/
/
5 modalitati in care exercitiile aerobice iti pot schimba viata

5 modalitati in care exercitiile aerobice iti pot schimba viata

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Aviatiei aerobic 22 aug12841208 451855741674090 1586204642420444438 o 1024x576 1
5 modalitati in care exercitiile aerobice iti pot schimba viata

În ciuda faptului că știm deja că sportul înseamnă sănătate, cei mai mulți dintre noi duc o viață sedentară. Cu excepția celor care practică o muncă solicitantă fizic, majoritatea populației nu face suficientă mișcare în fiecare zi. Dacă faci parte dintre acei oameni care fac o muncă de birou și petreci cel puțin 8 ore pe zi în scaun, cu siguranță ai nevoie de cel puțin 30 de minute de sport în fiecare zi pentru a combate numeroasele efecte negative ale sedentarismului. Obezitatea, diabetul și problemele de circulație sau cardiace sunt doar câteva dintre urmările unui astfel de stil de viață. Din fericire, toate acestea pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul exercițiilor aerobice care pot produce schimbări cu adevărat miraculoase. 

Scăderea în greutate

Desigur, cel mai cunoscut „efect” al orelor de aerobic este scăderea în greutate, de altfel principalul motiv pentru care cei mai mulți dintre noi se înscriu la astfel de clase. Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, exrcițiile aerobice trebuie însoțite de un stil alimentar sănătos și echilibrat. Altfel, orele de muncă și de antrenament sunt în zadar dacă atunci când pleci de la sală te oprești la primul fast food care îți iese în cale. 

Iți îmbunătățești starea de spirit

Mai mult de atât, orele de aerobic te pot ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit. Atunci când faci mișcare în mod regulat, în creier au loc modificări importante care duc la scăderea nivelului de stres și de anxietate. Aceste schimbări sunt, în fapt, secreții de serotonină, un hormon care ameliorează stările depresive. De asemenea, în timpul antrenamentului, în corp pot fi eliberate endorfine, substanțe care induc stări pozitive de spirit. 

Nivel ridicat de energie

În mod surprinzător, deși antrenamentele aerobice sunt solicitante din punct de vedere fizic, una dintre urmările directe ale acestor exerciții este un nivel ridicat de energie. Acest lucru poate fi pus pe seama secretieide substanțe anterior menționate care ameliorează starea de spirit, precum și pe faptul că întregul organism este mult mai bine oxigenat. De asemenea, pe măsură ce vei petrece mai mult timp la orele de aerobic, rezistența ta fizică la efort se va mări considerabil iar acest lucru înseamnă, automat, mai multă energie. 

Ten vizibil mai întinerit

Un alt efect surprinzător al exercițiilor aerobice este un ten vizibil mai întinerit, mai sănătos și mai luminos. Pielea, ca orice alt organ din corp, nu este imună la efectele neplăcute ale stresului oxidativ. Acesta apare atunci când organismul este slăbit și obosit, iar antioxidanții nu mai pot repara răul cauzat de radicalii liberi. Din fericire, potrivit unui studiu din 2014, atunci când faci mișcare într-o manieră sigură și sănătoasă îți ajuți corpul să producă antioxidanți. De asemenea, în timpul exercițiilor aerobice, ritmul cardiac se va mări și, în același timp, sângele va ajunge mai rapid la țesuturi cu oxigen, lucru care vă îmbunătăți aspectul pielii. 

Somn mai odihnitor

În cele din urmă, un alt beneficiu al exercițiilor aerobice este un somn mai odihnitor. O activitate fizică regulată, desfășurată sub supravegherea unui antrenor înseamnă, totodată, o calitate mărită a somnului.

Aviatiei Wellness Center va pune la dispozitie pachete personalizate pentru tratamente de remodelare corporala folosind radiofrecventa. Nu ezitati sa ne contactati pentru detalii suplimentare.

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *