Pentru a avea un corp sanatos si un stil de viata wellness, echilibrat este indicat sa acordam atentie atat activitatii fizice, cat si programului de somn si alimentatiei zilnice. Programele de fitness reprezinta de multe ori o alegere pentru cei care doresc sa aiba o viata activa si un corp tonifiat. Atunci cand facem miscare este important sa ne informam corect. Tocmai de aceea ne-am propus sa discutam in articolul curent despre cateva dintre cele mai intalnite mituri in fitness.
O buna parte dintre exercitiile care ne tonifiaza muschii abdominali lucreaza concomitent si coloana. Abdomenele clasice au fost de fapt create pentru a imbunatati musculatura coloanei. Dar secundar sunt lucrati si muschii abdominali, ajutand la definirea acestora. Insa practicand abdomene sunt consumate calorii din intregul organism si nu local. Astfel ca surplusul de tesut adipos de pe abdomen nu se reduce doar prin a face abdomene. Alimentatia este foarte importanta atunci cand dorim sa eliminam surplusul de kilograme.
Antrenamentele sustinute ajuta in consumul unui numar mare de calorii, insa suprasolicitarea nu este indicata, aceasta creeaza stres si aduce mai mult rau decat bine. Daca sunteti incepatori este posibil sa simtiti o scadere in greutate odata cu inceperea unui program de miscare. Insa dupa un timp se instaleaza faza de platou daca nu se iau masuri in ceea ce priveste dieta si odihna. De aceea noi recomandam ca pentru inceput sa se apeleze la un antrenor personal.
Iata cateva avantaje pe care le obtineti cand lucrati cu un profesionist:
– Un antrenor personal evalueaza nivelul fiecaruia, stilul de viata si disponibilitatea si realizeaza un program personalizat de miscare;
– Va sti intotdeauna sa te motiveze;
– Sfaturile nutritionale ale acestuia vin in functie de stilul de viata al fiecaruia;
– Va reusi sa creeze o atmosfera placuta la sala, cu rezultate bune in cel mai scurt timp;
– Un antrenor te va ajuta sa iti creezi un ritm propriu de antrenare;
– Te va ajuta sa treci de “perioada de platou”.
O pauza lunga in programul de miscare poate duce la pierderea puterii sau a unui procent din masa musculara, printr-o usoara atrofie, insa muschii nu se transforma in tesul gras si nici invers. Tesutul adipos creste in volul din pricina unei diete neadecvate si a unui stil de viata sedentar. Este de punctat faptul ca memoria musculara se mentine si dupa ani de pauza, asadar este potrivit oricand sa reluati antrenamentele.
Aparitia durerii nu este intotdeauna un lucru bun. Un antrenament prea intens epuizeaza muschii si poate duce chiar la rupturi musculare, la procese inflamatorii si febra musculara puternica. Este de evitat sa se ajunga intr-o astfel de situatie. Desigur o durere usoara, mai mult un disconfort dat de oboseala musculara este firesc la antrenamente, insa daca simtiti dureri puternice este recomandat sa intrerupeti exercitiile. Rezultate foarte bune se obtin in timp lucrand progresiv, incepand cu exercitii simple si usoare, urmand ca in timp intensitatea si complexitatea exercitiilor sa creasca.
Se spune ca sportul intretine, iar dieta slabeste. Asadar pentru a elimina surplusul de kilograme nu este suficient un program intens de miscare, caci acesta va da rezultate la inceput, urmand apoi a se instala “faza de platou” daca nu exista schimbari in alimentatie. De asemenea somnul este important pentru refacerea organismului, pentru echilibrarea metabolica si eliminarea stresului. Asadar pentru o silueta sanatoasa cheia succesului consta intr-o armonie privind sportul, alimentatia si somnul.
Explorator Wellness Virtual