/
/
Terapii cu namol

Terapii cu namol

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapii cu namol
Ana Aslan Health Spa

Terapiile pe baza de namol si apa sarata din Lacul Techirghiol reprezinta o componenta de baza a ofertei spa Ana Aslan Health Spa, dar si un vector important de renume pe plan international.

Namolul sapropelic de Techirghiol este o resursa balneo inestimabila a litoralului romanesc, unic in Europa prin tripla sa geneza, medaliat si recunoscut de toate forurile mondiale abilitate in termalism. Ana Aslan Health Spa din Eforie Nord si-a dobandit renumele mondial prin terapiile ce combina virtutile namolului cu alte proceduri, de la cele de inspiratie orientala pana la cele mai moderne categorii de tratamente.

Lacul Techirghiol s-a format prin bararea gurii de varsare a unui rau cu aluviuni si nisip adus de valuri. Apa de mare s-a infiltrat in lacul format in spatele cordonului de nisip. Concentratia de saruri a acestuia era foarte mare, de 80- 95 g/l, si datorita salinitatii crescute, aici s-a dezvoltat o specie de crustacee care, dupa moartea lor, s-au descompus in materie organica, degajand in atmosfera hidrogenul sulfurat, care da si mirosul namolului, dar si amoniac.

Principalele indicatii pentru tratamentele cu namol sapropelic de Techirghiol sunt afectiunile musculo-articulare de cauza reumatica, ortopedica sau post traumatica. Durerile articulare, contracturile musculare si afectiunile neurologice isi pot gasi rezolvarea sub indrumarea competenta a personalului medical. Pe langa aceste tipuri de probleme, afectiunile ginecologice inflamatorii (anexitele, metroanexitele) si chiar problemele de fertilitate pot fi semnificativ ameliorate sau chiar tratate complet cu namol.

Local, namolul are actiune anestezica, antiinflamatoare si reabsorbanta, contribuind la stimularea proceselor regenerative, hranirea tesuturilor, stimuland metabolismul hormonilor si al vitaminelor. Efectul terapeutic depinde, in mare masura, de temperatura namolului. Astfel, la o temperatura de 35-37 grade C, predomina efectul calmant si de reglare neuro-vegetativa. Aplicatiile cu namol au si actiune mecanica, chimica, radioactiva, prin care se pun in valoare proprietatile trofice ale pielii, indepartandu-se considerabil manifestarile inflamatorii. Durata procedurii cu namol este de 15-20 de minute. Uneori, dupa primele proceduri cu namol, starea bolnavului se poate agrava, aparand oboseala, slabiciunea, acutizarea durerilor (asa-numita reactie balneologica), dar in urmatoarele zile, aceste senzatii neplacute dispar.

Terapiile specifice cu namol de care oaspetii se pot bucura la Ana Aslan Health Spa sunt baile cu namol, cataplasmele calde cu namol si masajul cu namol. Intr-un plan de tratament, acestea alterneaza cu multitudinea celorlalte tratamente, fie ca sunt hidroterapii (baile cu plante, dusurile ciclonice, dus-masajul Vichy sau masajul subacval) sau tratamente uscate (masaje terapeutice sau de relaxare, de inspiratie europeana sau asiatica). Efectul fiecarei noi proceduri se adauga rezultatelor celei anterioare. In urma unei cure de tratament de 7 sau chiar 14 zile, schimbarile favorabile se consolideaza si se pot permanentiza. Planurile de tratament sunt stabilite in urma evaluarilor medicale ale specialistilor balneo-fizio-kineto-terapeuti din cadrul Ana Aslan Health Spa.

ANA ASLAN HEALTH SPA

EFORIE NORD

Durata: 7-14 zile

Pret: la cerere

www.anahotels.ro/europa/spa/

Articolul a fost publicat in Revista SPA&Wellness editia Noiembrie 2016.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *