Echilibrarea chakrelor prin alimentație
Echilibrarea chakrelor prin alimentație. Într-un articol anterior despre anatomia chakrelor, iti vorbeam despre cele sapte chakre si despre cat de important este ca acestea sa fie echilibrate in permanenta. Chakrele echilibrate sunt secretul vedetelor carismatice pe care le vedem atat de des la televizor, dar care niciodata nu par obosite. Mai mult, armonia chakrelor asigura un circuit corespunzator al energiei prin corp. Pentru a corecta focarele nealiniate, vei avea nevoie de ajutorul unui terapeut. In schimb, exista o varietate de solutii simple la care poti apela in vederea mentinerii chakrelor in balanta.
Mâncarea ca alimentație a chakrelor
Este important sa hranim si sa hidratam corpul in favoarea chakrelor. Atunci cand unul dintre focarele de energie se afla in dezechilibru, primul motiv la care ar trebui sa te gandesti este alimentatia incorecta. Exista o serie de alimente specifica fiecarei chakre, iar consumul excesiv sau insuficient provoaca tulburari in organism.
Chakra radacina (Muladhara)
Legume radacinoase: morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, sfecla, ridichi
Mancaruri bogate in proteine: oua, carne, tofu, soia, unt de arahide, fasole
Condimente: piper, boia de ardei, arpagic, hrean
Echilibrarea chakrelor prin alimentație – Chakra sacrala (Svadhisthana)
Fructe dulci: pepene, mango, capsuni, cocos, portocale
Miere
Nuci, alune, migdale
Condimente: scortisoara, cardamom, susan, chimen, roscov
Chakra plexului solar (Manipura)
Cereale si fainoase: paste, paine, cereale, orez, seminte de floarea-soarelui
Lactate: lapte, iaurt, branzeturi
Condimente: ghimbir, menta, musetel, sofran, chimen
Chakra inimii (Anahata)
Legume cu frunze: spanac, varza
Broccoli, conopida, telina, bostan
Lichide: ceai verde
Condimente: busuioc, salvie, cimbru, coriandru
Chakra laringelui (Visuddha)
Lichide de baza: apa, sucuri de fructe, ceaiuri
Fructe acre: lamai, grep, kiwi
Fructe care cresc in pomi: mere, caise, pere, prune
Condimente: sare, citronela
Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)
Fructe inchise la culoare: mure, struguri rosii, zmeura
Lichide: vin rosu si suc de grep
Condimente: lavanda, mac, pelin
Echilibrarea chakrelor prin alimentație – Chakra coroanei (Sahasrara)
Aer: prin post/detoxifiere
Ierburi si arome: ienupar, salvie, smirna, tamaie
Acestea din urma se miros si se inhaleaza in vederea purificarii.
Interesant, stiam numai de pietre, nu si de mancare.