/
/
Terapia cu ultrasunete este preferată de către fizioterapeuți

Terapia cu ultrasunete este preferată de către fizioterapeuți

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapia cu ultrasunete este preferată de către fizioterapeuți
Terapia cu ultrasunete este preferată de către fizioterapeuți

Terapia cu ultrasunete este preferată de către fizioterapeuți – Trăim vremuri complicate și zi de zi suntem supuși stresului. În astfel de condiții, cum am putea obține o stare de bine? În natură găsim întotdeauna răspunsul, pentru că a trăi în contact cu natura ne face să ne simțim bine. Da, starea de bine poate fi obținută prin resurse naturale, iar la Băile Herculane acestea se găsesc din plin. Pe lângă bucuria de a respira un aer pur, poți beneficia de acțiunea apelor minerale și de efectul climatului, toate aceste resurse terapeutice de mare valoare fiind prezente în stațiune. De asemenea, îi putem întinde o mână de ajutor naturii, apelând și la metodele moderne de tratament, cum ar fi ultrasunetele.

La Băile Herculane, terapia cu ultrasunete disponibilă la Herculum Spa este preferată de către fizioterapeuți pentru efectele sale benefice. De exemplu, această terapie:

  • accelerează procesul de vindecare al țesuturilor,
  • îmbunătățește fluxul sangvin și
  • ajută la vindecarea cicatricilor.
  • reducerea proceselor inflamatorii
  • ajutor oferit în vindecarea fracturilor osoase.

Terapia cu ultrasunete – Cunoaștem această terapie ca o tehnică de diagnosticare, dar ce sunt, de fapt, ultrasunetele?

Ultrasunetele sunt unde acustice care depășesc frecvența maximă percepută de urechea umană, adică 20000 Hz, și sunt un ajutor valoros în fizioterapie. De fapt, iradierea cu ultrasunete generează un efect similar cu cel al unui mic masaj și, de asemenea, un efect termic, încălzind locul în profunzime. Un amestec de acțiuni care asigură facilitarea schimburilor celulare și intracelulare.

În fizioterapie, ultrasunetele sunt utilizate mai ales pentru a reduce durerea pacienților. Dar domeniile de utilizare ale acestora sunt multe, ultrasunetele având proprietăți care iradiază țesuturile biologice. Undele sonore, care pătrund în zona de interes, eliberează energie, care apoi este transformată în căldură, producând astfel un efect termic, cu toate beneficiile sale. O altă funcție pozitivă a ultrasunetelor este variația presiunii indusă de stresul mecanic generat de mișcarea moleculelor de țesut.

Trebuie să știi că terapiile cu ultrasunete sunt nedureroase, neinvazive și au un potențial terapeutic foarte ridicat.

În centrul de tratament Herculum Spa, pacienții pot beneficia de tratamente de recuperare și prevenție a diverselor afecțiuni în cele mai bune condiții. Spa-ul centrului dispune de:

  • Medic balneolog și personal medical specializat (asistente, kinetoterapeut, maseuri);
  • Cabinete de fizioterapie, hidroterapie și masaj, moderne și spațioase;
  • Aparatură de electroterapie și alte facilitați pentru terapii, de ultimă generație, dar și de
  • spații de relaxare și un ambient ideal pentru refacere.

De reținut: tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate, imediat după formalitățile de cazare. Astfel, pacientul poate beneficia de tratament încă din prima zi. Toate tratamentele sunt efectuate cu aparatură de ultimă generație, în condiții de maximă siguranță. Și mai ales, respectând toate regulile impuse de pandemia cu COVID-19. Oaspeții care achiziționează pachete pentru tratament balnear vor trebui să prezinte o trimitere de la medicul de familie și cardul de sănătate. Pentru elongații este necesar în plus, să aibă și un RMN, dar și rezultatul unui examen neurologic.

Te asigurăm că ne preocupă starea ta de bine! Află mai multe pe www.afroditaresort.ro. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *