/
/
Spune stop durerilor de coloană!

Spune stop durerilor de coloană!

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Spune stop durerilor de coloană!
Spune stop durerilor de coloană!

Spune stop durerilor de coloană! – Ai dureri mari de spate, dar si dureri articulare și dureri musculare? Nu te îngrijora! Aproape toți oamenii, la un moment dat în viață, pot experimenta dureri de spate care interferează negativ cu munca, activitățile zilnice sau de agrement ale fiecărei persoane.

De menționat că, în unele cazuri, durerea de spate este o durere temporară, în timp ce în altele poate deveni cronică. Durerile de spate sunt, de fapt, a treia cauză de absentare de la muncă, după gripa normală și bolile care afectează tractul respirator superior. La persoanele peste 50 de ani, procentul celor cu dureri de spate crește foarte mult, variind între 60 și 80%.

De ce apare durerea de spate?

Vertebrele, mușchii, nervii și articulațiile complexe sunt toate structurile corpului care sunt strâns legate de spatele nostru. Prin urmare, durerea este resimțită atunci când există o contracție a mușchilor, în special din cauza unei coloane vertebrale neantrenate, a obiceiurilor sau a unei posturi proaste. Inflamația și durerea din partea inferioară a spatelui sunt resimțite imediat de către corpul nostru.

Ce e de făcut?

Apelează la factorii naturali de cură! Ai încercat vreodată tratamentele pe bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Acestea, combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetetoterapie, crioterapie și masaj, ameliorează și vindecă afecțiunile.

Unde se întâmplă această minune a naturii?

Evident, la Băile Herculane! Vino la Afrodita Resort&Spa și bucură-te de toate bogățiile pe care ți le oferă această stațiune.

Așezată la doar 600 m de Munții Domogled, stațiunea Herculane se bucură de o aeronizare naturală cu ioni negativi. Atfel că, o simplă plimbare prin pădure sau pe străzile din Herculane te ajută sa fii mai destins, să dormi mai bine și să gândești mai limpede.”, punctează dr. Otilia Oprișan, balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort&Spa.

În ce constă procesul de vindecare?

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Iar starea ta de bine va fi completată de băile termale și de cele sulfuroase. Mai exact, acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Nu e de mirare că vei simți un corp mai ușor și mai relaxat, iar orice urmă de tensiune este  îndepărtată.

„Trebuie să știi că, apele minerale sunt indicate atât în cură externă, cât și în cea internă. Totodată, la Afrodita Resort & Spa, avem un foraj de mare adâncime, care aduce la suprafață un izvor termal propriu. Cât privește compoziția chimică, apele sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase. Ele au chiar și un grad scăzut de radioactivitate, ceea ce ajută foarte mult în tratament.”, completează balneologul.

Și asta nu este totul! Clima stațiunii este continental-moderată, localitatea fiind situată la o altitudine de 160 m. Adică, stațiunea se află în topul climatului mediteranean, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa. Pe lângă toate aceste aspect de luat în calcul, cel mai mare atuu al stațiunii constă în Ionizarea negativă a aerului. Ce efecte benefice rezultă asupra organismului? Acești ioni negativi restabilesc mai rapid parametrii respiratori și circulatori perturbați în urma efortului. De asemenea, aceștia cresc rezistența organismului la efort și la stres.

În stațiunea Băile Herculane se fac și cure de aer, dar și băi de soare. În plus, oaspeții noștri pot face și cure de teren. Toate acestea au efecte benefice pentru orice afecțiune, dar cel mai mult au de câștigat cei cu boli locomotorii.”, punctează medicul balneolog.

 Beneficiile apelor de la Băile Herculane sunt nenumărate

LA Herculane, se pot trata atât bolnavii cronici, cât și cei cu afecțiuni acute ale coloanei. Afecțiunile cronice care pot fi ameliorate sunt reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatii, hernii de disc și cervicale, discopatii. „Atunci când avem pacienți care se prezintă la tratament în fază acută, apelăm la tratament paliatic cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații (la hernia de disc fără complicații, însă obligatoriu să prezinte un RMN sau cu CT), de masaje miorelaxante, medicale, de masaje cu miere și ierburi”, adaugă medicul balneolog, Otilia Oprișan.

De asemenea, tratamentele de recuperare se bazează, tot pe apele minerale din zonă și se utilizează în cură externă, aerosoli sau în cura internă.

Mai exact, apele minerale termale (38- 60ºC) pot fi folosite extern, sub formă de baie sau gimnastică acvatică sau băi sulfuroase, în căzi. De menționat că, există ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale. Pentru tratamentele interne, apele minerale cele mai căutate sunt cele de la izvoarele DIANA III, NEPTUN III. Avantajele? Nenumărate.

Și nu în ultimul rând, de precizat că apele minerale pot fi folosite și sub formă de aerosoli în bolile aparatului respirator: astm bronșic sau pentru tratarea bolilor O.R.L.: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.

Ce boli ale aparatului locomotor poți trata la Herculane?

  • Reumatismul inflamator – artralgii dupa reumatisme articulare acute, reumatisme secundare infecțioase, poliartrite reumatoida, spondilite anchilozante;
  • Afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale – spondiloze cervicale și discopatii cervicale spondiloze și discopatii dorsale, spondiloze și discopatii lombare;
  • Reumatism degenerative;
  • Boli reumatismale abarticulare inflamatoare sau degenerative – suferințe abarticulare ale membrelor inferioare: tenosinovita piciorului, bursite, aponevrozita plantară, talalgii, deformari dureroase ale piciorului, picior plat, picior scobit, degete in ciocan, hallux valgus, metatarsalgii; suferințele articulare ale membrelor superioare: periartrita scapulo-humerală, umăr dureros, umăr dureros acut hiperalgic, umăr mixt, umăr blocat, umăr pseudoparalizat, tendinite, suferințele abarticulare ale coloanei vertebrale (nevralgie cervico-brahială, nevralgie intercostală, sciatica vertebrală).
  • Afecțiuni post-traumatice – redori articulare post-traumatice ori după imobilizare;
  • Șold operat, aglodistrofie post-traumatică, artroze post-traumatice ale șoldului sau umărului, leziuni post-traumatice de nervi periferici, suferințe după leziuni de tendoane;
  • tulburări circulatorii și trofice după fracturi vindecate, sechele post-traumatice vertebrale fără leziuni medulare, dureri vertebrale de diverse cauze (discopatie capsuloligamentara, radiculară, osteoligamentară, musculară), mobilitate limitată, insuficiență vertebrală prin deficit sau dezechilibru muscular.

Și nu în ultimul rând, trebuie luată în calcul climatoterapia, o altă calitate a mediului vindecător de la Herculane! Aceasta este excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic și/sau intelectual.

Iată suficiente motive să alegi să vii la Băile Herculane și să te bucuri de sănătate! Te așteptăm la tratament la Afrodita Resort & Spa! https://www.afroditaresort.ro/

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *