/
/
5 obiective turistice în Banatul Montan

5 obiective turistice în Banatul Montan

Ultima actualizare în 20 Jul 2023
|

101079133 895158287617813 4004028053909929984 n

Vara este de departe cel mai iubit anotimp pentru vacanțe. Zile calde și lungi, vegetație abundentă, energie din plin, copii și părinți dornici de noi aventuri. Pe scurt, vara este sinonimă cu bucuria și descoperirile, cu frumosul și relaxarea.

Stațiunea Băile Herculane – destinația ta în această vacanța de vară!

Ai vizitat Băile Herculane? Dacă nu ai făcut-o încă, iată de ce nu trebuie să mai ratezi această destinație! Băile Herculane se află într-o zonă incredibilă a țării, foarte ofertantă pentru turism. Stațiunea face parte din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, cel mai mare parc național din sud-estul Europei, inclus și în patrimoniul UNESCO.

Datorită vegetației abundente și a apelor curgătoare din zonă, aerul de aici este puternic oxigenat și benefic pentru organism. Fitoncidele și ionii negativi prezenți în aer au calitatea de a reduce numărul de agenți patogeni și nu irită căile respiratorii. Totodată, stațiunea Băile Herculane este un loc perfect de vacanță pentru cei care vor să se vindece (și) de afecțiuni respiratorii și să se bucure de peisaje naturale deosebite, precum și de obiective turistice unice.

Și lucrurile bune continuă: Știai că Băile Herculane se află la doar 42 de km de un alt parc național? Este vorba despre Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Aici sunt alte obiective turistice incredibile, printre care: Ochiul Beiului, ansamblul de mori din Bozovici, biserici și mânăstiri, peșteri și izvoare, cascade și trasee turistice de neuitat. Așadar, atunci când vei ajunge în Herculane, vei putea explora nu doar unul, ci două parcuri naționale! Acestea adăpostesc habitate naturale incredibile și monumente istorice impresionante, astfel că vacanța ta va fi una cu totul specială.

Ce mai poți să descoperi prin Băile Herculane și împrejurimile sale?

Dacă vacanța de vară te aduce (și) anul acesta în Băile Herculane, vei avea ocazia să descoperi frumoasele trasee montane, peisajele naturale uimitoare și obiectivele turistice aparte din această zonă. Iar unul dintre acestea este Banatul Montan, un loc în care vei avea parte de o vacanță cu adevărat memorabilă. Astfel că nici nu e de mirare că zona Banatului Montan a primit titlul „Destinația anului 2021”, obținând 96 de puncte din maximum 100.

Trebuie să mai știi că, Banatul Montan include Clisura Dunării și Băile Herculane. În Clisura Dunării poți vizita Cazanele Dunării – Cazanele Mici și Cazanele Mari – locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României. Mai exact, un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, Cazanele Dunării au o lungime de doar 9 km și o adâncime de aproximativ 80 m. Denumirea cazanelor din Clisura Dunării provine de la vârtejurile care se formează la suprafața apei, ca urmare a debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Un loc cu totul și cu totul spectaculos! Așadar, nu rata ocazia de vizita acest colț de Rai al României!

În plus, resursele naturale din zonă sunt atât de benefice, eficiente și neobișnuite. Pare că oricare altă destinație de vacanță nu se poate compara cu aceasta.

Cazare, spa, relaxare… Băile Herculane te așteaptă cu drag!

De asemenea, Băile Herculane este renumită pentru apele termale curative, nu doar pentru istorie sau peisaje. Fiind printre cele mai cunoscute stațiuni balneare, aici vin turiști în concediul de odihnă sau la tratament medical. Prin urmare, ofertele de cazare în Herculane sunt de interes și potrivite pentru toți.

De aceea, atunci când alegi să parcurgi anumite trasee turistice și să descoperi noi locuri, la final, mai mult ca sigur vei dori să ai parte de o cazare care să-ți asigure liniștea de care ai nevoie și condiții bune de relaxare. Și sigur nu ai refuza nici o vizită la spa! Pentru că, de multe ori, ai tot vrut să încerci terapii balneo sau wellness care să te răsfețe și să îți redea frumusețea și vitalitatea, dar, poate, nu ai avut nici timpul necesar, dar nici nu ai găsit locul și momentul potrivite. Ei bine, Băile Herculane te așteaptă cu drag! Ai destule locuri de explorat și activități plăcute de experimentat – în special când ești oaspetele nostru, la Bacolux Afrodita Resort & Spa.

Bacolux Afrodita Resort & Spa are întotdeauna pachete de cazare atrăgătoare. Acestea includ și servicii de masă și tratament wellness, balnear sau ambele. Descoperă ofertele verii la hotelul nostru de 4 stele din Băile Herculane! Apoi, alege pachetul preferat și vino la noi, în Herculane, Banatul Montan! Aici ai să petreci cele mai frumoase și benefice zile de vacanță de vară.”, este invitația făcută de dr. Larisa Băloi, medic balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa.

Tot de la Bacolux Afrodita Resort & Spa îți poți rezerva excursii pe Dunăre cu vaporașul. După ce treci de Cazanele Mici, nu departe de statuia lui Decebal, ai să vezi și Tabula Traiana. Acesta este un monument săpat în stâncă, vechi de aproape 2.000 de ani. Tabula Traiana este o placă memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman din 105-106. Uimitor, nu-i așa?

Alege cea mai bună ofertă pentru o vacanță de vară perfectă!

Bacolux Afrodita Resort & SPA este hotelul din Herculane unde întotdeauna revii cu plăcere, dar mai ales după excursii și drumeții prin natura sălbatică și așezările vechi (grote, sate, mânăstiri). Această cazare din Herculane de patru stele pune tuturor la dispoziție oferte pentru vacanța de vară cu pachete de servicii all inclusive și cazare la un spa hotel premiat internațional. Un loc care asigură un confort deosebit oaspeților de toate vârstele.

Bacolux Afrodita Resort & Spa și Bacolux Diana Resort dispun de o gamă variată de facilități, inclusiv piscine exterioare și interioare, zone de relaxare, centru spa și o gamă de terapii wellness & balneo, dar și facilități pentru copii.

Profită de oferta specială, valabilă între 17-31 iulie, și poți alege să-ți petreci sejurul până la finalul lunii septembrie. Alege pachetul de relaxare Apeduct cu demipensiune sau all inclusive sau un sejur de minimum 2 nopți de cazare cu mese incluse.

Bucură-te de un refugiu în mijlocul naturii și ia o pauză de la rutina zilnică. Rezervă-ți cea mai frumoasă vacanța de vară all inclusive la Bacolux Afrodita Resort & SPA, într-o zonă de basm a României – Băile Herculane, pe Valea Cernei!

Detalii și rezervări la telefon: 0371 057 070 sau pe e-mail: reservations.afrodita@bacoluxhotels.ro

www.afroditaresort.ro

www.dianaresort.ro

 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *