/
/
Ce ar trebui sa stim: programele de educatie acvatica la copiii mici

Ce ar trebui sa stim: programele de educatie acvatica la copiii mici

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Aviatiei Wellness Center derek thomson 528251 unsplash 1024x683 1

Stiati ca programele de educatie acvatica reprezinta una dintre putinele forme de miscare pe care le pot frecventa chiar si bebelusii?

Aceasta pentru ca pe de o parte activitatile in apa sunt sigure pentru cei mici, iar pe de alta parte bebelusii sunt familiarizati cu miscarile in mediul lichid inca din burtica mamei. Pana la varsta de 6 luni micutii pastreaza inca un reflex innascut de a-si tine respiratia atunci cand se afla sub apa, reflex pe care-l pierd dupa aceasta varsta.

Pentru ca fiecare grupa de varsta isi are particularitatile sale privind dezvoltarea motrica, cognitiva si emotionala, programele de educatie acvatica sunt special gandite si adaptate astfel incat sa suplineasca nevoile copiilor mici si prescolari.

Printre scopurile principale ale acestor programe sunt vizate:

– Familiarizarea copiilor in mediul acvatic alaturi de instructor sau chiar alaturi de parinti in cazul copiilor cei cu varsta mica;

– Incurajarea micutilor de a se obisnui in apa si stimularea increderii in mediul acvatic;

– Dezvoltarea capacitatilor motrice, cognitive, sociale si emotionale in cadrul programelor de educatie acvatica;

– Insusirea de catre parinti a unor metode de motivare si incurajare a copiilor mici si prescolari;

– Asigurarea oportunitatii ca parintii si copiii sa impartaseasca o activitate educativa si sociala.

Activitatile in mediul acvatic prezinta particularitati bine definite pentru diverse stadii de dezvoltare ale copiilor.

Acestea sunt clasificate astfel:

– Nou-nascut: de la nastere pana la 6 luni;

– Bebelus 1: de la 6 luni la 12 luni;

– Bebelus 2: de la 12 la 24 de luni;

– Copil mic 1: de la 24 la 36 de luni;

– Copil mic 2: de la 36 la 42 de luni;

– Prescolar: de la 42 la 48 de luni;

Clasificarea privind stadiile de dezvoltare ale micutilor reflecta achizitiile acestora din punct de vedere al deprinderilor motrice, cognitive, dar si al dezvoltarii personale, sociale si emotionale.

Practic in fiecare stadiu aceste achizitii sunt diferite, ceea ce sustine necesitatea particularizarii programelor de educatie acvatica.

Dezvoltarea motrica a copiilor vizeaza capacitatea acestora de a-si folosi sistemul locomotor, de a se misca si a manipula diverse obiecte de joaca, dar si reflexele capatate pana la varsta respectiva. Dezvoltarea cognitiva se refera la gradul de constientizare a mediului inconjurator, a evenimentelor, dar si a metodelor de comunicare. Inteligenta emotionala vizeaza necesitatile emotionale ale celor mici, dar si competentele sociale.

Un rol deosebit de important il prezinta instructorii, gradul de specializare si experienta acestora. Modul in care instructorul ghideaza activitatile in apa si modereaza interactiunile copiilor si parintilor participanti la sedinta este definitoriu in ceea ce priveste dezvoltarea placerii celor mici de a lucra si a se distra in apa.

Baby Spa ofera programe acvatice individuale si de grup pentru copiii mici si prescolari sustinute  de instructori cu inalte specializari si o experienta vasta in lucrul cu cei mici, punand la dispozitie servicii la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau chiar pentru a programa o vizita.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *