/
/
Alungă frigul cu o împachetare caldă!

Alungă frigul cu o împachetare caldă!

Ultima actualizare în 23 Oct 2023
|

shutterstock 448415497

Ne bucurăm în continuare de câteva zile mai calde și însorite retrăind pe alocuri atmosfera verii. Însă, să nu ne lăsăm păcăliți! Frigul stă la pândă, gata-gata să pună stăpânire peste noi, peste natură… pentru că, să nu uităm…ne îndreptăm ușor spre iarnă. Și dacă am amintit de zilele friguroase și mohorâte sau de diminețile și serile reci și neprietenoase, cum ne-am putea salva starea de spirit și buna dispoziție?

Un loc cald în care să ne cuibărim, cu o cană de ceai fierbinte în mână, poate fi tot ce ne-am dori în astfel de momente. Și nu sună deloc rău! Însă, chiar putem face ceva mai mult pentru noi. Putem apela la metode blânde care să ne asigure, pe lângă confort, și beneficii pentru sănătate. Pentru că frigul nu vine singur peste noi, ci cu o serie de neplăceri asupra organismului nostru.

Așadar, ce soluții avem?

O compresă caldă este o modalitate ușoară de a crește fluxul sanguin în zonele dureroase ale corpului. Acest flux sanguin crescut poate reduce durerea și poate accelera procesul de vindecare. Atunci când alegem compresele sau împachetările cu nămol, putem fi siguri că am făcut cel mai bun lucru pentru noi.

Care sunt atuurile nămolului de Sovata?

Nămolurile acționează asupra corpului prin temperatură, presiune (în baia de nămol) și substanțele conținute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale și generale, la distanta, cum ar fi efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuroendocrin sau de reglare a imunității.

Nămolul este bogat în ingrediente minerale de detoxifiere a pielii și a corpului, astfel că aplicațiile cu nămol au și efect cosmetic, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, completează mineralele pierdute, în timp ce, lasă pielii sentimentul de regenerare și tonifiere.

Dacă alegerea ta este în scop wellness, trebuie să știi că împachetarea cu nămol în acest sens este o terapie excelentă având drept scop recuperarea mineralelor pierdute din organism și purificarea porilor.

De asemenea, poți alege împachetarea totală cu nămol sapropelic peloidogen, pentru o relaxare profundă și de durată! Împachetările calde relaxează corpul înfrigurat și îi redau starea de bine.

Nămolul sapropelic peloidogen (extras din lacul Ursu) produce relaxare profundă și de durată musculo-articulară și, implicit, psihică, prin temperatura ridicată (circa 42 grade Celsius), dar și prin compoziție și modul de aplicare a procedurii. În compoziția acestui tip de nămol există cantități crescute de clorură de sodiu, cu efect de resorbție a edemelor (adică, „apa” în exces acumulată în țesuturi creează tensiune atât la nivel fizic, cat si psihic), activare a circulației (organismul inițial „înghețat de stres cronic” revine la viață și căldură), în timp ce substanțele organice conținute (biostimuline, vitamine, acizi humici, auxin – o combinație de hormoni asemănători celor feminini estrogen și progesteron) induc virarea sistemului nervos vegetativ dinspre predominanta simpatică (cauzată de stresul cronic), spre predominanta parasimpatică (tipică stării de calm și relaxare).”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Cum se procedează? Nămolul cald se aplică în mod direct pe piele și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Datorită căldurii plăcute și trăsăturilor chimice ale nămolului, această procedură reprezintă tratamentul ideal pentru combaterea stresului, oboselii și a afecțiunilor nervoase.

Soluția împotriva frigului? Împachetări calde cu nămol

Ce presupun acestea? „Acestea constau din aplicarea de nămol la temperatura de 40-45º C, în strat de diferite grosimi, în funcție de consistența nămolului, timp de 15-30 minute, pacientul fiind așezat pe un pat terapeutic; împachetarea se face în triplu strat pentru a încetini pierderea căldurii (material textil nesintetic la interior, apoi mușama sau piele în stratul de mijloc, iar la exterior, pătură). De menționat, de asemenea, că temperatura de indiferență a nămolului este de 38º C, deoarece sub această temperatură se pierde căldura din corp.”, aflăm de la medicul balneolog al bazei de tratament Ensana.

Indicațiile sunt identice cu cele ale băilor de nămol, cu mențiunea că, în cazul împachetărilor se poate delimita mai precis zona de aplicație: întregul corp (împachetare generală), ½ superioară sau inferioară (împachetare parțială) sau doar pe zona de tratat (împachetare locală) și astfel, metoda poate fi aplicată și în prezența unor contraindicații relative generale sau locale.

Nămolul este constituit dintr-o fracțiune lichidă (apă) și una solidă (săruri minerale, substanțe organice). În funcție de locul de formare (izvor, lacuri sărate, mare, vegetație) rezultă 2 tipuri principale de nămoluri terapeutice: sapropelice (de putrefacție – negre, unsuroase, bogate în sulfură de fier coloidală) de lacuri sărate (Sovata, Bazna, Ocna Sibiului) sau de liman (Techirghiol, Eforie), respectiv nămoluri de turbă, vegetale (Vatra Dornei, Borsec).

Încrede-te în natură și apelează la resursele ei pentru vindecarea de care ai nevoie!

Te așteptăm la Sovata!

https://www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *