/
/
APA CARE VINDECĂ PLĂMÂNII E LA HERCULANE

APA CARE VINDECĂ PLĂMÂNII E LA HERCULANE

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
APA CARE VINDECĂ PLĂMÂNII E LA HERCULANE
APA CARE VINDECĂ PLĂMÂNII E LA HERCULANE

Apa care vindecă plămânii e la Herculane. Băile Herculane au fost, sunt și vor rămâne sunt un simbol pentru România. Cea mai veche stațiune balneară din România, Băile Herculane datează din vremea romanilor, din anul 153 e.n. Stațiunea balneară de la poalele Cernei este renumită pentru efectele terapeutice ale apelor sale termale, sulfuroase, cu sodiu, calciu, magneziu, oligotermale, ușor radioactive, bune atât pentru cura internă, cât și pentru cură externă.

Faima Herculanelor a fost dusă mai departe și de cele 16 izvoare cu ape termale dispuse de-a lungul Cernei. Ele și apa lor miraculoasă, vindecătoare, reprezintă cel mai important factor balneo curativ natural în stațiune. Cele 16 izvoare au atât apă termosulfuroasă, cât și clorurosodică radioactivă, utilizată pentru cura externă, dar și pentru cura internă și crenoterapia.

Apele minerale termale de Herculane sunt clorurosodice, bicarbonatate, ușor sulfuroase cu o mineralizare între 0,5-2,6 g/l si temperaturp între 38,5-53,5°C. Vin apoi apele minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, calcice cu o mineralizare între 0,6-3,5 g/l și temperatura între 46-56°C, apele minerale termale clorurosodice, bromurate, iodate și sulfuroase, a căror temperatură poate atinge 62°C și o mineralizare între 3,87-7,93 g/l. Apele de aici sunt comparabile prin valoare cu cele din stațiunile Vichy și Mont -Dore, din Franța.

Apa care vindecă plămânii. Soluția ideală pentru cei cu boli respiratorii

La Băile Herculane e liniște acum, dar când #totulvafibine, aici îți poți găsi vindecarea la nivel respirator. Aici, apele sulfuroase pot liniști si vindeca rinite, laringo-traheite, bronșite cronice, sclero-emfizem pulmonar, peumo-conioze, silicoză și alte afecțiuni bronhopulmonare ale oricărui pacient. „Cura de Herculane, realizată în scop terapeutic, se recomandă convalescenților după pneumopatii acute, bacteriene și virotice, traheo-bronșite cronice simple, nevroze respiratorii. Apele minerale sulfuroase folosite sub forma inhalatorie au o acțiune de umectare a traiectului bronșic și favorizează drenajul produșilor de secreție bronșică.”, spune dr balneolog Silvoșanu la Afrodita Resort & Spa.

Veniți la Herculane! Veniți să vă bucurați de „cea mai frumoasă staţiune de pe continent” (Franz Iosef). Veniți să vă bucurați de apă și de spa la Afrodita Resort & Spa.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *