/
/
Uita de durerile de spate cu tratamente balneo la Afrodita SPA Resort

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo la Afrodita SPA Resort

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Uita de durerile de spate cu tratamente balneo la Afrodita SPA Resort
Uita de durerile de spate cu tratamente balneo!

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo! – Ai dureri mari de spate, dar și dureri articulare și dureri musculare? Nici nu e de mirare, mai ales în contextul actual, când petrecem mai mult timp acasă,  la calculator. Află că nu ești singura persoană care se confruntă cu astfel de neplăceri. Unul din cinci români suferă de o durere de spate de tip inflamator. Peste 3% din populaţia adultă este afectată de acest tip de durere, iar cei mai predispuşi sunt bărbaţii.

Durerile de spate diferă de la o persoană la alta. Aceasta poate avea un debut lent sau poate apărea brusc. Durerea poate fi intermitentă sau constantă. În majoritatea cazurilor, durerile de spate se rezolvă de la sine în câteva săptămâni.

Ce e de făcut când durerea de spate nu trece de la sine?

Lasă natura să-ți fie de ajutor si uita de durerile de spate cu tratamente balneo! Ai încercat vreodată tratamentele de bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Ia aminte: combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetoterapie, crioterapie și masaje, acestea ameliorează și vindecă afecțiunile coloanei și efectele stresului.

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo: Cheia vindecării?

La Băile Herculane, apele minerale din stațiune sunt indicate atât în cură externă, cât și în cea internă. Tot aici, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase îți vor completa starea de bine. Acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, iar orice urmă de tensiune este îndepărtată.

Important de știut! La Afrodita Resort&Spa Baile Herculane avem un foraj de mare adâncime, care aduce la suprafață un izvor termal propriu.

În ce constau tratamentele de recuperare?

Acestea se bazează, desigur, tot pe apele minerale din zonă, care pot fi utilizate în cură externă, aerosoli sau cură internă. Reține: apele minerale termale (38- 60º C) pot fi folosite extern, sub formă de baie sau pentru a face gimnastică acvatică sau sub formă de băi sulfuroase, în căzi. Trebuie să știi că, din punct de vedere al compoziției chimice, există ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale. Ele au chiar și un grad scăzut de radioactivitate, ceea ce ajută foarte mult în tratament.”, aflăm de la dr. balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort&Spa, Otilia Oprișan.

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo! Beneficiile apelor de la Băile Herculane?

Acestea sunt nenumărate! Pe lângă combaterea stresului, la Herculane, se pot trata atât bolnavii cronici, cât și cei cu afecțiuni acute ale coloanei. Aici pot fi ameliorate afecțiuni cronice precum reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatii, hernii de disc și cervicale.

„La noi, la Băile Herculane, se fac și cure de aer, dar și băi de soare. Acestea au efecte benefice pentru orice afecțiune. În plus, pentru persoanele cu probleme locomotorii, sunt recomandate și curele de teren. Aceste persoane au cel mai mult au de câștigat. De asemenea, există și pacienți care se prezintă în fază acută, și atunci apelăm la tratament paliatic cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde.

Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații (în cazul herniei de disc fără complicații, însă este obligatoriu să aibă făcut un RMN sau un CT), de masaje miorelaxante, de masaje medicale, de masaje cu miere și ierburi”, adaugă dr. balneolog Otilia Oprișan.

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo! Iată ce boli ale aparatului locomotor poți trata la Herculane:

 • Reumatismul inflamator – artralgii după reumatisme articulare acute, reumatisme secundare infecțioase, poliartrite reumatoide, spondilite anchilozante;
 • Afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale – spondiloze și discopatii cervicale, spondiloze și discopatii dorsale, spondiloze și discopatii lombare;
 • Reumatism degenerativ;
 • Boli reumatismale abarticulare inflamatoare sau degenerative
  • suferințe abarticulare ale membrelor inferioare: tenosinovita piciorului, bursite, aponevrozita plantară, talalgii, deformări dureroase ale piciorului, picior plat, picior scobit, degete în ciocan, hallux valgus, metatarsalgii;
  • suferintele articulare ale membrelor superioare: periartrită scapulo-humerală, umăr dureros, umăr dureros acut hiperalgic, umăr mixt, umăr blocat, umăr pseudoparalizat, tendinite,
  • suferințele abarticulare ale coloanei vertebrale (nevralgie cervico-brahială, nevralgie intercostală, sciatică vertebrală).
 • Afecțiuni post-traumatice – redori articulare post-traumatice ori după imobilizare, șold operat, aglodistrofie post-traumatică, artroze post-traumatice ale șoldului sau umărului, leziuni post-traumatice de nervi periferici, suferințe după leziuni de tendoane, tulburări circulatorii și trofice după fracturi vindecate, sechele post-traumatice vertebrale fără leziuni medulare, dureri vertebrale de diverse cauze (discopatie capsulo ligamentară, radiculară, osteoligamentară, musculara), mobilitate limitată, insuficiență vertebrală prin deficit sau dezechilibru muscular.

Concret, ce poți face dacă vii la Băile Herculane?

Uita de durerile de spate cu tratamente balneo. În scop profilactic poți face gimnastică acvatică în bazinele cu ape termale sulfuroase. Cum te ajută? Poți preveni și corecta:

 • o slabă adaptare la factorii termici (mâini și picioare reci);
 • deficiențele constituționale la nivelul aparatului locomotor (scolioze, cifoze, hiperlaxitate, instabilitate capsulo-ligamentară);
 • afectarea organismului de munca efectuată în condiții de frig, umezeală, curenți de aer;
 • sedentarismul;
 • poziția greșită a corpului.

În plus, stațiunea Băile Herculane are încă o calitate care te ajută să te vindeci: Clima stațiunii este continental-moderată, iar localitatea este situată la o altitudine de 160 m, adică este în topul climatului mediteranean, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa. Climatoterapia este excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic și/sau intelectual.

Iar dacă este să punctăm cel mai mare atuu al stațiunii, acesta constă în ionizarea negativă a aerului. De ce? Pentru că acești ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori și circulatori perturbați în urma efortului. Tot ei cresc rezistența organismului la efort și la stres.

Te-am convins? Vino la noi si uita de durerile de spate cu tratamente balneo! Te așteptăm la o cură de vindecare și de relaxare, fizică și psihică, la Afrodita Resort&Spa, din stațiunea Băile Herculane.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *