/
/
7 Cele mai frecvente greseli in sala de fitness

7 Cele mai frecvente greseli in sala de fitness

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
7 Cele mai frecvente greseli in sala de fitness
7 Cele mai frecvente greseli in sala de fitness

Multi dintre noi reusesc sa isi faca timp pentru a merge la sala de fitness, pentru a face sport si a se intretine, insa atunci cand urmam un program de miscare trebuie sa avem in vedere cateva capcane care ar putea sa ne strice rezultatele. Daca lucrati independent, fara a cere ajutorul unui antrenor personal care va poate organiza si eficientiza programul de miscare, atunci ar trebui sa cunoasteti care sunt cele mai frecvente greseli in sala de fitness.

Incalzirea superficiala

Incalzirea musculaturii si a articulatiilor joaca un rol esential in obtinerea unor rezultate excelente in sala de fitness, indiferent daca aveti in vedere sa va intretineti, sa puneti masa musculara sau chiar sa eliminati surplusul de kilograme. Prin miscarile de incalzire a corpului este mobilizat sangele din depozite (din ficat si splina), crescand astfel cantitatea de sange circulant – efect esential pentru a ne oxigena corect si suficient organismul in timpul efortului fizic. 

De aceea inainte de a incepe un program obisnuit de miscare este indicat sa mergeti pe banda, sa pedalati la bicicleta pentru a va incalzi genunchii si sa faceti cateva miscari de gimnastica ce va antreneaza toate articulatiile, de la gat pana la glezne. 

Antrenamentul intens

Exericitiile realizate progresiv, intr-un ritm moderat, au rezultate mai bune pe perioade lungi de timp decat exercitiile prea intense, care mai mult uzeaza sistemul musculoscheletal decat sa il dezvolte. 

Bem apa doar cand ne este sete

In privinta hidratarii, nu trebuie sa uitati sa beti apa des si nu cand va este sete, caci aceasta senzatie apare cand deja suntem deshidratati. Apa este mediul in care se realizeaza toate procesele celulare, iar daca doriti ca rezultatele antrenamentului sa fie cat mai bune, ar trebui sa stati cu sticla de apa langa voi si sa beti destul de des din aceasta. Aflati totul despre hidratare.

Greutati prea mari

Antrenorii recomanda sa lucrati cu greutati moderate, astfel incat sa nu suprasolicitati excesiv muschii. In cazul in care lucrati cu greutati prea mari, riscati uzura musculara si articulara sau chiar o ruptura de muschi. Pentru rezultate bune si de durata, pentru o musculatura armonioasa si care nu “se topeste” daca rariti programul de fitness, indicat este sa lucrati cu greutati adecvate corpului vostru.

Asteptari prea mari de la programul de antrenament

Fara o dieta adecvata, rezultatele obtinute doar prin sport nu pot fi spectaculoase. Pierderea surplusului de kilograme se realizeaza 80% prin dieta si 20% prin sport. In cazul suplimentelor si batoanelor fitness, antrenorii le recomanda celor care au un program de miscare de peste 2 ore pe zi. De aceea sugestiile generale constau in a nu face excese de suplimente si in a adopta o dieta sanatoasa, astfel si rezultatele la sala vor fi “wow”.

Pozitia corecta din timpul exercitiilor

Atunci cand se lucreaza cu un antrenor personal, exercitiile vor fi cu siguranta ghidate astfel incat sa fie corect realizate. Cand alegem sa lucram independent, trebuie sa fim foarte atenti la executia miscarilor, la ritmul impus si la pozitia corpului. Nu ezitati sa puneti orice intrebare antrenorilor nostri prezenti in salile de fitness din Aviatiei Wellness Center, in felul acesta va informati corect si nu va puneti in pericol sanatatea. 

Nu sariti peste stretching

La finalul antrenamentului stretching-ul va ajuta sa va relaxati muschii, sa redati elasticitatea corpului si articulatiilor, fiind important atat pentru rezultatele lucrului la sala, cat si pentru refacerea rapida dupa programul de miscare.

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *