/
/
Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane

Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane
Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane

Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane – E primăvară iar, în ciuda capriciilor iernii care nu se lasă dusă. Soarele ne trimite în dar primele raze, și ne mângâie chipurile prea mult ascunse. Cu mască sau fără mască, acestea au dus greul iernii, astfel că în lumina puternică a soarelui, chipurile noastre se deschid cu totul, atât cu un zâmbet cald, cât și cu micile imperfecțiuni: riduri, cearcăne, erupții cutanate.

Dar primăvara nu este doar despre soare, este și despre refacerea rezervelor de energie, despre revenirea la viață, despre bucurie. Toate acestea ar fi posibile mult mai ușor și rapid, dacă organismul nostru nu ar trece și prin episoade de astenie. Astfel că, o calibrare a organismului aflat la granița dintre iarnă și primăvară este absolut necesară!

Dar cum ai putea face trecerea mai ușoară? Soluția: o cură balneara la Băile Herculane!

Poți conta pe efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane

Izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive constituie cel mai important factor curativ natural din stațiune. Acestea sunt utilizate în special pentru cura externă și în măsură tot mai mare și în cura internă, crenoterapia având largi perspective de dezvoltare. Temperatura izvoarelor termosulfuroase variază între 45˚C și 60˚C, cu diferite compoziții și particularități fizico-chimice, proprii fiecărui izvor. Agentul terapeutic principal al apelor minerale termosulfuroase din Băile Herculane este sulful termal, deosebit de calitativ față de cel conținut de alte ape minerale sulfuroase termale și mezotermale, din alte stațiuni din țară și străinătate.

Care sunt particularitățile acestuia? Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism, în timpul îmbăierii. De fapt, această particularitate a apelor termale conferită de compoziția și structura lor, și ca o consecință directă a acestui fapt, a efectului lor biologic și acțiunii lor farmaco-dinamice intense, complexe asupra organismului, această valoare terapeutică deosebită a adus faima Băilor Herculane.

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat. Se atribuie din ce în ce mai mult apelor minerale o acțiune antitoxică, având capacitatea de a neutraliza chiar toxina tetanică și difterică. Pe lângă rolul lor catalitic, metabolic, endocrin, digestiv, antialergic, etc, s-a constatat că unele ape minerale, printre care se numară în primul rând și cele termosulfuroase de la Herculane, au și o puternică acțiune antimicrobiană și antiparazitară.

Cum te ajută apele termale și sulfuroase în tratamentul dermatologic și antiage:

De-a lungul mileniilor, izvoarele cu ape termale din Băile Herculane și-au dovedit proprietățile curative. Aceste ape termale, bogate în minerale (sulf, magneziu, calciu), provin din izvoare naturale care se găsesc în zona stațiunii. Iar la Bacolux Afrodita Resort & SPA, băile termale sunt alimentate cu apa provenită dintr-un izvor propriu. Un mare atu!

De luat în calcul că băile cu magneziu și calciu sunt un mod plăcut și eficient de a lupta cu stresul. De asemenea, îmbunătățesc ritmul cardiac și mineralizează oasele. În timp ce băile cu apă sulfuroasă sunt un remediu excelent pentru tratarea bolilor de piele.

Apele sulfuroase fac, cu adevărat, minuni pentru piele. Afecțiuni precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee sunt ameliorate sau chiar vindecate. Mineralele sunt absorbite în organism prin porii deschiși în apa caldă și intră în circulația sanguină, tratând și organele interne.

Tratamentul balnear cu apă termală crește imunitatea pielii, vindecă leziunile și are efect antiinflamator. După o cură de tratament balnear cu apă sulfuroasă, pielea va fi hidratată, mai bine oxigenată și își va recăpăta aspectul sănătos și luminos.

Însă asta nu e totul! În terapiile spa, apa termală are și efect antiage.

Ce proceduri wellness spa antiage poți face la Băile Herculane?

Apa termală este folosită și în tratamente cosmetice de rejuvenare facială. Masajele faciale sunt, în acest sens, o modalitate extrem de plăcută de a te relaxa și de a-ți recăpăta aspectul fresh, întinerit. În cadrul bazei de tratament Herculum Spa vei descoperi o colecție de tratamente faciale în care se folosește apa termală Ivatherm, cu efect calmant asupra pielii. Mișcările de masaj netezesc pielea și stimulează musculatura feței, iar apa termală hidratează în profunzime.

În plus, efectul antiage este și mai evident în masajele mai lungi, de 80 de minute: UNA și Lifting by IVATHERM. Acestea conțin și acid hialuronic, elastină și extracte de plante potente în combaterea aspectului îmbătrânit al pielii. Ritualul acestor masaje te va detensiona și va reda frumusețea și seninătatea chipului tău. Efectul antiage? Tenul tău va fi tonifiat, purificat și radiant!

Efectul terapeutic al apelor minerale la Herculane. Ce mai poți trata la Băile Herculane?

Aici e locul ideal unde să vii, dacă te confrunți cu boli ale aparatului locomotor și ale sistemului nervos periferic:

 • Reumatism cronic degenerativ (artroze, poliartroze, spondiloze);
 • Reumatism cronic inflamator (reumatism cronic secundar, spondilite anchilozante stabilizate);
 • Boli ale sistemului nervos periferic, discopatii vertebrale (nevralgii sciatice, nevrite);
 • Sechele după traumatisme ale aparatului locomotor;
 • Miosite, tendinite, sinovite cronice;
 • Afecțiuni ale aparatului respirator (rinite, laringo-traheite, bronșite cronice, sclero-emfizem pulmonar, peumo-conioze, silicoză);
 • Afecțiuni ginecologice cronice (metrite, anexite);
 • Diabet zaharat incipient;
 • Intoxicații cu metale grele (plumb, mercur, cadmiu);
 • Boli digestive (gastrite hipoacide, colecistopatii, colite cronice);
 • Afecțiuni ale ochilor (blefaro-conjunctivite, infecto-alergice cronice).

Posibilitățile de tratament sunt completate și cu alte elemente, cum ar fi ionizarea negative ridicată, climatul relativ blând care influențează favorabil evoluția nevrozelor și a hipertensiunii, în același timp cu acțiune sedativă, relaxantă și tonifiantă.

Iar în combinație cu o alimentație echilibrată și mișcare în aer curat, tratamentele spa și balneo fac minuni pentru sănătatea ta.

Vino și tu! Te așteptăm la Băile Herculane, să beneficiezi de serviciile și ofertele Bacolux Afrodita Resort&SPA, și astfel, să ai grijă și să te bucuri de frumusețe și sănătate!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *