/
/
3 tipuri de saune și beneficiile acestora la Afrodita Resort&Spa

3 tipuri de saune și beneficiile acestora la Afrodita Resort&Spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
3 tipuri de saune și beneficiile acestora
3 Tipuri de saune și beneficiile acestora

3 tipuri de saune și beneficiile acestora – Cauți soluții pentru bunăstare și sănătate? Sauna este sinonimă cu relaxarea și este benefică pentru sănătatea cardiovasculară. Și asta nu e totul! Cu ajutorul saunei, corpul tău se va simți ca nou. Află cum!

Cum să-ți detoxifiezi corpul prin saună

Corpul uman se autoîntreține cu precizia unei mașinării, coordonând activitățile chimice de care depinde orice ființă. Însă, atunci când sistemul imunitar este slăbit și alimentația este nesănătoasă, el nu mai funcționează corespunzător.

Ce ai de făcut? Eliberează-te de toxine și  încarcă-te cu vitalitate, cu ajutorul saunelor de la Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane. Cum pot influența ele starea ta de sănătate? Căldura ridicată determină transpirația abundentă și, totodată, deschide porii pentru eliminarea reziduurilor din corp. În plus, în urma tratamentului sunt eliminate celulele moarte de la suprafața pielii, lăsând-o proaspătă și catifelată.

Ține cont! Chiar dacă sauna este unul dintre cele mai eficiente mijloace de detoxifiere, nu uita că și alimentația este foarte importantă! Consumă cât de des poți broccoli, somon, avocado, ulei de măsline, fructe de pădure, varză, iaurt și kefir. Pentru că ficatul procesează tot ce intră în organism, tot el este responsabil cu detox-ul organismului, împreună cu căile de eliminare.

3 tipuri de saune. La Afrodita Resort&Spa te poți bucura de:

Sauna Finlandeză (sau sauna uscată) – este o baie cu aer uscat, fierbinte, în care temperaturile depășesc 60 de grade Celsius. Interiorul saunei este acoperit cu lemn, menit să mențină o temperatură de 80/90 grade Celsius și o umiditate de 20%.

Această saună nu doar că detoxifiază, dar ajută și la crearea echilibrului între trup și suflet.

Infrasauna – Ceea ce diferențiază sauna cu infraroșu de sauna umedă sau de sauna finlandeză este că, în acest caz, nu se generează căldură în interiorul cabinei, dar un aparat cu raze infraroșii emite raze care încălzesc corpul utilizatorilor și generează căldură. Temperatura maximă este de 50˚C și poate fi completată cu alte terapii, cum ar fi cronoterapia, care îi mărește foarte mult beneficiile.

Acest tip de saună stimulează metabolismul și limitează evoluția virușilor și a bacteriilor.

Baia de vapori (saună umedă). Diferențele între acest tip de saună și restul constau în temperaturi, în special în umiditate și în originea căldurii. În sauna umedă, temperatura atinsă este ridicată, dar nu prea mare, atinge 60 sau 70 de grade Celsius. În schimb, umiditatea poate atinge 100%.

Pe lângă efectul de detoxifiere, baia de vapori rapid vitalitatea, îngrijește și curăță porii, detensionează mușchii și stimulează circulația sanguină.

Ce alte beneficii oferă saunele pentru organism?

În general, sauna este folosită datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului: reduce stresul, calmează durerile, arde caloriile, elimină toxinele.

Beneficiile saunei finlandeze

Printre beneficiile saunei finlandeze se numără eliminarea toxinelor prin transpirație. În plus:

 • Ajută la îmbunătățirea calității somnului și reduce considerabil condiția de stres și anxietate;
 • Căldura elimină bacteriile din corpul uman și astfel, crește imunitatea;
 • În contact cu căldura, vasele de sânge se dilată și, prin urmare, circulația sângelui se îmbunătățește;
 • După un antrenament sau efort fizic, este recomandat să apelezi la saună, deoarece ajută la relaxarea mușchilor și, astfel, ajută la accelerarea procesului de eliminare a acidului lactic;
 • Întârzie procesul de îmbătrânire a pielii, mușchilor și articulațiilor.

Beneficiile saunei cu infraroșu

Sauna cu infraroșu se bucură de un mare succes, mai ales în ultimii ani. Diferența care o deosebește de sauna tradițională finlandeză este că în timpul băii de căldură, datorită puterii razelor infraroșii, corpul este capabil să absoarbă o cantitate mai mare din această căldură. Relaxarea percepută pare a fi însă, mai mare și mai intensă, poate pentru că temperaturile scad cu aproximativ 30 de grade. Beneficiile acestui tip de saună includ:

 • Relaxarea totală a epidermei care facilitează regenerarea rănilor, cicatricilor și inflamațiilor;
 • Razele cu infraroșu ajută la prevenirea bolilor de inimă;
 • Îi ajută pe cei care suferă de reumatism sau lombalgie;
 • Purifică corpul și întărește imunitatea, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism; datorită temperaturilor ridicate, bacteriile sunt, de asemenea, eliminate. Transpirația elimină apoi și metalele grele și ne protejează mai bine de infecții. Un exemplu: 15 minute petrecute în saună elimină aceeași cantitate de particule metalice pe care rinichii o elimină în 24 de ore;
 • Îmbunătățește circulația datorită alternanței dintre temperaturile ridicate din camere și dușurile reci. Trecerea de la vasodilatație la restricție (după duș) ajută la menținerea sistemului cardiovascular activ;
 • Are efecte benefice asupra tensiunii arteriale;
 • Curăță pielea, deoarece căldura favorizează dilatarea porilor permițând eliminarea celulelor moarte și a toxinelor, conferind pielii un aspect mai elastic, hidratat și luminos. Să nu uităm nici de eliminarea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea pielii!
 • Pe lângă beneficiile fizice, există și beneficii psihologice: sauna elimină anxietatea și stresul și crește nivelul de relaxare, eliberând endorfine.

Beneficiile saunei umede

Aceasta este un remediu excelent pentru ameliorarea stresului și tensiunii. Este, de asemenea, un antidot excelent împotriva răcelilor, deoarece combinația de temperaturi ridicate și umiditate poate descongestiona membranele mucoase și dizolva excesul de flegmă. Vaporii care se creează eliberează total căile respiratorii și stimulează, de asemenea, circulația sângelui.

Descoperă și tu relaxarea și revitalizarea la Afrodita Resort&Spa și bucură-te de sănătate!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *