/
/
BodyART – antrenament pentru corp, minte si suflet

BodyART – antrenament pentru corp, minte si suflet

18 Nov 2016
|
BodyART – antrenament pentru corp, minte si suflet
BodyART – antrenament pentru corp, minte si suflet

Dupa cum sugereaza si numele acestui tip de antrenament, exercitiile BodyART urmaresc o dezvoltare armonioasa tridimensionala: corp, minte, suflet, adica la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Spre deosebire de alte programe de fitness si forta, in BodyART nu se lucreaza cu gantere, ci in special cu greutatea propriului corp. Exercitiile sunt realizate lent si controlat, constientizand in permanenta respiratia. 

De ce este special antrenamentul BodyART?

BodyART este un program de fitness holistic ce are la baza principii din medicina chineza. In cadrul acestui antrenament se incearca o legatura intre fizic, minte si spirit. 

In cadrul acestor exercitii nu se concentreaza energia pe o singura grupa de muschi, cum se intampla in celelalte programe de fitness, ci se folosesc sinergic toti muschii corpului, lucrand la intensitati diferite astfel incat dupa contractie sa se produca si relaxarea

Se urmareste atat dezvoltarea fortei, cat si a controlului si echilibrului. Fiind implicat echilibrul, se va face referire la centru si fiecare cursant se simte determinat sa se concentreze pe propriul corp, sa se debaraseze de grijile cotidiene si sa isi urmareasca propriul organism, echilibrul si respiratia. Asa se explica de ce antrenamentele BodyART sunt recunoscute pentru efectele intense antistres. 

Aceste exercitii au si rol energizant, aplicand principiile yin-yang, de contractie si relaxare, inspir-expir, dinamic-static.

Prin practicarea exercitiilor BodyART sunt combatute pozitiile vicioase ale corpului si se invata cele corecte, astfel incat muschii si articulatiile sa se detensioneze si sa isi recapete caracteristicile sanatoase. Fiecare exercitiu este lent si executat constient, respirand controlat, astfel incat corpul sa aiba sansa sa contracareze miscarile prea rapide, pe care avem tendinta sa le facem inconstient. Unul dintre principiile bodyART este sa nu judeci niciodata miscarile ca fiind bune sau rele, fiindca ce este bine pentru o persoana poate fi rau pentru alta. 

Cum ne ajuta un antrenament BodyART?

Principalele beneficii ale acestor antrenamente pot fi:

– Dobandirea unui bun control asupra corpului;

– Restabilirea pozitiilor corecte ale corpului;

– Remodelare corporala si silueta dorita;

– Cresterea fortei musculare, dar si a flexibilitatii;

– Imbunatatirea calitatilor motrice;

– Ameliorarea conditiilor patologice ale articulatiilor si coloanei vertebrale;

– Invatarea organismului sa se relaxeze, sa se detensioneze;

– Stapanirea tehnicilor de respiratie si o mai buna oxigenare a corpului;

– Cresterea performantelor cardiace si ale sistemului nervos;

– Binedispunere, alungarea stresului si combaterea depresiei si anxietatii.

Prin caracterul lor lent si amplitudine realizata individual de fiecare cursant in parte, exercitiile BodyART pot fi practicate si de catre femeile insarcinate in primele luni de gestatie, daca nu prezinta contraindicatie de la medic pentru miscare.  

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *