/
/
5 trucuri simple ca să îți crești masa musculară

5 trucuri simple ca să îți crești masa musculară

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
bruce mars 556415 unsplash
5 trucuri simple ca să îți crești masa musculară

Cum îți crești masa musculară? Dincolo de aspectul fizic plăcut, o masă musculară dezvoltată armonios are numeroase efecte benefice asupra stării generale de sănătate. În primul rând, aceasta presupune un metabolism care funcționează normal. Pe de cealaltă parte, atunci când musculatura este puternică, aceasta preia o bună parte din greutatea corporală care presează structura osoasă. Astfel, poziția corpului este corectată, iar durerile cauzate de o postură greșită sunt ameliorate sau dispar complet. Dacă pentru domni, o masă musculară masivă nu este o problemă, o bună parte dintre femei se tem să dezvolte acest aspect din cauza prejudecății că trupul își va pierde din forma feminină. De fapt, atunci când toate grupele musculare sunt lucrate corespunzător, iar exercițiile fizice sunt însoțite de un regim alimentar echilibrat și complet, corpul este tonic și bine definit.

Indiferent de opțiunile tale, există câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens:

1. Realizează exercițiile corect!

Atunci când ești la început, nu te concentra la numărul de repetări și la greutățile folosite. În această fază, este foarte important să execuți exercițiile corect pentru a-ți antrena memoria musculară. 5 repetări corecte cu o greutate mică sunt mult mai valoroase și mai utile decât 20 de repetări greșite.

2. Alimentează-te corespunzător!

Oricât de aglomerat ar fi programul tău, nu sări peste mese! Trebuie să te asiguri că îi oferi corpului tău aportul caloric necesar într-o manieră echilibrată. Alege-ți cu grijă sursele de proteine! Pe scurt, proteinele sunt cărămizile din care sunt construiți mușchii și sunt esențiale pentru a-ți atinge obiectivul. Acestea pot fi găsite atât în surse animale (ouă, pește, carne și lactate), cât și în surse vegetale, cum ar fi cerealele integrale, semințele, nucile, lintea sau soia. De asemenea, nu trebuie să scoți din alimentația ta carbohidrații. Aceștia îți oferă energia de care ai nevoie pentru a-ți duce exercițiile la capăt. Totuși, ideal ar fi să renunți la  pastele albe, orezul alb, cerealele procesate. Și să le înlocuiești cu cereale integrale, orez brun, fasole, cartofi dulci și fructe.

3. Mănâncă după antrenament!

După ce au fost supuși unui stres considerabil la sală, mușchii au nevoie să se refacă. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este cu o masă sănătoasă care să conțină proteine, carbohidrați buni și legume. Atenție la modalitatea prin care toate acestea sunt gătite. În mod evident, prăjirea alimentelor este complet contraindicată, însă acestea pot fi la fel de savuroase preparate pe grătar, la cuptor sau la aburi!

4. Lucrează fiecare grupă musculară în parte!

Chiar dacă îți dorești, de exemplu, un abdomen bine definit, nu este suficient să te concentrezi doar asupra acestei zone. De fapt, ca să îți crești masa musculară, trebuie să lucrezi grupa-țintă de mușchi, precum și pe cea antagonistă. De exemplu, pentru brațe sculptate, nu sunt suficiente exercițiile pentru bicepși, ci trebuie să pui la muncă și tricepșii, mușchi pe care, în afara sălii de antrenament, îi folosim surprinzător de rar în viața de zi cu zi.

5. Odihnește-te și bea suficientă apă!

Este foarte important să te menții hidratat, nu doar pe perioada antrenamentului, ci și în viața de zi cu zi pentru o bună funcționare a organismului. De asemenea, prin odihnă se înțelege, desigur, un program normal de somn, dar și o pauză de o zi între antrenamente, pentru ca mușchii să se poate recupera.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *