/
/
5 sfaturi de lifestyle de la o yoghină de 92 de ani

5 sfaturi de lifestyle de la o yoghină de 92 de ani

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 sfaturi de lifestyle de la o yoghină de 92 de ani
5 sfaturi de lifestyle

Mai jos vei descoperi 5 sfaturi de lifestyle de la o yoghină de 92 de ani! Phyllis Sues a invatat sa danseze tango la 83 de ani, a compus 6 piese si a scos primul album la 87, iar acum, la 92 de ani, danseaza in fiecare zi, inspira oameni si practica yoga. Phyllis a publicat un text in MindBodyGreen in care a impartasit secretul ei:

1. Fa ceva pentru cel mai bun prieten al tau!

Corpul tau este cel mai bun prieten al tau. Te insoteste pretutindeni, este carapacea sufletului tau din aceasta viata. Ti-a fost incredintat cu dragoste si tot cu dragoste trebuie sa il ocrotesti si sa il incarci cu energia care ii este necesara. Iata de ce nu iti este permis sa spui vreodata „Nu am timp”. Trebuie sa iti faci timp pentru acest prieten credincios. „Nu am timp” este o scuza marunta care te impiedica sa traiesti mai bine si mai mult. Phyllis Sues este dovada vie a acestei afirmatii.

2. Sari coarda! – un alt sfat dintre cele 5 sfaturi de lifestyle

Cati ani au trecut de cand ai sarit ultima oara coarda? Phyllis recomanda sa initiezi un ritual amuzant in fiecare zi. Saritul corzii este un exercitiu care stimuleaza intreg corpul si, drept bonus, este foarte amuzant.

Nu trebuie sa transformi acest ritual intr-un efort. Este de ajuns sa incepi cu cate un minut de sarituri in fiecare zi si sa cresti progresiv durata exercitiului pana la 6 minute pe zi. Phyllis ne asigura ca rezultatele sunt excelente si benefice pentru intreg organismul!

3. Yoga

Practicarea yoga are multiple beneficii atat pentru corp cat si pentru minte. Intr-o lume agitata, intoxicata de stres, probabil ca factorul care ne distruge cel mai intens organismul tine de efectele psihologice ale presiunii la care suntem supusi zilnic. Yoga are marele avantaj de a elibera mintea si spiritul, odata cu tensiunile musculare. Iata de ce corpul tau, acel prieten nedespartit despre care spuneam in primele randuri ale acestui text, merita sa ii daruiesti macar de doua ori pe saptamana o sedinta de yoga.

La yoga, inceputul este mai greu: odata ce ai savurat primele sedinte, beneficiile pentru minte si trup isi vor face simtita prezenta atat de intens, inca nu vei mai vrea sa renunti niciodata la aceasta practica.

4. Danseaza!- unul dintre cele 5 sfaturi de lifestyle

Alaturi de saritul corzii si yoga, printre marile bucurii ale acestei femei deosebite care numara nu mai putin de 92 de primaveri, se gaseste si tangoul. Poate ca nu este neaparat cea mai buna optiune si pentru tine, insa mai mult ca sigur ca un tip de dans ti se potriveste. Terapia prin dans are, intocmai ca yoga, beneficii atat pentru trup cat si pentru suflet. Este un izvor de relaxare si fericire pe care ar fi nedrept sa ti-l refuzi!

5. Fa-ti timp pentru tine!

Odata ce inaintezi in varsta realizezi ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru cei din jur este sa te iubesti pe tine. Aratand afectiune pentru propria persoana, cautand timp pentru tine si pentru micile bucurii care te fac fericit(a) vei inflori, vei transmite fericire, ii vei incarca pe cei din jur cu energii pozitive, iar acesta este mai mult ca sigur cel mai frumos cadou pe care il poti darui celor din jur.

Anca Grecu

Doctor in educatie fizica si sport

General Manager

www.aviatieicenter.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *