/
/
5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii

5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii
5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii

5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii – După o lungă perioadă de restricții, după suferință și boală pentru unii dintre noi, iată-ne, în sfârșit, liberi să ne bucurăm de vară, de soare și plimbări în natură. Pentru unele persoane însă, din păcate, lucrurile nu stau chiar atât de bine. Mulți dintre cei care au făcut COVID-19 și s-au confruntat cu neplăcerile cauzate de această boală, au rămas cu unele sechele respiratorii.

Pierderea gustului și a mirosului este unul dintre simptomele infectării cu SARS-COV2. Acest lucru dovedește că virusul are tropism neurologic și este un simptom al formelor ușoare sau moderate de boală.”, aflăm de la dr. Elena Dragomir, medic balneolog la Hotel Palace Băile Govora.

Ce e de făcut în acest caz? De unde vine ajutorul? Ei bine, de la Băile Govora!

Stațiunea Băile Govora din județul Vâlcea este una dintre cele mai bogate staţiuni balneare în ape iodurate şi bromurate din Europa, iodul şi bromul fiind de origine organică. De altfel, trebuie menționat că profilul stațiunii este respirator și reumatismal. Vei descoperi aici că vindecarea  și recuperarea au la bază factori naturali.

Iată 5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii, 5 factori naturali terapeutici utilizaţi în cura balneo internă și/sau externă:

 1. ape minerale de mare concentraţie, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;
 2. ape minerale sulfuroase hipotone;
 3. ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone;
 4. izvoare minerale pentru crenoterapie; nămol mineral adus de la Ocnele Mari;
 5. climatul continental cu influenţă mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperaturi fără extreme şi usoară încărcare cu polenuri alergogene.

Nu este o noutate că apele minerale cu sulf și iod de la Băile Govora se folosesc de peste 100 de ani în afecțiunile respiratorii, în bolile pielii și ale reumatismului. „La Băile Govora se tratează în special bolile pulmonare, afecțiuni respiratorii precum astmul bronșic, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), fibrozele pulmonare, bronșiectaziile, afecțiunile ORL, rinite, rinitosinuzite, faringoamigdalite, dar și afecțiuni reumatismale degenerative, sechele posttraumatice și afecțiuni neurologice.”, adaugă balneologul.

Care sunt principalele efecte ale curei balneare în cazul afecțiunilor respiratorii? Iată-le:

 • umidificarea mucoasei tractului respirator;
 • vasodilataţie cu refacerea troficităţii mucoasei;
 • efect bacteriostatic prin interferarea metabolismului microbian;
 • favorizarea mucochineziei în sputele vascoase;
 • efect histaminopexic şi spasmolitic;
 • efect antiinflamator local;
 • ameliorarea deficitului creat prin eliminarea secreţiilor patogene;
 • creşterea rezistenţei la frig a mucoasei căilor respiratorii;
 • creşterea toleranţei la efort.

Cât durează recuperarea simțurilor

„Cât privește recăpătarea simțurilor afectate amintite mai sus (gust și miros) aceasta poate dura între 14 zile și câteva luni. Simțul olfactiv poate fi antrenat prin mirosirea aromelor puternice precum cele ale parfumurilor, cafelei, vanilie și altor condimente. La Hotel Palace Băile Govora folosim în tratamentele de recuperare aerosoli cu sulf, ce pot fi un stimul extraordinar pentru antrenarea mirosului. Pe lângă efectele terapeutice cunoscute ale acestuia de reducerea inflamației locale, are loc și creșterea rezistenței mucoasei căilor respiratorii. Aerul puternic ionizant este un bun stimulent al receptorilor olfactivi care sunt afectați de acest virus.”, precizează dr. Elena Dragomir.

De altfel, trebuie menționat că SARS-CoV2 nu este singurul virus care afectează mirosul și gustul.

„Afectarea gustului și mirosului apare și în afecțiunile cronice tratate la noi în stațiune. Pacienții cu rinite, rinosinuzite, polipoze nazale revin tocmai pentru ca în urma tratamentului, o buna perioada de timp pot simți aromele e care pe care nu le mai mirosi. De menționat că gustul este alterat ca urmare a pierderii mirosului, pacienții simțind gusturile (cu ajutorul limbii) dulce, sărate, amare, dar nu și aromele, care sunt date de miros. Însă, odată cu recăpătarea mirosului revine și simțul gustativ.”, punctează specialistul.

Alte motive pentru care să vii la Băile Govora, in afara de cele 5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii

Alegând un sejur la Băile Govora, vei putea beneficia și de aerul este puternic ionizat şi cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic din zona parcului şi a izvoarelor. Totodată, trebuie să știi că întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuți și maseori.

Pentru că viața după o formă de COVID este greu de imaginat: oboseală excesivă, ceață pe creier, mișcări în reluare, dificultăți mari de respirație, senzație de robotizare. Vestea bună? Există SOLUȚII: naturale, ultraeficiente și aproape de tine.

Am pregătit pentru tine cea mai bună ofertă: Pachetul OXIGEN FORTE ce include cazare în cameră dublă la prețul de 1290 x 2 persoane = 2580 lei cameră/sejur. Primești 5 zile și 5 nopți de tratament, cazare, masă (demipensiune), spa și TERAPII VINDECĂTOARE UNICE

Ai o consultație medicală de balneologie personalizată pentru valuarea dispneei  (scala Borg, testul de 6 minute, pulsoximetrie, TA, frecvență cardiacă). Apoi, începi cura pentru o viață sănătoasă. 4 terapii zilnice – electroterapie, magnetoterapie cu efecte bronhodilatator, inhaloterapia cu ape minerale, balneație externă cu efecte bronhodilatatorii, miorelaxante, kineto în parc pentru recuperarea capacității pulmonare plus exerciții de respirație, reeducare a tusei și vorbirii, cură de teren și AER.

Ai nevoie de recuperare respiratorie? Încearcă cura de recuperare OXIGEN FORTE ca să lași în urmă definitiv efectele negative ale pandemiei!

Nimic nu e mai important decât sănătatea ta! Cu cele 5 resurse naturale care te vindecă de sechele respiratorii si o cură balneară potrivită nevoilor tale, vino la Băile Govora! Pentru mai multe informații vizitează pagina: www.hotelpalacegovora.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *