/
/
Romania – factori naturali de cura si destinatii spa

Romania - factori naturali de cura si destinatii spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Romania - factori naturali de cura si destinatii spa

Atunci cand vine vorba de factori naturali de cura, putem spune ca tara noastra este un loc binecuvantat de natura. Multitudinea de izvoare termale si minerale, lacurile terapeuticemofetele, salinele, lacurile cu namol natural, plantele de leac sau zonele cu aer ionizat sunt doar cateva exemple de factori naturali de cura balneo care fac ca Romania sa fie o destinatie spa si balneara de exceptie.

Izvoarele termale si minerale – farmacia naturii

Izvoarele de ape minerale sunt cautate din cele mai vechi timpuri pentru virtutile lor curative iar Romania detine aproximativ o treime din izvoarele termale si minerale din Europa.

Baile Tusnad este una din cele mai renumite statiuni pentru izvoarele sale de ape minerale, recomandate in tratamentul bolilor cardiovasculare (infarct miocardic, hipertensiune, arteriopatie periferica, flebite, varice), al bolilor sistemului urinar (litiaza renala, inflamatii) si al unor boli inrudite (boli digestive, endocrine, ginecologice) dar pentru ameliorarea unor afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, stari astenice secundare, stres fizic si intelectual).

Daca va doriti o cura balneara in conditii excelente, despreSpa.ro recomanda hotelul O3zone, ce ofera oaspetilor sai o multitudine de proceduri balneo, completate de tratamente wellness si, de ce nu, plimbari catre atractiile turisitice din zona, in aerul puternic ozonat.

Factori naturali: Namolul – sau balsamul negru vindecator

Terapiile cu namol sunt printre cele mai cautate terapii la noi in tara, aducand atat beneficii pe partea de frumusete (elimina retentia de apa, celulita, imbunatateste aspectul pielii, previne ridurile) cat si pe partea de sanatate (eczeme, psoriazis, afectiuni reumatice si respiratorii etc)

Daca mergeti la mare, puteti beneficia de proprietatile curative ale namolului de Techirghiol in centre precum : Imperia Spa Marina Regia din Navodari, Mirage Med SPA din Eforie Nord sau Ana Aslan Health SPA Eforie Nord.

In Bucuresti, recomandam Premier SPA, pentru impachetari si masaj cu namol.

Salinele – remediu natural pentru afectiunile respiratorii

De-a lungul anilor, salinele au constituit un factor de cura puternic pentru afectiunile respiratorii. Dar au in acelasi timp beneficii globale asupra  organismului:

 • o cura la salina intareste sistemul imunitar,
 • ajuta la detoxifierea organismului,
 • imbunatateste digestia,
 • sustine regenerarea pielii, si
 • diminueaza efectele oboselii si stresului.

despreSpa.ro recomanda Salina Turda, un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Se afla pe locul 22 in topul celor mai spectaculoase destinatii turistice din lume. Datand din secolul al XVII-lea, salina beneficiaza si de o zona curativa si de agrement.  Lacurile cu apa mineralizata de la Durgau-Valea Sărat, sunt utilizate pentru tratarea:

 • afectiunilor reumatismale,
 • de circulatie periferica si
 • a afectiunilor ginecologice. Pentru confortul turistilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plaja, pontoane din lemn, dusuri si un bar cu terasa.

Factori naturali: mofetele cu gaz vindecator – un fenomen unic in tara

Una din bogatiile naturale cu care tara noastra se poate mandri este mofeta. Prin baile de gaz se pot trata in special afectiunile cardiovasculare, bolile dermatologice, ginecologice si endocrine. Dar si unele afectiuni ale aparatului locomotor – reumatisme cronice degenerative articulare.

Mofeta mai este recomandata si in scop profilactic pentru persoanele:

 • cu risc cardiovascular,
 • pentru cei care sufera de hipertensiune,
 • nivel crescut al colesterolului,
 • este indicata si  fumatorilor,
 • persoanelor care au probleme cu circulatia
 • precum si  celor care lucreaza in frig.
 • De asemenea, este cunoscut faptul ca gazul mofetarian are efecte benefice si asupra potentei, fiind recunoscut ca un foarte bun afrodisiac natural.

Mofetele sunt concentrate in zona Covasnei, astfel incat va recomandam O3zone, unul din cele mai frumoase hoteluri din Baile Tusnad (jud. Harghita) ca sa va puteti bucura nu numai de puterea vindecatoare a mofetelor si a aerului intens ionizat din acea zona, ci si de un spa elegant, in care  terapiile balneo medicale sunt completate de tratamente wellness, piscine, sauna, Jacuzzi. 

Sursa foto: Ana Aslan Health Spa, Hotel Europa, Eforie Nord

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *