/
/
Băile Herculane, izvorul izvoarelor de sănătate

Băile Herculane, izvorul izvoarelor de sănătate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Băile Herculane, izvorul izvoarelor de sănătate
Băile Herculane, izvorul izvoarelor de sănătate

Băile Herculane, izvorul izvoarelor de sănătate – Important centru de sănătate și recunoscut pol al balneoterapiei, stațiunea Băile Herculane oferă turiștilor întreaga bogăție a izvoarelor sale sulfuroase, termo-minerale și cloruro-sodice dar și aeroionizare naturală. Cu o bogată tradiție în tratarea unei diversificate palete de afecțiuni, stațiunea balneara dispune de nu mai puțin de 16 izvoare termominerale naturale, pe un traseu de circa patru kilometri de-a lungul Cernei, toate având specifică o concentrație mare de hidrogen sulfurat, de până la până la 60 mg/l și un grad scăzut de reactivitate.

            Care sunt avantajele pe care le oferă hidrogenul suflurat? Este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, pentru ca apoi să se elimine prin piele, intestin și rinichi.

Izvoarele cu ape minerale termale de la Băile Herculane sunt de trei tipuri:

• cloruro-sodice, bicarbonatate, ușor sulfuroase cu o mineralizare între 0,5 – 2,6 g/l și o temperatură situata între 38,5 – 53,5 grade C;

• cloruro-sodice, bicarbonatate, calcice cu o mineralizare între 0,6 – 3,5 g/l și o temperatură între 46 – 56 grade C;

• cloruro-sodice, bromurate, iodate și sulfuroase cu o temperatură ce poate atinge 62 grade C și o mineralizare între 3,87 – 7,93 g/l.

Apele termominerale de la Băile Herculane sunt destinate atât curelor externe cât și celor interne

Aceasta, în funcție de afecțiunea pe care o ameliorează sau tratează și de recomandările făcute de terapeut.  Astfel, apa termominerală naturală sulfuroasă, clorurată, calcică, sodică și hipotonă este indicată, sub formă de cure interne, în afecțiuni precum diskinezia biliară, colecistita cronică, infecțiile urinare și sechelele postoperatorii ale căilor biliare și urinare, reumatism cronic degenerativ și abarticular, sechele musculo-articulare post-traumatice, gastrite hipoacide. Și tot sub formă de cure interne, apa sulfuroasă este eficientă pentru pierderea kilogramelor în plus, fiind recomandată persoanelor supraponderale.

            Situate în inima stațiunii Băile Herculane, Hotelurile Afrodita Resort&Spa și Diana Resort pun la dispoziția clienților piscine, saune, masaje, ritualuri de relaxare, de refacere și  înfrumusețare, în tot timpul anului. Prin urmare, le poți accesa oricând iți dorești să iei o doză proaspătă de sănătate sau să te relaxezi.

Lista beneficiilor apelor termale din stațiunea Băile Herculane nu se oprește însă aici!

Acestea mai sunt folosite cu succes, ca metodă de tratament balneo, în problemele oftalmologice (conjunctivite și blefarite), dermatologice (psoriazis, iritații) în afecțiuni neurologice periferice (mâini și picioare reci), respiratorii și ginecologice.

            De precizat și un alt efect benefic asupra sănătății pe care îl au apele termale sulfuroase: căldura activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave și ajută la resorbția lor și la producția de anticorpi.

Știai că…… 15 minute petrecute într-o baie sulfuroasă pot reduce indicele glicemic la persoanele care suferă de diabet zaharat?

            Pentru că despre aeroionizarea naturală de care se bucură stațiunea balneara Băile Herculane am amintit doar în treacăt, la început, revenim cu precizarea că este vorba despre o atmosferă încărcată de ioni predominant negativi (2500 ioni negativi/cm3/s), cu efecte benefice asupra funcționării întregului organism. Pe de o parte, aceștia pătrund în plămâni o dată cu aerul inspirat și restabilesc parametrii respiratori și circulatori afectați, crescând rezistența la efort și stres. Iar pe de altă parte au acțiune directă asupra pielii. Și, nu în ultimul rând, băile termale și cele sulfuroase, împreună cu aerul ionizat de la Băile Herculane, reduc simptomele anxietății sau chiar depresiei, oferind o stare de relaxare.

            Iți dorești și tu o mini vacanță pe Valea Cernei? Poți face rezervări aici:

Afrodita Resort&Spa

Diana Resort

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *