/
/
Terapii cu apa de mare si nisip

Terapii cu apa de mare si nisip

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapii cu apa de mare si nisip
spa sign in front of tropical beach

Chiar daca suntem abia la mijlocul primaverii calendaristice si iarna nu se da batuta usor, sunt sigura ca multora va este dor de mare. Asa ca mi-am propus sa va dau niste motivatii in plus sa va ganditi la mare sau de ce nu, sa va organizati de pe acum o vacanta la mare, cu beneficii SPA.

Cu cat mai departe de mare traieste fiinta umana, cu atat mai mult trebuie sa se adapteze la mediul inconjurator. Trebuie sa traiesti si nu doar sa supravietuiesti!” – ne spunea Dr. Richard Russel in 1752. Beneficiile apei de mare au fost remarcate de insusi Hipocrate, dar si de Euripide, Platon si Aristotel. Herodot scria in secolul 50 I.C.: “Soarele si oceanul inving majoritatea maladiilor si in special pe acelea specifice femeilor.”

Pentru aproape 2000 de ani insa, grecii au uitat apoi de proprietatile apei de mare, pana cand doctorii au inceput sa realizeze cum Insulele Britanice sunt inconjurate de ape cu efecte terapeutice. Atunci scria, acelasi Dr. Richard Russel: “Apa de mare e un fel de scut de aparare impotriva putrefactiilor corpului… si ne curata de toti demonii.”  El se referea la Anticii care beau apa de mare si la Grecii care o foloseau pentru imbaierea in piscine in timp ce ascultau muzica.

Ce este Thalassoterapia?

Vreo suta de ani mai tarziu, prin 1867, un alt Dr. de origine Franceza introducea Thalassoterapia, “Talasa” insemnand “mare” in Greaca veche. Principiul de baza al thalassoterapiei este acela ca repetate expuneri la aerul marin si repetate imersiuni in apa calda de mare, namol, argila, alge si micro-organisme marine ajuta la restabilirea echilibrului chimic natural al corpului. In timpul imersiei in apa de mare, mineralele trec prin straturile superficiale ale pielii, sunt absorbite si stocate in straturile subcutanate si eliberate in corp mai tarziu. Acest proces este asemanator incarcarii unei baterii. De atunci thalassoterapia se aplica in SPA-uri, dar si in spitale la malul marii.

Marile si oceanele lumii au proprietati diferite. Marea Moarta e cunoscuta ca fiind cel mai mare SPA natural al lumii si SPA-ul personal al Cleopatrei. Ansamblul sarurilor continute in apa e considerat unic si de-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe linii de produse SPA, cu efecte remarcabile. Marea noastra, Marea Neagra, are si ea caracteristici fizice, chimice si biologice unice. Aceste caracteristici o transforma intr-un loc ideal pentru ingrijirea corpului si a sufletului.

Multe din tratamentele thalasso practicate azi se bazeaza pe imbaierea in clasicele-antice bai cu origini in Orient.

Daca suferiti de circulatie deficitara sau inflamatii ale membrelor inferioare, veti beneficia in urma programelor de hidroterapie, exercitiilor usoare de aerobic in apa, procedurilor de drenaj limfatic. O sa puteti spune adio durerilor de spate care va afecteaza nu numai sanatatea, dar si spiritul, cu ajutorul programelor special destinate acestui tip de afectiune.

Hidroterapia relaxeaza muschii, in timp ce masajul si impachetarile in alge si namoluri indeparteaza orice stres si tensiune, actionand direct asupra sursei durerii. E bine stiut faptul ca incheieturile artritice si reumatice devin din nou mobile dupa tratamentul cu apa de mare incalzita. Oboseala cronica se trateaza de asemenea cu apa de mare. Iar thalassoterapia va ajuta sa va imbunatatiti sistemul imunitar, dar si sa aratati si sa va simtiti tanar vreme indelungata. Combinatiile de tratamente va dau tonus si ajuta la elasticitatea pielii, in timp ce vitalitatea are numai de castigat. Exista si programe pentru pierderea surplusului in greutate si programe pentru mame.

TERAPIA CU NISIP

Din foarte multele tratamente thalasso, eu am ales pentru exemplificare unul mai special – TERAPIA CU NISIP. Pe care am sa o numesc, daca-mi permiteti – „Terapia de vreme rea”. E numita si “Psammo”, iar unul din SPA-urile unde puteti beneficia de ea este vechiul Baden – Baden in Germania, la Brenner’s Park Hotel si SPA. Tratamentul foloseste nisip de mare cu toate sarurile si materiile organice. E folosit pentru afectiuni reumatice, artrita si probleme respiratorii. Invelit intr-o panza, corpul  e asezat intr-o baie de nisip cald care se muleaza in jurul formelor. Caldura induce o profunda relaxare, penetreaza muschii si vindeca. Va doresc somn usor.

Maria Rendes – Spa Consultant Colaborator

SPARTNER- The Wellness Consultants

0727 912 653

maria.rendes@yahoo.com

www.spartner.es

Cu drag,

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Email: office@desprespa.ro
Terapii cu apa de mare si nisip
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Maria Rendes

Maria Rendes

Spa Consultant Colaborator

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *