/
/
6 sfaturi care sa te ajute să-ți recapeți motivația

6 sfaturi care sa te ajute să-ți recapeți motivația

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
aviatiei wellness center fitness shutterstock 107711999 1024x609 1
6 sfaturi care sa te ajute să-ți recapeți motivația

Antrenamentul la sală, dincolo de faptul că este parte a unui stil de viață sănătos, trebuie să fie un moment de relaxare în care te deconectezi de la sursele de stres zilnic și te (re)conectezi la tine însuți. Cu toate acestea, uneori poți simți că drumul până acolo este o corvoadă iar antrenamentul pare pierdere de timp. Atât timp cât conștientizezi faptul că e normal ca din când în când îți pierzi motivația, ai făcut deja primul pas către a o recăpăta, oricat de paradoxal sună. 

1. Dacă scopul tău este să slăbești, NU te cântări în fiecare zi 

Sportul funcționează ca prin magie în lupta cu kilogramele, însă cu siguranță nu după un singur antrenament. Cântărește-te o singură dată pe săptămână, dimineața, înainte să mănânci. Mulți sunt tenați să se cântărească imediat după antrenament. Ce-i drept, cântarul poate arăta în acest caz o greutate mai mică însă este doar apa eliminată în urma efortului. 

2. Antrenează-te împreună cu un prieten sau cu un antrenor personal

 Dacă nu ai deja un prieten apropiat care să meargă cu tine la sală, cu siguranță poți lega o prietenie de vestiar cu o persoană care are aceleași scopuri ca tine. Nu doar că vă veți motiva unul pe celălalt, ci veți putea concura, prietenește desigur, ca într-o cursă către țelurile propuse. 

3. Stabilește-ti obiective realiste! 

Dacă îți dorești să slăbești 5 kilograme într-o săptămână, vei fi dezamagit să constați că acest lucru nu este posibil. Ritmul natural de slăbire este lent și orice dietă drastică îți va face rău, în special pe termen lung. Învață să îți asculți corpul și să îi oferi nutrienții de care are nevoie! Calea către un trup aromonios nu are nimic de-a face cu înfometarea și nici nu are scurtături miraculoase! 

4. Include sportul în stilul tău de viață

Cursa nu se oprește atunci când ai ajuns la un anumit număr de kilograme sau într-o anumită formă fizică. Nu e deloc productiv să îți repeți în permanență ”încă 5 kilograme și gata!”. Poți include o oră de sport pe săptămână la sală în programul tău iar în restul zilelor, poți merge pe jos mai mult sau poți să te trezești mai devreme cu 20 de minute să dai o tură de parc. Important este să nu te oprești și să te bucuri de fiecare moment de mișcare. 

5. Diversifică antrenamentele!

Dacă ești genul de persoană care se plictisește destul de ușor, cea mai bună soluție este să îți diversifici antrenamentele și să testezi până când găsești varianta care îți face plăcere cu adevărat. Poți încerca o săptămână de pilates, una de yoga, câteva ședințe de cycling, poate o tură de bazin sau un antrenament mai neconvențional. Important este să îți pui mușchii în mișcare și să îți placă să faci acest lucru. 

6. Concentrează-te întâi pe starea de spirit, abia apoi la acul cântarului!

Timp de ani de zile, industria frumuseții a pus presiune pe femei și pe bărbați în egală măsura pentru a avea un ”corp ideal”. Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni refuză să se lase prinși în capcana marketingului care apasă pe nesiguranța fiecăruia dintre noi. Tocmai de aceea, primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când faci sport este starea de bine pe care ți-o dă mișcarea. Așa cum nu avem toți o singură înalțime sau o singură culoare a ochilor, nu putem avea aceleași corpuri. Greutatea sau dimensiunile ideale nu există. Există, în schimb, bucuria de a face mișcare, echilibrul interior (și exterior) oferit de sport și un stil de viață sănătos. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *