/
/
3 trucuri sănătoase care îți vor îmbunătăți începuturile de săptămână

3 trucuri sănătoase care îți vor îmbunătăți începuturile de săptămână

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
3 trucuri sănătoase care îți vor îmbunătăți începuturile de săptămână

De ce 3 trucuri sanatoase? Pentru mulți dintre noi, ziua de luni a devenit un fel de bau-bau al săptămânii când plânge toată lumea după zilele libere de weekend. In 2005, compania sky Travel a emis un comunicat de presă potrivit căruia ar fi descoperit, pe baza unui algoritm de calcul în care au luat în considerare inclusiv condițiile meteo, că a treia luni din ianuarie este cea mai tristă zi din an. Fie că e legendă urbană sau nu, trebuie să recunoaștem faptul că cei mai mulți dintre noi nu sunt foarte productivi lunea. Acest lucru ne poate influența tot parcursul săptămânii, intrând astfel într-un cerc vicios. 

Dacă trecem lucrurile printr-un filtru mai optimist, la nivel psihologic, zilele de luni pot fi un prilej de a da start (sau restart) unor obiceiuri frumoase și sănătoase. Câți dintre noi nu și-au promis că de luni încep să bifeze tot ce și-au propus pe to do list? Si câți dintre noi nu au amânat lucrurile pe lunea viitoare? Una dintre problemele de care ne lovim fără să ne dăm seama poate fi faptul că lista fiecăruia dintre noi e prea lungă. Poate deveni copleșitoare și poate produce frustrări și anxietăți în mod subconștient. Tocmai de aceea, te invităm să treci pe to do list pentru luni 3 trucuri sănătoase. Te vor ajuta să începi săptămâna cu energie, optimism și forțe proaspete. 

Alege un program de sport potrivit pentru tine

Cu siguranța una dintre promisiunile pe care ni le facem cel mai des este includerea unui program de sport în rutina zilnică. La Aviației Wellness Center te așteaptă o echipă de specialiști pasionați și dedicați. Dar și numeroase ore de sport din care poți alege varianta potrivită pentru tine. 

Clase de aerobic pentru un boost de energie:

PUMP YOUR BODY este un antrenament intens care lucrează toate grupele musculare utilizând diverse accesorii (gantere, bara cu discuri, step, saltea), dar și greutatea propriului corp.

Acest antrenament are în vedere:

  • dezvoltarea forței și rezistenței musculare;
  • creșterea densității osoase;
  • accelerează metabolismul și crește în rata de ardere a caloriilor, care va fi activată chiar și după încheierea antrenamentului.

FULL BODY WORKOUT este o clasă energizantă în care vei avea parte de un antrenament exploziv de cardio și forță. Este conceput pentru a arde calorii maxime în timp record. Este un antrenament în care vei avea ocazia să îți testezi rezistența și voința. Exercițiile vizează lucrul cu propriul corp, dar și cu diferite accesorii. Este unul dintre cele mai eficiente antrenamente, care te ajută să slăbești si sa obții un corp tonic și atletic.

Programe de sport pentru echilibrul minte-trup-suflet

bodyART este un antrenament integral care are la bază principiul Yin şi Yang. Este construit din cele 5 elemente din cultura orientală : pământ, lemn, foc, metal şi apă. Secvenţele de mişcare sunt o înlănţuire de încordări şi relaxări musculare sincronizate cu tehnicile de respiraţie. 

PILATES este unul dintre cele mai complexe sisteme de exerciţii. Muşchii sunt lucraţi în profunzime. Dar în acelaşi timp, participanţii vor avea ocazia să se relaxeze şi să se concentreze asupra stării de spirit. Obiectivul principal al clasei este obţinerea unui echilibru muscular. Accent este pus pe tonifierea muşchilor slăbiţi şi relaxarea muşchilor contractaţi. Ceea ce conduce la îmbunătăţirea forţei, flexibilităţii. Dar şi la un mai bun control şi siguranţă a mişcărilor şi o postura corectă. 

Oferă-ți un moment de răsfăț

Unul dintre marile noastre neajunsuri este că uneori, pare că pierdem contactul cu noi înșine, că nu avem răbdare și nici blândețe față de propriile persoane iar toate acestea pot duce la momente de anxietate, insomnie, un grad incredibil de stres sau nervozitate și atacuri de panică. Astfel de urmări neplăcute pot fi ameliorate sau chiar tratate complet cu ajutorul masajului somatic. O oră la masaj stimulează circulaţia, îmbunătăţeşte funcţiile ţesuturilor şi poate creşte rezistenţa trupului la oboseală. Mijlocul pasiv de recuperare este modalitatea ideală de relaxare după un antrenament intens sau după o zi încărcată.

Găsește în fiecare zi un motiv de recunoștință 

În filozofiile orientale, se spune că una dintre sursele fericirii este recunoștința, iar aceasta începe din și cu lucrurile mărunte din preajma noastră pentru care, de multe ori, nu mai avem vreme. Prin urmare, ultimul dintre cele 3 trucuri sănătoase pe care ți-l propunem azi este să îți începi zilele de luni enumerând cel puțin câteva motive pentru care ești recunoscător sau recunoscătoare. 

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *