/
/
6 secrete utile pentru cei carora nu le place sportul

6 secrete utile pentru cei carora nu le place sportul

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
6 secrete utile pentru cei carora nu le place sportul
6 secrete utile pentru cei carora nu le place sportul

Crezi ca esti o specie rara. Pare ca tuturor celor din jur le place macar un sport numai tie nu. Adevarul este ca numarul persoanelor carora le face placere asa, din senin, sa practice un anumit tip de exercitiu fizic este extrem de mic. Insa aproape toti cei care persevereaza din acest punct de vedere o fac datorita unuia sau a mai multor din secretele de mai jos:

1. Gaseste o motivatie care sa functioneze!

Poate ca nu vrei sa te apuci de sport de dragul siluetei. Probabil ca nu te intereseaza nici beneficiile aduse sanatatii tale. Sau starii de spirit. Dar este posibil sa pasesti intr-o sala de sport pentru ca oasele ti-au intepenit atat de tare incat te misti ca un robotel. Oricare ar fi motivatia ta, trebuie sa-ti fie foarte clara si sa te mobilizeze in zilele in care pur si simplu nu ai chef sa faci drumul catre sala. 

2. Baby steps!

Daca in prima zi esti plin de elan, nu inseamna ca trebuie sa iei la rand absolut toata aparatura din sala. Te vei pricopsi cu o febra musculara de basm si vei renunta la noua ta indeletnicire sanatoasa inainte de a te fi apucat cu adevarat. 

3. Gaseste un coleg de exercitii!

Intr-una din zile va trage el de tine, in urmatoarea vei avea tu mai multa vointa. Oricum ar fi, iti cresti sansele de a ajunge la sala sau macar imparti pe jumatate vina atunci cand amandoi chiulti.

4. Gaseste un antrenor compatibil!

Exista instructori personali care scot untul din tine, exista altii care iti alcatuiesc antrenamente mai relaxante. Exista antrenori haiosi sau antrenori seriosi, fiecare dintre ei cu calitatile si metodele sale personale de antrenament.  Important este sa-l gasesti pe cel care sa te determine sa revii. 

5. Variaza tipul de antrenament!

Astazi ai chef de cycling, poimaine de pilates iar saptamana viitoare treci pe la Aviatiei Wellness Center doar pentru 30 minute de streching. E ok, nimic nu e prea putin cat timp nu renunti. Important este sa-ti trezesti pofta pentru putina miscare, sa iti mobilizezi articulatiile si sa iti educi corpul sa simta nevoia de sport. Vei descoperi apoi cu surprindere ca nu te vei mai putea lasa!

6. Educa-ti gusturile!

Cand erai copil nu te-ai fi atins de nimic care nu arata a cartof prajit sau a snitel. In timp, ai descoperit ca spanacul, varza de bruxelles sau branza cu mucegai sunt chiar gustoase. Cu conditia sa trezesti la viata cateva papile gustative amortite in prima parte a vietii. Considera ca sportul este un fel de mancare pe care abia acum il descoperi. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *