/
/
5 Motive care te conving sa incerci clasele de Indoor Cycling

5 Motive care te conving sa incerci clasele de Indoor Cycling

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
5 Motive care te conving sa incerci clasele de Indoor Cycling
5 Motive care te conving sa incerci clasele de Indoor Cycling

Clasele de Indoor Cycling se numara astazi printre cele mai practicate tipuri de miscare atat de catre pasionatii de sport, cat si de catre persoanele care isi doresc un stil de viata mai sanatos sau pur si simplu vor sa piarda cateva kilograme in plus. Daca nu ati practicat inca Indoor Cycling si stati pe ganduri pentru a va inscrie sau nu la o astfel de clasa, va oferim cateva motive demne de luat in seama pentru care merita o astfel de experienta. 

Clasele de Indoor Cycling sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru sportivi

Nu trebuie sa aveti o conditie fizica excelenta pentru a participa la clasele de Indoor Cycling. Bicicletele performante permit adaptarea pentru fiecare cursant in parte, astfel incat efortul poate fi mai mare sau mai mic – rezistenta la pedalare, precum si pozitia pe bicicleta fiind reglabile. Astfel ca la acelasi curs poti lucra mai intens sau mai usor, in functie de ce iti doresti si de rezultatele pe care vrei sa le obtii. Instructorii vor ghida fiecare participant in parte astfel incat reglajele bicicletelor sa fie potrivite pentru fiecare. 

clasele de Indoor Cycling – recomandate si persoanelor cu probleme de sanatate

 Pentru ca pedalarea protejeaza si chiar antreneaza genunchii si gleznele, insa fara a pune presiune pe articulatiile corpului si fara a suprasolicita coloana vertebrala, Indoor Cycling reprezinta un tip de miscare recomandat de catre terapeuti in preventie si chiar recuperare pentru persoanele cu probleme musculoscheletale. Pedalatul, ca si inotul, ramane un tip de miscare “sigur” pentru sistemul osteoarticular sau muscular. Studiile au demonstrat de asemenea ca acest tip de sport ajuta in cresterea densitatii osoase si in preventia osteoporozei. 

Orele de pedalare ajuta in combaterea stresului 

Foarte dinamice si energizante, sedintele de Indoor Cycling ajuta in eliminarea stresului atat prin tonicitatea acestora, cat si prin stimularea secretiei de endorfine, substante cunoscute si sub denumirea de “hormoni ai fericirii”. Iata de ce multi participanti ajung sa indrageasca aceste cursuri, simtindu-se excelent dupa practicarea acestora. 

Clasele de pedalat ajuta in eliminarea kilogramelor in plus 

Pentru ca prezinta efect cardio si totodata folosesc intens cele mai mari grupe de muschi din organism, orele de pedalat devin cele mai potrivite pentru persoanele care doresc sa scape de cateva kilograme in plus. In timpul orelor instructorul va alterna atat ritmul pedalarii, cat si exercitiile realizate cu bratele sau prin modificarea pozitiei trunchiului pe bicicleta. In acest fel intreg corpul lucreaza, fiind pierdute intre 500 si 800 kcal. 

Indoor Cycling – un bun antrenament cardio 

Pedalarea stimuleaza sistemul cardiovascular, creste rezistenta la efort si imbunatateste capacitatea pulmonara.Orele de cycling raman astfel preferatele celor care doresc sa isi imbunatateasca conditia fizica, sa reduca din efectele nocive ale fumatului sau pur si simplu sa isi mentina sanatatea sistemului cardiovascular. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *