/
/
A început sezonul provocărilor adresate imunității tale respiratorii! Care sunt cele mai bune soluții?

A început sezonul provocărilor adresate imunității tale respiratorii! Care sunt cele mai bune soluții?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
A început sezonul provocărilor adresate imunității tale respiratorii! Care sunt cele mai bune soluții?
A început sezonul provocărilor adresate imunității tale respiratorii! Care sunt cele mai bune soluții?

A început sezonul provocărilor adresate imunității tale respiratorii! Care sunt cele mai bune soluții? – Schimbarea sezonului testează periodic sistemul imunitar, dar un stil de viață sănătos și apelarea la remedii blânde ajută la întărirea apărării naturale în fața provocărilor din sezonul rece.

       Indiferent că este vorba despre virusurile gripale sezoniere sau despre posibile variante și mutații ale SARS-COV, s-a demonstrat că cel mai bun răspuns rămâne consolidarea imunității noastre. De aceea, pentru a evita să fim luați prin surprindere de primele provocări ale sezonului de iarnă, cea mai bună strategie este să ne întărim apărarea naturală a sistemului imunitar. Micile precauții, pe care le putem integra cu ușurință în rutina noastră zilnică, sunt suficiente pentru a ne ține cât mai departe de răcelile supărătoare și de gripa sezonieră.

Pe ce ne bazăm mai exact? Ei bine, atunci când vorbim despre imunitate, trebuie să ne bazăm pe 6 piloni cheie:

  1. Somnul de calitate și suficient (circa 7-8 ore/zi).
  2. Hidratarea cu apă de calitate și sucuri de legume proaspăt preparate și consumate imediat după preparare.
  3. Mișcarea – „Efortul fizic în aer liber, cu expunere zilnică la soare și pentru oxigenare (concentrația de vitamina D crește în sânge de 3 ori mai mult și de 3 ori mai rapid după expunerea la soare decât după consumul de suplimente cu vitamina D). Efectuată zilnic, mișcarea de tip complex, care combină efortul cardio în aer liber, cu întindere (stretching), tonifiere musculară, precum și concentrarea pe respirație înseamnă o circulație activă, oxigenare corectă, plămâni sănătoși, imunitate bună și capacitate mintală crescută, un psihic tonic, ferit de anxietate și depresie.”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.

 Așadar, nu neglija mișcarea zilnică!

  1. Hrana adecvată, echilibrată – Trebuie evitat excesul de dulciuri rafinate (zahăr, ciocolată, etc.) și produsele care conțin gluten (patiserie, produse panificație), deoarece acestea scad imunitatea în mod direct, activ. Lactatele în exces cresc cantitatea de mucus inclusiv la nivel respirator îngreunând drenajul natural al secrețiilor. Pe de altă parte, uleiurile în exces tind să îngreuneze circulația limfatică reducând vitalitatea și punând în pericol imunitatea.
  2. Suplimentele alimentare Dintre suplimentele alimentare cu eficiență dovedită în susținerea imunității și vitalității ar trebui utilizate (discontinuu) următoarele: vitamina D 4000 UI/zi seara, vitamina C 1-2 grame/zi, Zinc 15 mg/zi, Magneziu citrat 200 mg/zi seara, produse ale stupului de tip lăptișor de matcă pur asociat cu polen crud de măr). Aceste remedii trebuie luate relativ rar și cu întrerupere, pentru a nu încărca organismul cu substanțe de conservare toxice și a-i da timp să lupte.”, adaugă medicul balneolog.
  3. Factori climatici – La acele populații de pe glob unde există expunere intensă la soare și la factori climatici contrastanți (cald/rece, altitudini mai mari, vânt, curenți de litoral), viteza de revenire după infectările declarate este mai rapidă, cu circa 3-4-5 zile (India, Chile, și chiar România). Acesta este indicatorul sănătății prin călire, de care trebuie să ținem cont.

Alege înțelept, conform nevoilor tale!

          Pentru a obține cele mai bune rezultate, în pragul acestui sezon rece, le poți îmbina pe toate într-un sejur de wellness și sănătate la Sovata. Alege cazarea la hotelurile Ensana (Sovata, Brădet, Ursina) pentru a avea cel mai comod și mai direct acces la bazele lor de tratament. Astfel, te poți bucura de toate „accesoriile” necesare pentru obținerea unei imunități forte.

Cum acționează programele respiratorii de la Sovata?

              Programele respiratorii efectuate în bazele de tratament conțin proceduri care cresc apărarea locală la nivelul mucoaselor tractului respirator – cavitate nazală, sinusuri, rinofaringe, trahee, bronhii, alveole – prin creșterea nivelului de imunoglobuline A și a calității mucusului, scăderea nivelului de histamină alergizantă, activarea aparatului ciliar de îndepărtare a impurităților, respectiv îmbunătățirea ventilației prin antrenarea mușchilor respiratori și creșterea flexibilității cutiei toracice. Toate acestea pot fi realizate prin prescrierea de:

  • aerosoli salini în paralel cu pulverizații cu apă sărată extrasă din Lacul Ursu, cu nivel crescut de minerale, cu efect antiseptic, fluidifiant al secrețiilor și antiinflamator, antialergic;
  • oxigenoterapie forte – combină inhalarea de oxigen concentrat 80% cu efort cardio moderat, confortabil, la bicicleta orizontală – efortul produce deschiderea suplimentară de vase de sânge cu antrenarea în circulația generală a unei cantități mari de oxigen – cu efect revigorant, antibacterian, antitumoral general, în paralel cu readaptarea rapidă la efort în câteva zile, efect altfel mai dificil de obținut, în timp scurt, la o persoană care, de obicei, este sedentară;
  • gimnastică respiratorie individuală combinată cu gimnastica de creștere a forței mușchilor respiratori și mobilității cutiei toracice – în felul acesta ne antrenăm pentru a îndepărta agenții patogeni (virusuri și bacterii), rapid și eficient, în mod natural, înainte ca aceștia să pătrundă în celulele alveolare.

Efectul obținut?

Toate aceste proceduri au atât efect preventiv, cât și terapeutic în caz de alergii (rinite alergice, bronșite astmatiforme, astm bronșic), hiperreactivitate bronșică și tuse persistentă după tratamente antibiotice prelungite, respectiv diferite inflamații restante după sinuzite, amigdalite, laringite, bronșite, pneumonii, stări de convalescență după infecții respiratorii inclusiv Covid-19.

Bonus pentru imunitate: o „cură de teren” la Sovata

       Odată ajunși la Sovata, obligatoriu trebuie să iei în calcul o plimbare în ritm alert în jurul Lacului Ursu: așa-numita „cură de teren“ semnifică deplasarea în aer liber în jurul Lacului Ursu și pe traseele adiacente, după un program gradat zilnic ca durată și intensitate.

       Bine de știut:Stațiunea Sovata beneficiază de aer cu puritate înaltă (zona nu este afectată de poluare industrială), cu o cantitate mare de aeroioni negativi, creați datorită vegetației abundente din jurul Lacului Ursu și efectului de spargere a valurilor la vărsarea pâraielor în lac. Oxigenarea obținută de organism este astfel mult mai intensă. Iar senzația de frumusețe, libertate, intimitatea profundă cu procesele naturale pe care o dobândim în acest proces sunt neprețuite!”, punctează specialistul Ensana.

       Așadar, cum stai cu imunitatea? Ești pregătit de provocările acestui sezon rece? Sejurul la Ensana Sovata Health Spa Hotels, dublat de proceduri de wellness și proceduri pentru sănătate, reprezintă cel mai plăcut mod de a-ți pregăti corpul, sufletul și spiritul pentru sezonul rece.

Mai multe detalii pe: https://www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *