/
/
Waterbike, Aqua Running-ul pe o banda motorizata

Waterbike, Aqua Running-ul pe o banda motorizata

20 Sep 2016
|
erda estremera eMX1aIAp9Nw unsplash 967x1024 1

Cu aparatul WaterRUN®, mergeti pe o banda acvatica motorizata (Aqua Running/Aqua Jogging) in loc sa pedalati. Ideal  pentru a va sculpta picioare de otel. In cateva sedinte, va intariti muschii ischio-jambieri, cvadricepsii, centura abdominala si pectorala.

WaterRUN® permite lucrarea abdomenului, imbunatatirea capacitatii de rezistenta si intarirea muschilor in profunzime. Cu cat acceleram mai mult, cu atat rezistenta apei este mai puternica si antrenamentul devine mai dificil si deci eficient. Toate avantajele jogging-ului, dar fara greutate, adica fara nici o constrangere nociva asupra articulatiilor si in plus un excelent drenaj la nivelul membrelor inferioare …
 
Mersul rapid sau accelerat, exercitiile realizate vizeaza intreaga parte inferioara a corpului: coapse, abdomen si fese. Pentru a lucra in mod eficient, trebuie sa ne concentram asupra  posturii. Atitudinea corecta: corpul drept, bazinul orientat inainte, umerii in jos, coatele spre interior si usor ridicate pentru a evita un efect de pendul.

Avantajele si efectele binefacatoare ale antrenamentului in apa, asociate hidromasajului.

Apa nu are forta gravitationala a pamantului, iar a ramane pur si simplu in picioare te obliga sa folosesti ansamblul de grupe musculare «agoniste si antagoniste», muschii de actiune si muschii de control opusi ajung sa actioneze impreuna pentru mentinerea echilibrului.

Primul avantaj:

Nu este nimic necunoscut in realizarea tehnicii de miscare pentru a merge sau a alerga. «Toata lumea stie cum sa o faca», doar mediul in care se realizeaza mersul si alergatul este diferit.

Al doilea avantaj:

Absenta undelor de soc si a microtraumatismelor. Impactele greutatii corpului transmise solului de catre picioare sunt reduse. In plus, avantajele pentru sanatate asociate exercitiului aerobic, jogging-ului, in aceste conditii, ajuta la dezvoltarea unei mobilitati superioare si a increderii in sine.

Al treilea avantaj:

Aceasta activitate fizica poate fi practicata de oricine, aqua-jogging-ul este accesibil tuturor.
 
In plus, presiunea uniforma a apei asista functia cardiaca, favorizand returul venos. In timpul antrenamentului in apa, inima oboseste mai incet decat in timpul exercitiilor realizate pe sol si astfel bate mult mai lent: in medie cu 10-20 de batai pe minut mai putin. Efectul racoritor al apei ajuta ca temperatura corpului sa nu creasca, iar aceasta limiteaza la randul ei cresterea frecventei cardiace si limiteaza supraincalzirea de la nivelul tendoanelor si articulatiilor.
 
Hidro-jeturile asigura un masaj permanent in timpul sesiunii de antrenament, favorizand randamentul muscular. Acidul lactic, reziduu al contractiei musculare este repede eliminat gratie masajului permanent al apei. Efectele asupra ameliorarii circulatiei sanguine si limfatice sunt imediate. Dinamica musculara a bratelor si a picioarelor, iar apoi cea a apei, ofera un efect de drenaj foarte eficient.
 
WaterRUN® este si o forma de antrenament alternativ benefic ce poate fi realizat dupa accidente articulare, musculare, ale ligamentelor sau ale tendoanelor. Mersul sau alergatul in apa poate fi o maniera adecvata de a urma in continuare antrenamentul, pentru recuperarea sportiva sau pur si simplu pentru redobandirea unei forme functionale.
 
WaterRUN® se adreseaza perioadelor de recuperare, fiind un mijloc extrem de eficient si lipsit de riscul de traumatisme la nivelul articulatiilor si la nivel cardiac.
 
Desigur, sesiuni alternative de WATERBIKE® si WaterRUN® pot fi realizate in cadrul aceluiasi program in centrul nostru Waterbike situat pe strada Nicolae Caramfil nr. 34.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *