/
/
5 Motive sa practici BodyArt

5 Motive sa practici BodyArt

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
5 Motive sa practici BodyArt
5 Motive sa practici BodyArt

BodyArt reprezinta un concept unic de antrenament fizic ce te introduce intr-o stare minunata de armonie intre trup, minte si suflet, o stare de tonus fizic excelent, de constientizare a propiului corp si a reactiilor acestuia, dar si de eliminare a stresului si oboselii, capatand treptat energie si forta.

BodyArt reprezinta o tehnica de miscare conceputa acum 20 de ani de catre Robert Steinbacher in Elvetia, acesta fiind dansator, instructor de fitness, dar mai ales un kinetoterapeut de exceptie. Robert Steinbacher a creat o serie de miscari succesive, legate intre acestea, care implica folosirea musculaturii intregului corp si a greutatii proprii, vizand ca rezultate combaterea stresului, sporirea capacitatii de concentrare, incarcarea cu energie a corpului si dobandirea unui tonus fizic excelent, cu o postura corecta si o flexibilitate de invidiat.

Va prezentam 5 motive convingatoare pentru a practica BodyArt.

Terapie si miscare – o combinatie intre gimnastica medicala, yoga si medicina traditionala chineza

In BodyArt exista o multitudine de programe si succesiuni de miscari, toate pornind din kinetoterapie (gimnastica medicala), combinand ulterior miscari din yoga si principii din medicina traditionala chineza. BodyArt se bazeaza pe tehnici de respiratie, exercitii terapeutice si exercitii de flexibilitate si rezistenta, respectand principiile Yin si Yang, dar si cele cinci elemente din medicina traditionala chineza (foc, lemn, pamant, metal sau apa).

In felul acesta antrenamentul BodyArt capata un aspect de dans energetic si terapeutic totodata, ajutand in slabire, in capatarea unei posturi frumoase, corecte, dar si in eliberarea stresului de zi cu zi.

BodyArt: o forma de miscare ce amelioreaza durerile de spate si imbunatateste postura coloanei vertebrale

Tot mai multe persoane, cu varste tot mai tinere, se plang de dureri de spate ori prezinta o pozitie incorecta a coloanei vertebrale, ce poate conduce mai tarziu la aparitia unor patologii la acest nivel. In antrenamentele BodyArt din cadrul Aviatiei Wellness Center miscarile practicate utilizeaza toate grupele principale de muschi, inclusiv cele care sustin vertebrele si ajusteaza pozitia coloanei vertebrale, fiind astfel foarte eficiente in combaterea durerilor de spate sau chiar in ameliorarea unor tulburari de postura ale coloanei vertebrale.

Oricine poate practica

Pentru ca prezinta efecte reale asupra sanatatii fizice si psihice, fara insa a pune tensiune pe articulatii sau a prezenta vreun risc, BodyArt devine o forma de miscare ce poate fi practicata de oricine, de la tineri la seniori, fiind un concept adresat atat femeilor, cat si barbatilor. Intensitatea exercitiilor, amploarea si forta de executie a acestora vor varia in functie de alegerile fiecarui cursant in parte.

BodyArt: constientizarea corpului si stapanirea tehnicilor de respiratie

In antrenamentele BodyArt fiecare exercitiu este realizat lent, controlat, constient, sub un bun control al tehnicilor de respiratie. Cursantul experimenteaza astfel o forma de cunoastere profunda a corpului, descopera noi muschi, noi miscari si tipuri de respiratie care ajuta in relaxare si in detensionare. Conform principiilor Yin si Yang, miscarile din BodyArt imbina forta cu delicatetea, fermitatea cu eleganta, echilibrul cu flexibilitatea, in cadrul antrenamentelor experimentand trairi complexe si stabilind o legatura intre fizic, minte si suflet. Aceste exercitii incarca organismul cu energii pozitive, dau putere muschilor, mobilitate articulatiilor si contribuie la o stare generala de bine.

Elimina stresul si energizeaza

In urma antrenamentelor BodyArt simtiti ca ati lucrat intens, insa fara a avea tensiuni in muschi. Corpul este relaxat, iar prin tehnicile de respiratie si concentrare s-au obtinut rezultate de exceptie in ceea ce priveste combaterea stresului, a oboselii sau a depresiilor si anxietatii. Aceste antrenamente ne invata pe de o parte cum sa ne folosim corect corpul, cum sa respiram in momentele de intensitate maxima si totodata cum sa ne relaxam chiar in timp ce facem efort. Se ajunge astfel la stapanirea unor tehnici de relaxare pe care corpul nostru le poate folosi si in alte situatii din viata cotidiana, in afara salii de sport. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *