/
/
5 exerciții și antrenamente care te ajută să dormi mai bine

5 exerciții și antrenamente care te ajută să dormi mai bine

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
vladislav muslakov CwIU33KGToc unsplash 1024x777 1
5 exerciții și antrenamente care te ajută să dormi mai bine

Toți traversăm perioade de insomnie în care, oricât de obosiți am fi, somnul pare că stă la distanță sau e puțin, insuficient și deloc odihnitor. Acest lucru poate provoca o serie amplă de neplăceri printre care se numără lipsa de concentrare, agitația, nervozitatea, migrenele, apatia și o stare generală proastă. Din fericire, sportul se numără printre acele metode care te pot scăpa de insomnie și care îți vor readuce zâmbetul pe buze. Indiferent de condiția fizica sau de program, la Aviației Wellness Center vei găsi cu siguranță câteva exerciții care să ți se potrivească și care să te ajute să te odihnești.

1. Mergi pe bandă

Desigur că cealaltă variantă ar fi să faci o plimbare lungă, dar dacă nu te simți în siguranță să faci acest lucru seara pe stradă sau în parc, atunci o oră petrecută pe banda de antrenament te va ajuta foarte mult. Ia-ți căștile și playlist-ul preferat, un prosop și sticla de apă aproape. Tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri apoi de o plimbare relaxantă. Pentru un strop de provocare, joacă-te cu nivelul de înclinare al benzii și cu vitezele de mers.

2. Indoor Cycling

Programele de cycling de la Aviației Wellness Center îți oferă provocări inedite de care nu ai avea parte dacă optezi pentru o simplă plimbare prin oraș pe bicicletă. Împărțite în două programe, fiecare dintre acestea te va solicita, te va provoca să ieși din zona de confort și, mai ales, te va ajuta să ai un somn odihnitor.

Programul FARTLEK îi poartă pe cursanţi pe trasee inedite, cu intervale de urcări şi coborâri neaşteptate. Antrenamentul este variabil, planificat ca o plimbare cu bicicleta în „necunoscut”, pentru că niciodată nu vei şti dacă la prima curbă vei întâlni o urcare sau o coborâre.

Cel de-al doilea program, HILL, este conceput ca o lungă plimbare pe munte. Drept urmare, HILL simulează un urcuş permanent care vă împinge corpul să lucreze între 75%-85% din HR Max, permiţând arderea unui număr mai mare de carbohidraţi decât grăsimi.

3. Pilates

Exista câteva motive pentru care antrenamentul Pilates este atât de apreciat în toată lumea. Acestea nu sunt solicitante pentru inimă, întăresc mușchii cu blândețe și oferă o stare generală de bine și de seninătate. Exercițiile lente, cu mișcări prelungite sincronizate cu respirația, te vor ajuta să îți îmbunătățești postura corpului și, în același timp, să te relaxezi.

4. Pump your body

Aceasta este una dintre cele mai intense și mai alerte clase din cadrul Aviației Wellness Center. Antrenamentul intens lucrează toate grupele musculare utilizând diverse accesorii (gantere, bara cu discuri, step, saltea), dar și greutatea propriului corp. Exercițiile executate în timpul acestei ore au în vedere dezvoltarea forței și rezistenței musculare, creșterea densității osoase, accelerând metabolismul și crescând în acest fel rata de ardere a caloriilor, care va fi activată chiar și după încheierea antrenamentului. 

5. Full Body Workout

Ultima sugestie de astăzi pentru un somn odihnitor este o clasă energizantă în care vei avea parte de un antrenament exploziv de cardio și forță, conceput pentru a arde calorii maxime în timp record, un antrenament în care vei avea ocazia să îți testezi rezistența și voința. Exercițiile vizează lucrul cu propriul corp, dar și cu diferite accesorii. Este unul dintre cele mai eficiente antrenamente, care te ajută să slăbești și să obții un corp tonic, atletic.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *