Blog Terapii Spa – De-a lungul timpului, vracii, samanii, spite­rii, medicii si oamenii de stiinta au efectuat cercetari cu privire la rolul apei, modul sau de actiune si proprietatile ei curative. Asa au luat nastere hidroterapiile – sau terapiile cu apa – mijloace terapeutice impor­tante in fizioterapia centrelor balnea­re. In ultimii ani, noile centre spa au preluat majoritatea procedurilor de fizioterapie si le-au adus la un alt ni­vel tehnologic. Cu toate acestea, esen­ta se bazeaza inca pe efectul medical terapeutic. Terapiile cu apa, asemenea medicamentelor, prezinta indicatii, contraindicatii, posologie si ritm de administrare.

Blog Terapii Spa – Prin urmare, este important ca orice program spa pe care il facem pentru imbunatatirea starii noastre de sana­tate sa includa:

  • hidroterapii (dusuri, bai, hidromasaje, crenoterapie);
  • elec­troterapii (curenti de joasa, medie si inalta frecventa, magnetoterapii etc.);
  • masaj (de tonifere, decontracturant, deep-tissue, relaxare, drenaj, Cyriax, reflexogen etc.);
  • fitness;
  • ae­robic;
  • aquagym etc.

Programul tre­buie coordonat de catre cel putin un fiziokinetoterapeut si neaparat de un medic (intr-un spa medical). In medi­cina, nu exista bariere precise si nici limite de varsta. Hidrotermoterapia, masoterapia, electroterapia ori kineto­terapia pot fi practicate oricand. Insa presiunea si viteza manevrelor si a je­tului, respectiv temperatura apei vor fi ajustate in functie de anii impliniti.

Lasă lumea în spate. Uită de griji. Dedică-ți un moment de relaxare și de stare de bine. La Herculum Spa.

AQVATONIC BALNEO SPA & Hotel Eforie Nord pune la dispoziție clienților bazinul Aqvatonic, unic în România, ce incorporează 16 zone de masaje subacvale cu o temperatură a apei cuprinsă între 28˚-34˚C, zona de saune (sauna uscată, sauna umedă, sauna cu infraroșu), o salină cu sare de Hymalaia, un cabinet medical de Reabilitare Medicală, în care

  Hidroterapia face parte dintre terapiile de relaxare prezente in primele centre spa din lume, beneficiile hidromasajului si aeromasajului fiind astazi de necontestat.   Ca o caracterizare pentru cei ce descopera pentru prima data aceasta forma de rasfat si relaxare, hidroterapia este reprezentat de un bazin cu apa a carei temperatura poate varia si care are ca specific existenta

Criosauna este o metoda de terapie recunoscuta pentru capacitatea sa de a contribui la regenerarea organismului. Aceasta procedura consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman, in mediu gazos, la o temperatura de pana la -180˚C.

Tagged under: ,

Terapia Raindrop la Country SPA Snagov

A merge la Spa inseamna a deschide usa spre propriul trup, spre vindecare, spre constientizarea emotiilor. Iar una dintre terapiile care reusesc sa armonizeze fizicul cu latura spirituala este masajul Raindrop.

Efectele terapiei Raindrop

Efectele terapiei Raindrop. A merge la Spa inseamna a deschide usa spre propriul trup, spre vindecare, spre constientizarea emotiilor. Iar una dintre terapiile care reusesc sa armonizeze fizicul cu latura spirituala este masajul RAINDROP.

Reflexoterapia are radacini orientale, fiind practicata in China, dar si in Egiptul Antic de peste 4000 ani. Este o metoda antica de vindecare ce functioneaza in baza conceptului ca pe talpi si in palme exista puncte reflexe ce corespund fiecarui organ, glanda si parte a corpului.

Terapia prin masaj – beneficii pe termen lung. Multi oameni se gandesc la masaj ca la o simpla forma de rasfat, insa in realitate inseamna mult mai mult decat atat. Este un remediu extrem de eficient pentru recuperarea si mentinerea sanatatii pe termen lung, in special datorita capacitatii masajului de a reduce inflamatia din organism

Tagged under: , , , ,

5 motive sa incerci cat mai curand reflexologia. Reflexologia este o terapie bazata pe principiul conform caruia anumite parti ale organismului au cate o reprezentare punctiforma in talpi. De aceea, stimularea acestor puncte are efecte benefice asupra organelor in cauza. De asemenea, reflexologia ajuta la combaterea anxietatii si a depresiei, dar are o serie de

Terapia prin plutire (Floating Therapy). Stresat, extenuat si obosit? Dar mai ales in criza de timp? In lipsa de inspiratie? Incearca Terapia prin plutire!

Tagged under: , , ,