/
/
Tratament de Recuperare Post-COVID la Hotelul Palace, Baile Govora

Tratament de Recuperare Post-COVID la Hotelul Palace, Baile Govora

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Tratament de Recuperare Post-Covid la Hotelul Palace, Baile Govora
Tratament de Recuperare Post-Covid la Hotelul Palace, Baile Govora

Tratament de Recuperare Post-COVID la Hotelul Palace, Baile Govora. Pornisem cu ideea sa facem o filmare despre:

 • factorii naturali de cura din Baile Govora si
 • tratamentul balnear pentru afectiunile respiratorii de la Hotelul Palace – primul hotel cu baza de tratament balnear din Romania. 

Dar in timpul filmarii am aflat ca in baza de tratament erau pacienti trimisi de doctori pneumologi la tratament balnear pentru recuperare post-Covid. Asa ca am trecut foarte repede peste prezentarea terapiilor si a factorilor naturali de cura si am ne-am dus la ceea ce am considerat ca este foarte relevant in aceasta perioada: faptul ca in Romania te poti trata post-COVID si poti sa scapi de sechelele lasate de aceasta boala. Si o faci 100% natural: prin puterea factorilor de cura cu care Romania a fost binecuvantata si a tratamentului balnear, nu cu alte chimicale. 

Cum filmarea s-a facut in baza de tratament unde internetul nu functioneaza la parametrii optimi, calitatea video nu este cea mai buna. Dar sonorul se aude foarte bine si informatia este valoroasa. 

Voi relua transcriptul principalelor intrebari pentru cititorii care perfera sa citeasca, dar poti vedea si video-ul la final:

[00:01:21.530] – Care sunt principalii factori naturali de cura datorită cărora Baile Govora este o stațiune balneara?

[00:01:34.950] – Livia  Duica, asistent medical sef, Hotel Palace, Baile Govora

Caracteristic pentru zona este prezența apelor minerale care constituie factori naturali terapeutici utilizati în tratarea diferitelor afectiuni respiratorii. Dar și climatul continental-mediteraneean, care este prielnic, fără temperaturi ridicate / oscilatii ale temperaturilor și încărcătură redusă in polenuri. Este întâlnita în zona noastra cea mai mare concentrație de ape iodurate si bromurate, este singura concentrație din Europa. Și ape sulfuroase cu o concentrație foarte ridicată folosite de asemenea în tratarea afecțiunilor respiratorii.

[00:02:23.460]  Care sunt principalele afecțiuni în afară de cele respiratorii, dacă mai sunt și altele pentru care clienții vin la voi? Pentru preventie, sau pentru tratament?

[00:02:41.910]  Sigur, la noi pacientii sosesc pentru prevenirea și tratarea profilactic pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, ale aparatului respirator, afecțiuni otorinolaringologice, afecțiuni ORL, și afectiuni ale aparatului locomotor. Dintre afecțiunile aparatului respirator pot menționa astmul bronșic, bronsitele de toate tipurile:

 • bronșitele cronice,
 • bronșitele astmatiforme,
 • bronsiectaziile  
 • de  asemenea se tratează cu succes la noi, emfizemul pulmonar, sechelele bolii și nu în ultimul rând
 • statusul post-infecții respiratorii microbiene și virotice.
[00:03:33.920] – Livia  Duica, asistent medical sef, Hotel Palace, Baile Govora

Pot să menționez că statusul post-COVID! Avem în prezent pacienți care sunt trimisi de către medicii pneumologi sa se trateze după infecțiile cu acest virus Covid!

[00:03:51.950] – Este astăzi cineva care ar putea să ne spuna eventual 2-3 cuvinte? Tratament de Recuperare Post-COVID la Hotelul Palace, Baile Govora

[00:04:00.190] – Livia  Duica, asistent medical sef, Hotel Palace, Baile Govora

Da, cu siguranță avem un pacient în momentul asta în sala de kinetoterapie, care își face terapia de kinetoterapie – gimnastica respiratorie și-a luat un sejur de trei săptămâni la noi, la Baile Govora. La indicația medicului pneumolog. Dar sigur ar putea să ne spună câteva impresii si punctul dumnealui de vedere!

[00:04:29.720]  OK, poți să faci așa, un scurt tur prin baza de tratament să vedem și noi ce proceduri balneare  presupune tratamentul pentru afecțiunile respiratorii?

[00:04:43.220]  Cu siguranță acum o să mergem în zona de inhalo-terapie. Inhalatii se numesc. Acestea. După cum vedeți, avem pacientul la aparat. Pulverizeaza particule între 10 și 100 de microni, până la baza plamanului. O altă procedură care se efectueaza la noi, este ultra-sono-aerosolul, cu particule mult mai fine. De 0,1 – 1 micron, o să ne îndreptăm către sala de kinetoterapie. 

[00:05:43.260] Care sunt cei mai tineri clienți pe care ii aveti? Cam ce vârste au? Pentru ca am remarcat acele desene…

[00:05:52.620] 

Plaja de pacienti este foarte largă! Avem copilasi de la sub 1 an. Pana la seniori. Oricine vine la Hotel Palace prin urmare copilașii care sosesc la noi, de la 1 an sau sub 1 an, profită de acest tratament profilactic. Pentru a fi pregătit sistemul imunitar pentru atunci când merg în colectivitate, sau intra în contact cu anumite, anumiții viruși și bacterii. Acum o să intrăm în sala de kinetoterapie!

[00:06:46.200] Victor Stanescu, pacient aflat la tratament de recuperare Post-COVID la Hotelul Palace, Baile Govora

Numele meu este Victor Stanescu, sunt din Navodari, Constanta, si am venit aici în urma infectării cu virusul ăsta COVID 2019 și am stat 2 saptamani in spital, in Constanta, si afectiunilor respiratorii, pentru ca mi-au fost afectați plamanii. Am întrebat dacă pot face recuperări și doamna doctor care m-a tratat, mi-a spus ca trebuie să caut sa vad unde exista un centru de recuperare în țară, ca… cam toate sunt inchise acum. Stiind că există si folosit de mult timp Techirghiolul ca centru de recuperare pentru afectiuni traumatice si de reumatism, m-am gandit ca poate exista și de afectiuni respiratorii, așa că am căutat pe internet, am gasit oaza asta de stațiune de aici, din Govora, si am venit la Hotelul Palace pentru ca era singurul care avea și mă bucur că am găsit! 

E a doua saptamana deja. Problema mea era ca aveam apnee in somn, si chiar si ziua simteam nevoia  sa inspir mai mult oxigen, sa respir. Asa ca noaptea ma trezeam sa deschid geamul. Sau daca urcam cateva scari la un etaj, aveam nevoie sa deschid un geam undeva sa inspir aer curat. Si vazand ca zona asta este o zona foarte ionizata si fac bai cu iod si de asemenea pulverizari si inhalatii cu apă sulfuroasă care ajuta la desprinderea scutei. Asta e problema: spre dimineata, cand se incarca caile respiratorii. 

Medicul mi-a dat tratament aici, sa fac exercițiile de respiratie. Incet-incet mi se elibereaza caile respiratorii si dupa-amiaza deja ma simt mult mai bine. Deja in a doua saptamana vad imbunatatiri serioase și vreau să stau și saptamana viitoare. Si apoi la anul, daca ma ajuta Dumnezeu, o sa vin din nou, ca sa ma pun pe picioare bine cu plamanii si să știu că sunt sănătos, sa nu raman cu reminiscente. 

[00:09:27.360] Livia  Duica, asistent medical sef, Hotel Palace, Baile Govora

Chiar dacă nu avem posibilitatea efectuării investigațiilor paraclinice printr-o anamneza amănunțită, observăm că pacienții au rezultate. Pacienți noștri au rezultate bune in urma sejurului de la Govora, chiar o îmbunătățire substanțială a stării de sanatate. Cred că ar fi oportun sa amintesc beneficiile unei cure de  Inhalo-terapie din Baile Govora, de la Hotel Palace, din baza noastra – acestea ar fi:

 • umidificarea mucoasei tractului respirator,
 • plasticitatea, refacerea mucoasei bronsice,
 • efectul antiinflamator local,
 • efectul bacteriostatic.
 • De asemenea local, creșterea capacității la efortul fizic,
 • creșterea capacității și a mucoasei la factorii externi: la frig și la umiditate,
 • favorizarea expectorarii tusei vascoase și multe alte efecte benefice pentru pacienții noștri.

Dacă ai intrebari, te rog sa ni le scrii mai jos, în secțiunea de comentarii. Și nu uita sa ne scrii și ce altceva ai vrea să mai discutăm data viitoare cu reprezentantii Hotelului Palace din Baile Govora.  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *