orice moment. Nu ai motive să îți faci griji pentru că, prin design și materiale, aceasta este concepută să reziste la greutăți mari. După ce ți-ai găsit punctul de echilibru, vei executa genuflexiunile ca și cum le-ai face pe podeaua plană. 

3. Abdomenele 

Deși un astfel de exercițiu nu îți solicită echilibrul, prin executarea lui pe BOSU îți vei lucra  abdominalii mai intens decât ai face-o pe podea. Mingea este poziționată pe suprafața dreaptă iar tu te sprijini cu spatele de ea, astfel încât umerii să depășească dispozitivul iar tălpile stau pe podea. Te îndrepți cu trunchiul spre genunchi, așa cum o faci în cadrul exercițiilor obișnuite. Dar atunci când revii, faci o extensie pe spate, peste BOSU. 

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *