Clinica Eliade

Clinica Eliade este o clinică de medicina integrativă care îmbină armonios practici, tratamente şi terapii moderne cu principii milenare.

Medicina Integrativă este o medicină holistică - se adresează tuturor dimensiunilor ființei noastre: fizică – emoțională –mentală – energetică și ia în considerare întregul stil de viață, relații sociale, relațiile cu ceilalți şi cu noi înşine, profil emoțional, tipare de gândire, de nutriție, de mişcare, mediu de lucru și de viață, deschiderea spirituală.

Adresa: Bd. Mircea Eliade, nr. 36, Sector 1, Bucuresti

Program: Luni-vineri 08:00-20:00 / sambata si duminica - inchis

Telefon: +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111

Adresa web: www.clinicaeliade.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Remodelare corporală înainte și după sărbători
Remodelare corporală înainte și după sărbători la Clinica Eliade

Sărbătorile de iarnă aduc nu doar cadouri, liniște sufletească și voie bună, ci și kilograme în plus, la care se adaugă inerenta stare de disconfort. Este, deci, nevoie să fii în formă atât înainte de petrecere, cât și după zilele festive, adică să ai un corp tonifiat și fără celulită, de care să fii mândră. Pentru că, nu-i așa, o stare fizică bună înseamnă, în primul rând, sănătate. Iată cum te putem ajuta noi.

Ce înseamnă un program de remodelare corporală

Tratament corporal implică o serie de proceduri holistice care au ca scop redarea stării de bine prin diverse metode: bandă de alergat, masaj de profunzime cu role de masaj, expunerea la raze infraroșii ori magneți, scrub de exfoliere cu aromaterapie, loțiuni sau minerale, imersia în saună – toate acestea întineresc trupul prin acțiunea de reducere a celulitei, hidratare și tonifiere.

La Clinica Eliade ne mândrim cu Bodyshape Treadmill, banda de alergare anti-gravitație, care îmbină exercițiile cardio cu multiple beneficii de îngrijire a pielii. Capsula este închisă și este prevăzută cu bandă de alergare încorporată în care antrenamentul este susținut de terapia cu radiații termice de vindecare care merge direct în straturile subcutanate profunde, accelerând procesul metabolic, dilatând vasele de sânge, îmbunătățind fluxul sanguin, oxigenând țesuturile. Acest echipament sigur și ușor de utilizat are multiple programe personalizabile și este perfect pentru tratamente anticelulitice pentru femei, ajutându-le să obțină rezultate în mai puțin de 10 ședințe.

De asemenea, îți punem la dispoziție ROLLSHAPE, cel mai complex şi eficient echipament de masaj, cu beneficii remarcabile pentru țesutul miofascial şi muscular, reducerea țesutului adipos rapid, eficient şi într-un mod plăcut.

Avantajele tehnologiei de remodelare corporală

Tehnologia este prezentă în clinica noastră prin numeroase aparate inovatoare, de la banda de alergare specială la echipamente de masaj, care ajută la pierderea în greutate și la menținerea unui aspect fizic sănătos. Principalele beneficii sunt următoarele:

 • Stimulează circulația sanguină și drenajul limfatic
 • Contribuie eficient la arderea grăsimilor
 • Curăță organismul de toxine
 • Asigură fermitatea, suplețea și tonusul cutanat
 • Reduc semnele celulitei prin îmbunătățirea texturii pielii
 • Subțiază talia și îngrijesc pielea
 • Relaxează musculatura
 • Elimină tensiunea psihică
 • Ameliorează semnificativ senzația de oboseală
 • Determină reducerea inflamațiilor și a cicatricilor
 • Îmbunătățesc flexibilitatea

La Clinica Eliade îți punem la dispoziție numeroase proceduri de remodelare corporală și rejuvenare corporală. Programează-te, ca specialiștii noștri să creeze pentru tine un program personalizat. Toate terapiile noastre te vor face să te simți revigorată și relaxată!

Atacurile de panica si tulburarile anxioase
Atacurile de panica si tulburarile anxioase


Tulburarea anxioasă este o problemă din ce în ce mai des întâlnită care poate afecta persoane de la vârsta adolescenței până la vârsta medie, și chiar și vârstă a treia.

Teama este o senzație fireasca a omului, ea fiind un instinct necesar supraviețuirii. Ea declanșează hormonul de adrenalina care este secretat în momentele de teama și stres ce permite omului sa se confrunte cu o situație ce prezinta un pericol sau o amenințare.

Evoluția societății a modificat motivele ce creează panica, astfel omul modern se confrunta cu altfel de griji de natura sociala ce pot provoca tulburari anxioase precum stresul locului de munca, grijile financiare, starea de sanatate precara, conflicte interumane, amenințările sociale, sănătatea publica.

Atunci când o persoana experimentează o teama excesiva, iraționala, se instalează tulburarile de anxietate ce afectează parcursul firesc al vieții, relațiile sociale și profesionale.

Tulburarile anxioase pot fi acute sau cronice.

Anxietatea acută, de exemplu, se manifesta prin atacuri de panica, mai precis acele momente în care reacția fireasca a organismului „lupta și fugi” apare la momentul nepotrivit. Atacul de panica este un răspuns complex de natura hormonala al organismului ce antrenează creșterea  metabolizarii proteinelor, grăsimilor, carbohidraților, ritmul cardiac creste, respirația se intensifica, mușchii se încordează.

O persoană care are un atac de panica este adesea copleșită de sentimentul unui dezastru inevitabil sau al morții, care o face sa fie incapabila sa gândească limpede. Alte simptome care pot însoți atacul de panica sunt respirația îngreunată, senzație de sufocare sau de claustrofobie, palpitații, dureri în piept, valuri de căldură, tremurături, transpirație, greata, percepția greșită a trecerii timpului.

Atacurile de panica

se pot manifesta în orice moment al zilei sau al nopții, durând de la câteva secunde pana la jumătate de ora. Imposibilitatea de a prevedea atacurile de panica le face sa fie înspăimântătoare și modifica persoanei calitatea vieții.

Netratate corespunzător și la timp, atacurile de panica pot provoca insomnie, coșmaruri, depresie, scăderea libidoului și incapacitate de relaxare.

Există o serie de factori ce pot creste riscul de a dezvolta o tulburare de anxietate precum traume, stresul prelungit declanșat de existenta unei boli, un nivel ridicat de stres social, factori ereditar și consumul excesiv de alcool.

Tulburarile de anxietate pot fi tratate prin terapii precum Iridologie – o știința care analizează irisul, acesta fiind un izvor de informație receptiva. Creierul este organul ce ocupa cea mai mare însemnătate în analiza Iridologica, creierul fiind proiectat pe iris în complexitatea sa.

Analiza Iridologică 

ne permite să constatăm cauzele apariție tulburărilor anxioase precum și zonele si organele ce au suferit modificări patologice sau de funcționare.

De asemenea, prin analiza irisului putem analiza gradul de funcționare al sistemului endocrin și structura hormonala precum și organele afectate de un răspuns hormonal neadecvat precum zona genitala, structura vaselor de sânge, zona cardiaca, structura cerebrala și modul în care hormonii stresori au afectat bună funcționare a sistemului imunitar.

Atacurile de panica si tulburarile anxioase
Atacurile de panica si tulburarile anxioase

Teama, atacul de panică, depresia sunt stări și patologii care au corespondent chimic în organism. Un exces de adrenalina atrage după sine o balanta nefavorabila a hormonilor pozitivi ce afectează viata persoanei în toate aspectele ei.

Din fericire, natura ne-a pus la dispoziție tot arsenalul vindecător, iar Clinica Eliade – promotorul medicinei integrate, holistice, va poate sprijini in reechilibrarea organismului la nivel fizic-emotional-mental-energetic.

Manifestarile tulburarilor anxioase

Este important de reƫinut ca tulburările anxioase se pot manifesta încă de la vârste fragede. Ultimele studii confirma ca doi din zece copiii suferă de anxietate. Se manifesta prin frica, supărare, împiedică dezvoltarea psihica normala, îl împiedică sa se bucure de lucrurile care ii plac și afectează performantele școlare. Copiii anxioși tind spre singurate, retragere din cercul de colegi, timiditatea împiedicându-i spre o relație fireasca cu grupul de colegi și prieteni. Lipsa prietenilor și dificultatea de a interacționa cu ceilalți copii au impact important în viata adulta, accentuandu-le singurătatea si formarea unei rețele sociale firești. Copiii anxioși au gânduri și imagini centrate pe un anumit tip de pericol sau amenințare.

Totodată, tulburarile de anxietate se pot exprima prin diverse fobii precum teama de întuneric, teama de caini, medici sau furtuni.

Tulburarile traumatice se manifesta ca tulburare de stres post-traumatic ca urmare a unui eveniment puternic și traumatic precum accident, decesul unei persoane din familie, conflictele părinților.

Tulburarile anxioase și depresiile copiilor sunt întreținere de mai mulți factori care, prin abordare holistică – integrata, pot fi eliminate prin terapiile oferite de Clinica Eliade.

Începerea scolii și grădiniței manifestă un stres în special în rândul mamelor. Indiferent ca este vorba de prima zi de școală sau de gradinita, parintii se confrunta cu sentimentul pierderii controlului asupra copiilor si pot intampina dificultăți serioase ce necesita ajutor pentru adaptarea la noua situație.

Copiii reacționează și ei direct proporțional cu neliniștea părinților, rezultând o adaptare și integrare mai dificile în colectiv.

Prin alimentaƫie adecvată care să asigure toți nutrientii necesari bunei funcƫionări a organismului și prin medicina naturistă ( fitoterapie, gemoterapie) cauzele și efectele tulburărilor anxioase și a atacurilor de panica pot fi înlăturate.

Nutritia este deosebit de importanta atunci când ne confruntam cu astfel de tulburări. Deficitul de vitamine și minerale atrage după sine o slaba funcționare cerebrala, tulburari endocrine și imunitate scăzută.

Medicina naturista repara si sustine pana la nivel celular organele afectate, elimină tulburările de somn, fortifică sistemul imunitar, echilibrează balanƫa hormonală, elimină oboseala cronică suprarenală.

Terapii holistice pentru tulburarile de anxietate

Fiind o clinică multidisciplinară a medicinei holistice, Clinica Eliade pune la dispoziție terapia craniosacrala ce acționeaza blând asupra persoanei, care permite eliberări ale restricțiilor atat la nivel fizic cât și la nivel emoțional, eliminând traume ce au stat ca factor declanșator al tulburărilor de anxietate.

De asemenea, Ozonoterapia este o terapie de mare ajutor în fortificarea sistemului imunitar și eliminarea durerii.

Terapia Florală Bach – Terapia Emoƫiilor, utilizează 38 de remedii preparate din flori care acționează asupra stării emoționale, echilibrându-le. Remediile florale Bach acționează pozitiv prin eliminarea tulburărilor de anxietate și stărilor panică.

Vă invităm să descoperiƫi terapiile oferite de Clinica Eliade cu o eficienƫă dovedită în reechilibrarea organismului la nivel fizic-emotional-mental-energetic, terapii de un real ajutor în tratarea tulburărilor anxioase şi a atacurilor de panică.

Programeaza-te acum la +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111 sau pe office@clinicaeliade.ro

Doresti sa oferi cadou o experienta spa / wellness / detox ?

Poti opta pentru un card / eVoucher valoric, valabil in cateva zeci de centre spa & wellness din Romania. 
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x

  Te ghidam catre experientele spa & wellness care ti se potrivesc: