/
/
5 lucruri mici care te împiedică să slăbești

5 lucruri mici care te împiedică să slăbești

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
jennifer burk ECXB0YAZ zU unsplash 684x1024 1
5 lucruri mici care te împiedică să slăbești

Dacă ți s-a întâmplat să te urci pe cântar, iar acul acestuia refuză să se miște, cu siguranță te-ai lovit de frustrări și nemulțumiri din princina acestui lucru. Stagnarea sau, din contră, câștigarea în greutate poate avea numeroase cauze. Înainte să te apuci de diete drastice, primul lucru pe care trebuie să îl faci este o vizită la doctor. Dacă ai scos din ecuație o potențială problemă medicală, există alte câteva lucruri care te împiedică să slăbești. Iată câteva dintre acestea.

Dietele drastice

Dietele, oricât de lăudate ar fi, nu sunt niciodată o soluție pe termen lung. Chiar dacă unele dintre ele pot funcționa pe moment, pot veni la pachet cu o serie amplă de rezultate neplăcute, așa cum ar fi anemiile sau încetinirea metabolismului. Singura dietă care funcționează cu adevărat este un stil alimentar complet și echilibrat, care să includă toate grupele nutriționale, dar în care să predomine fructele și legumele proaspete.

Nu bei suficientă apă

Apa este extrem de importantă, indiferent dacă vrei să pierzi câteva kilograme sau nu. Totuși, e bine de știut faptul că dacă bei cantitatea zilnică de apă recomandată, poți contribui la creșterea ratei de arderi metabolice și, implicit, la procesul de slăbire.

Nu ți-ai găsit (încă) antrenamentul potrivit

Regula de aur a unui proces de slăbire este că alimentația sănătoasă trebuie să meargă mână în mână cu sportul. Prin urmare, dacă nu ai găsit încă forma potrivită de mișcare pentru tine, te așteptăm la Aviației Wellness Center pentru o întâlnire cu un antrenor personal. Împreună cu acesta, vei descoperi care sunt nevoile tale și mai ales, ce tip de exerciții se potrivesc cel mai bine cu obiectivele tale, cu rezistența ta la efort și stării tale generale.

Pe lângă antrenamentele individuale, la centrul premium din nordul Bucureștiului vei găsi numeroase clase de grup care îți vor oferi doza de energie pe care o cauți sau un moment de relaxare spirituală și tonifiere corporală.

Ai așteptări nerealiste

Așa cum ziceam mai sus, nu există o dietă fulger care să topească kilogramele rapid, fără efecte nocive. Cu toate acestea, pentru că sunt extrem de populare, astfel de promisiuni false pot naște numeroase așteptări nerealiste. De fapt, o ”rată” prietenoasă a pierderii în greutate, fără să te pună în pericolul efectului de yo-yo,  este undeva la 1-2 kilograme pe lună. Prin urmare, e foarte posibil ca tu să slăbești sănătos, dar lent, iar așteptările tale să fie pur și simplu nerealiste.

Îți tratezi corpul ca pe un dușman

Acesta este unul dintre efectele negative ale dietelor care promit rezultate minune și merge mână în mână cu așteptările nerealiste. Nu îți poți forța corpul să îți depășească limitele. Tocmai pentru că nu primești rapid rezultatele trâmbițate pe grupurile de pe platformele de socializare, vei fi tentată să te pedepsești singură prin diete, prin înfometare și numeroase alte astfel de acțiuni care, cu timpul pot duce la probleme serioase de sănătate. Trebuie să ai răbdare cu tine și cu organismul tău, să îți setezi scopuri realiste și mai ales, să nu îți tratezi corpul ca pe un dușman, ci ca pe propria ta locuința. Oferă-i dragoste, girjă și răbdare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Aviației Wellness Center

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *